reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sylwia przez chwilę pomyślałam, że kto jak kto, ale Ty już na 100% to czytałaś. Nie mniej jednak i tak postanowiłam wkleić ten link:-)
Przykro mi z powodu mamy... Smutne, że tak myśli i Cię nie wspiera.

24 maja GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja Darii - wysoka beta

28 maja Lilia♥ - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Maj kari75 - owocna stymulacja
Maj Dagnes udane crio....
Maj joasia2906 - udane crio :)bliźniaki
Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF

Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Fusun ja po transferze, wzięłam 2 dni wolnego. I przez 4 dni ciągle się wsłuchiwałam w swój oragnizm, że moze chociaż jakieś maleńkie ukłucie, szczypnięcie, ale nic... Dzisiaj jak też nic, to już sobie myślę, jadę :-) tym bardziej, że szpital mam od pracy jakieś 2 km, no ale nie pojechałam...
Wcześniej sobie powtarzałam, że betę to zrobie w terminie, jak dr będzie kazała yhym tak jasne :-)

Fuson - przeczytałam kiedyś tylko jeden (ten który wkleiłaś) wpis na blogu. Dzisiaj jednak przeczytałam całą historię. Jest tak smutna, że aż się poryczałam. Nie wiem czy ta dziewczyna urodziła dziecko.... Okazało się, że jej córeczka miała zespół downa. Dostała skierowanie na terminację ciąży i odstawiła leki podtrzymujące ciążę. I na tym historia się urywa...

Czytałam kiedyś jakiś zagraniczny artykuł na temat viagry a embriotransferów. Dużo było nawet publikacji, że ze względu na uwalniające się związki azotu (chyba azotu bo nie pamiętam) mogą uszkadzać embrion. Nie wiadomo czy to nie była ta przyczyna choroby dziecka. Ja czasami zastanawiam się czy tym razem nie "przedobrzyłam". Z resztą nawet się mówi, że im bardziej człowiek się stara tym bardziej mu nie wychodzi.

Fusun ja absolutnie nic nie czułam...po transferze wziełam 3 dni wolnego...potem wrocilam normlanie do pracy....nic kompletnie nie czulam..co więcej...mialam PMS...strasznie wkurzona chodziłam....do tego strasznie mnie zsyfiło...a to u mnie typowe objawy jak przed @...nawet do mojego M jak kazał mi sie oszczedzac i tyle nie pracowac darłam sie, ze na pewno przyjdzie @, bo wyskoczyly mi syfy i zeby mnie nie wkurzał:P... Pierwszy objaw miałam 8dpt...ale to prze chwilke poczułam ze mi jest niedobrze..i tylko tyle...nawet jak robiłam test to przeciez WIEDZIAŁAM ze nic nie wyjdzie...a tam prosze...i jest...
I szczerze to jedynym objawem jaki mam teraz to jest sennosc...cycki mnie bola dopiero od 2 dni...a to dzisiaj jest juz 19dpt... dwa dni temu mialam nawet tak ze musialam zrobić sikańca, bo przestałam miec objawy:P:-D
:-D:-DŚmieję sie z mężem ze u mnie brk objawów to akurat byl objaw:P

No i to jest tak, ze co miesiac przez 2 lata mialam wszystkie mozliwe objawy jak na ciąże i wychodziła dupa....tym razem nie mialam nic i się udało:P)
Więc trzymam zq Was ogromneeee kciukasy:tak::tak::tak:

martka - zazdraszczam rocznicowego prezentu
sylwusia - strasznie musi być przykro usłyszeć coś takiego od rodzicielki:( przytulam mocno

Ja jakoś po tych antykach też nie miałam normalnego @ tylko taki brunatny w ilości jak plamienie - tylko w jeden dzień był trochę bardziej obfity... Ale ja wzięłam zastrzyki (dzisiaj drugi) bo stwierdziłam, że jak nic nie było w jajnikach i nie było owu to się może taki po prostu ten @ jest. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Dopiszę się też do kalendarza bo idę na podglądanko w czwartek to się pewnie coś okaże czy dobrze ten okres zinterpretowałam:(
23 maja zula - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków

Giza a Ty chyba pisałaś, że w czwratek - tak jak ja poglądasz pęcherzyki i nie wiem czemu nagle w kalendarzu zrobił się koło Ciebie 24 maj - jak coś to popraw

Zula też mam w czwartek:-)
23 maja zula - podglądanie wielu pęcherzyków
23 maja GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków

To Darii jak edytowała kalendarz to mi zmieniła:-) i przy okazji dodała wielu pęcherzyków. Przy moim niskim AMH nie spodziewam się wielu ale za to dobrej jakości.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
GizaS przepraszam :-) za zmianę terminu :) A ja Ci życzę z całego serca żebyś miała ich sporo i dobrej jakości :-) Ja też mam niskie AMH 0,9. Ale udało mi się naprodukować 26 pęcherzyków z czego pobrano 20 dojrzałych i 17 się zapłodniło. Do bastocysty przetrwało 12 zarodków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry