reklama

Kto po in vitro?

To zwiekszyc dawke? Brac 25 mg codziennie czy zostawic? Bo no jednak wzroslo, miesiac temu było lekko ponad 1
nie wiem, ja robiłam co mi lekarz mówił. Od lutego koedy miałam start z ivf zbijali mi właśnie tsh do 2,5. To była granica żeby w ogóle chcieli przy mnie coś robić. Dopiero jak zaszłam w ciąże to mi podnosili dawke. Leki hormonalne a zwłaszcza stymulacja podnosi tsh tak jak ciaza.

reklama
nie wiem, ja robiłam co mi lekarz mówił. Od lutego koedy miałam start z ivf zbijali mi właśnie tsh do 2,5. To była granica żeby w ogóle chcieli przy mnie coś robić. Dopiero jak zaszłam w ciąże to mi podnosili dawke. Leki hormonalne a zwłaszcza stymulacja podnosi tsh tak jak ciaza.
No wlasnie przed stymulacja mialam troche ponad 1. Lekko sie zdziwilam, że aż tyle skoczyło

1 - menopur 75 + gonal 300. 9 komorek, 6 dojrzalych, zaplodnionych. W 3 dobie jedna, transfer, ciaza.
2 - fostipur 225 + menopur 75. 9 komorek, 6 dojrzalych, zaplodnionych. 4 blastki, tranfer, ciaza.
a jakie miałaś AMH przy pierwszej stymulacji?
Ja mam 33 lata, AMH około 1-1,3, niedawno rozpoznali u mnie endometrioze to i sprawca tak lipnego AMH się znalazł. W klinice, w której podchodzilam 3x za pierwszym razem dali mi niskie dawki leków (i miałam tylko 3 komórki), a za 2gim i 3 razem miałam "końskie dawki" i było dużo lepiej w ilości dojrzałych i zapłodnionych komórek, które i tak nie dały ciąży.
Teraz zmieniliśmy klinikę i będę miała leki i dawki dokładnie takie jak Ty. Przyznam szczerze, że trochę się załamałam, bo wydaje mi się, że jak na mnie to za niskie dawko, ale z drugiej strony muszę zaufać lekarzowi.

Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Menopur 300 (cetrotide + ovitrelle)
12 pobranych komórek
11 dojrzałych, 6 zapłodnionych
2 zarodki 5-dniowe, w tym niestety 1 z aberacjami chromosomów
1 zarodek do transferu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry