Madame JS
Fanka BB :)
Pueria Duo - polecane przez BB ;-)Które witaminy braliście w pierwszym trymestrze? Wybrałam opakowanie Feminion 1 i nie wiem czy kupić to samo czy może coś innego. Może lekarz polecał Wam któreś witaminy?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Pueria Duo - polecane przez BB ;-)Które witaminy braliście w pierwszym trymestrze? Wybrałam opakowanie Feminion 1 i nie wiem czy kupić to samo czy może coś innego. Może lekarz polecał Wam któreś witaminy?
Nie, dopiero przy drugich prenatalnych. W 16tc na zwykłym USG dziecię zakryło swe części intymne i się nie udało, choć liczyłam na to wtedyPewnie temat się już przewijał ale czy na badaniach prenatalnych pierwszych, udało się Wam poznać płeć dziecka?
I w którym tygodniu Wam się udało?
My jutro ( 11+4)![]()
Sama procedura in vitro jest dość droga , a Nifty u nas lekarz mówił że ma sensu robić także się wstrzymamNie, dopiero przy drugich prenatalnych. W 16tc na zwykłym USG dziecię zakryło swe części intymne i się nie udało, choć liczyłam na to wtedy
Więc naczekałam się do 21+4.
Dla tych niecierpliwych jest zawsze NIFTY ;-)
ze to bardzo małe prawdopodobienstwo, ze jedno dziecko na ponad 8tys urodzeń może się trafić z trisomia 13. Wiec praktycznie zerowa możliwość. Wiec wszystko jest okMy już po USG. Przez brzuch było mało widać (nie pytałam dlaczego ale podejrzewam że przez mój tluszczyk) i lekarz robił dopochwowo. Było ciężko bo maleństwo w ciągłym ruchu i uparciuch tyłkiem się odwraca
Wszystko wygląda dobrze, serduszko bije 156 ud/min. Też powiedział że raczej będzie dziewczynka
Jedno mnie tylko martwi a nie miałam jak go zapytać bo zobaczyłam to dopiero w domu. Na karcie z usg jest punkt Ryzyko dla trisomii 21, 18 i 13. Przy trisomii 13 ryzyko podstawowe to 7969 a skorygowane 8488. Wie ktoś co to może oznaczać? Wyniki z krwii + opis w poniedziałek
Wyniki z krwi dopiero dadzą Ci poprawne ryzyko skorygowane. Póki co w kalkulacji jest wzięty pod uwagę twój wiek i pomiary, wiec na razie nie nastawiaj się na nic bo lekarz musi w kalkulacjach uwzględnić wyniki badania krwiCzyli jest na odwrót niż myślałam. To teraz się martwię o trisomie 21 . Ryzyko podstawowe to 1059 a skorygowane 452. Przezierność karkowa 2.8 . Do poniedziałku jakoś muszę powstrzymać stres
Ja mam 33 lata ale zarodek jest adoptowany od kobiety ktora miala 21 lat. Lekarz wprowadził to do komputera i na podstawie jej wieku są te "szacunki".Wyniki z krwi dopiero dadzą Ci poprawne ryzyko skorygowane. Póki co w kalkulacji jest wzięty pod uwagę twój wiek i pomiary, wiec na razie nie nastawiaj się na nic bo lekarz musi w kalkulacjach uwzględnić wyniki badania krwinie wiem ile masz lat, ale jak blizej 40tki to póki co wiek może wpływać na szacowane „wyższe” ryzyko (pamiętaj, to jest tylko szacunek!!!).
![]()