reklama

Kto po in vitro?

Cześć, dziś odebrałam wynik beta HCG z wczoraj tj 16 dni po transferze, wynik 879.Juz nie wiem co myśleć ...9 dni po transferze miałam 61,8 potem w 11 dpt 87, lekarz kazał powtórzyć za tydzień no i wyszło 879.Wg kalkulatora w internecie przyrost po 7 dniach prawidłowy, natomiast po 2 dniach był za mały.Nie wiem co myśleć...Dziś mam wizyte u lekarza bo bardzo ciągnie mnie w prawym boku.Nie wiem czy będzie już coś widać, boje się że ten początkowy słaby przyrost oraz ciągnięcie w boku to może być ciąża pozamaciczna ( która już kiedyś miałam - naturalna).Co myślicie ?

reklama
Cześć, dziś odebrałam wynik beta HCG z wczoraj tj 16 dni po transferze, wynik 879.Juz nie wiem co myśleć ...9 dni po transferze miałam 61,8 potem w 11 dpt 87, lekarz kazał powtórzyć za tydzień no i wyszło 879.Wg kalkulatora w internecie przyrost po 7 dniach prawidłowy, natomiast po 2 dniach był za mały.Nie wiem co myśleć...Dziś mam wizyte u lekarza bo bardzo ciągnie mnie w prawym boku.Nie wiem czy będzie już coś widać, boje się że ten początkowy słaby przyrost oraz ciągnięcie w boku to może być ciąża pozamaciczna ( która już kiedyś miałam - naturalna).Co myślicie ?
Musisz poczekać do USG, nic innego na tym etapie Ci nie zostaje.

Dziewczyny, mam pytanie jak to jest z betą. Powinna przyrastać ok 100% co dwa dni. Ale jak sobie prześledziłam wyniki różnych dziewczyn to zwykle w zdrowej ciąży w pewnym momencie na wczesnym etapie beta nie rośnie o 100 a np 300%, jest ten chociaż jeden "skok", i beta w 15 dpt oscyluje w granicach 1500. Czy jak beta idzie bez tych skoków powoli podwaja się co dwa dni to jest niby dobrze a jednak źle? Od czego to zależy?

Trzymam kciuki za wizytę. Też jestem po naturalnej cp i mniej więcej tak to wyglądało. Nie mam pojęcia czy taki pojedynczy zły przyrost musi oznaczać coś złego.

reklama
Cześć, jestem po wizycie, jest pęcherzyk w macicy 5 tydzień 1 dzień.Na kolejne badanie mam przyjść za 3 tygodnie, bety już nie robić. Lekarz mówił że USG jest dla niego lepszym wyznacznikiem niż beta HCG.
Cudowna wiadomość ✊
To samo mi mówił lekarz na temat bety 🙂
Jestem kilka dni do przodu ale jedziemy praktycznie na tym samym wózku 😊 moj transfer byl 13 października a Twoj ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry