Gonzi
Fanka BB :)
U Nas też była 26. Przy in vitro mielismy separację plemników i famsi i spadła do 4 po separacji.Jak dziewczyny u Was wyszła fragmentacja dna plemników bo u męża 26 i tak myślę jak to jest.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U Nas też była 26. Przy in vitro mielismy separację plemników i famsi i spadła do 4 po separacji.Jak dziewczyny u Was wyszła fragmentacja dna plemników bo u męża 26 i tak myślę jak to jest.
26%to niestety nie jest dobry wynikm[emoji52] mój mąż w tych okolicach miał, po separacji wynik był tylko 2%Jak dziewczyny u Was wyszła fragmentacja dna plemników bo u męża 26 i tak myślę jak to jest.
Czyli separacja w dużej mierze selekcjonuje plemniki i wybiera się tylko te zdrowe. 2 % chyba to dobrze26%to niestety nie jest dobry wynikm[emoji52] mój mąż w tych okolicach miał, po separacji wynik był tylko 2%
2% to bardzo dobrze. Jak były pierwsze wyniki męża i wyszła prawie 50% to szanse w ogóle spadły do zera. 2% to wynik marzenie!Czyli separacja w dużej mierze selekcjonuje plemniki i wybiera się tylko te zdrowe. 2 % chyba to dobrze
Na polnej w Poznaniu? Koleżankę prowadził Profesor Jędrzejczak , była bardzo zadowolona. Ja osobiście tam nie bylamCześć, mało się odzywam. Czy któraś z was miała in vitro na polnej ? Kto was prowadził ?☺
Przy in vitro nic nie wiemy napewno a przy PGS tym bardziej. Jednak myśle, ze metoda jest ryzykowna bo może uszkodzić zarodek. Jednak pod względem selekcji to chyba panują już nad tym.Lekarz mówił ostatnio że jeśli chodzi o przebadane u nich zarodki które były dobre nie dały żadnego chorego dziecka i tylko był jeden przypadek dyskusyjny. Jeśli natomiast chodzi o to czy zarodki dobre się przyjmą to już wyższa szkoła jazdy i tego jeszcze nawet nie próbuje ogarniać. Szalone to jest, tak się zafiksowalam na to badanie zarodków że trzymam się kurczowo tego że jak będą dobre to będzie dobrze ale jeden z lekarzy twierdził że to jeszcze raczkuje i może być tak że odrzuci się zarodek który by faktycznie się przyjął i dał zdrowe dziecko....ah...
Dzięki Kate potrafisz sprowadzić na ziemięPrzy in vitro nic nie wiemy napewno a przy PGS tym bardziej. Jednak myśle, ze metoda jest ryzykowna bo może uszkodzić zarodek. Jednak pod względem selekcji to chyba panują już nad tym.
Moim zdaniem ideałem byłoby wybranie „zdrowej” komórki ( co próbuje zrobić Novum) i stworzenie zarodka bez mutacji spontanicznych które są niekorzystne. Taka jedna komórka jeden plemnik i succes rate 100% ivf i kiedyś do tego dojdziemy, ale nie za mojego życia
Teraz tworzymy na potęgę ( jak w naturze) i selekcjonuje. A czemu nie być lepszymi niż naturatworzyć tylko dobre zarodki. Odrzucać wadliwe gamety nie zarodki to byłoby Boskieeee
Ale fragmentacja blastomerów w zarodku to inny temat, niż w nasieniu.Ta nieszczęsna fragmentacja jest taka ważna? Nam lekarz też mówił że mimo poprawy o połowę 26 to bardzo dużo i może być problemem![]()
O śliczna :-) takie dwie 4.1.1 już leżą i nie chcą spac.. trzymam kciuki4.1.1. dziękuję![]()
2 %to super wynik. my mielismy separacje i FamsiCzyli separacja w dużej mierze selekcjonuje plemniki i wybiera się tylko te zdrowe. 2 % chyba to dobrze