Możesz mieć szczepienia tylko od męża, od męża + pullowane czyli od innych dawców i tylko pullowane. Lekarz oceni na podstawie wyników, do których się kwalifikujesz, moj organizm odrzucał zarodek, mam bardzo silne przeciwciała przeciwlozyskowe, obniżona interleukine i coś tam z nk. Nie pytaj co to bo już nie pamietam. Ja miałam wynik allo po 3 szczepieniach ok 21% wiec średnio, ale profesor- ja robiłam u Malinowskiego, powiedział ze doszczepimy sie jeszcze czwarty raz i mogę podchodzić do transferu. Generalnie wynik powyżej 30% uznawany jest za ok, ale jak widać u przy niższym sie udaje, ja ufam bardzo Profesorowi, tak jak mojej lekarce z Krk przeprowadzającej transfer. W ciągu ok 3 miesięcy od zakończenia szczepień powinnaś podejść do transferu albo sie doszczepic po tych 3 miesiącach znów. Jak Ci sie uda i zajdziesz w ciąże to jeszcze 2x jest doszczepienie w ciąży.
Generalnie ja ta droga poszłam, po historii znajomych którzy przez 10 lat podchodzili do in vitro w Polsce i Anglii i nigdy im sie nie udało, tez nie miała pozytywnej bety, a po szczepieniach jak u nas- pierwszy transfer udany, zdrowa ciąża i dziecko