reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie odnośnie brania heparyny w brzuch. Wstyd mi lekarza zapytać, więc Wam zrobię resztę dnia zapewne głupim i zabawnym pytaniem :D Czy jak dziecko jest już większe to jest zagrożenie, że biorąc zastrzyk w brzuch trafię w dziecko? Ciągle się tym martwię
Myślę że nie ma ryzyka, inaczej nie można byłoby wykonywać takich zastrzyków. Tak btw, czy miałaś wskazanie do heparyny? Ja biorę acard 150 i zastanawiam się czy może nie lepiej coś innego, w poniedziałek transfer ostatniego zarodka, dziś ustalimy jaki I ile progesteronu, idę naturalnym, dziś albo jutro pękną (Pik już byl), dziś prog 1.29. Brałaś/bierzesz encorton? Przepraszam jeśli już pytalam/odpowiadałaś, ale nie pamiętam już kogo o co pytałam🤯

reklama
Myślę że nie ma ryzyka, inaczej nie można byłoby wykonywać takich zastrzyków. Tak btw, czy miałaś wskazanie do heparyny? Ja biorę acard 150 i zastanawiam się czy może nie lepiej coś innego, w poniedziałek transfer ostatniego zarodka, dziś ustalimy jaki I ile progesteronu, idę naturalnym, dziś albo jutro pękną (Pik już byl), dziś prog 1.29. Brałaś/bierzesz encorton? Przepraszam jeśli już pytalam/odpowiadałaś, ale nie pamiętam już kogo o co pytałam🤯
Encortonu nie brałam. Od transferu też miałam acard ale 75 i brałam do 12 tygodnia ciąży. 2 ciąże poroniłam przez zakrzepy robiące się w łożysku dlatego mam heparynę brać do końca ciąży. Teraz jest 18 tydzień i jak na razie wszystko ok . U mnie każdy transfer na cyklu sztucznym bo nie mam ani naturalnych miesiączek ani owulacji

Encortonu nie brałam. Od transferu też miałam acard ale 75 i brałam do 12 tygodnia ciąży. 2 ciąże poroniłam przez zakrzepy robiące się w łożysku dlatego mam heparynę brać do końca ciąży. Teraz jest 18 tydzień i jak na razie wszystko ok . U mnie każdy transfer na cyklu sztucznym bo nie mam ani naturalnych miesiączek ani owulacji
To do 12 tyg ciąży brałaś acard 75 a od kiedy heparynę zamiast acardu? Po 12tyg do teraz?

Ja mam jednak transfer w piątek 17dc. Pik był wczoraj, pękły (bo miałam dwa, lekko stym) dzisiaj i dziś decyzja że jak wczoraj progesteron 1 dziś 1,29 to transfer w poniedziałek może być za późno. Endo 10mm...dziś biorę pierwszy ultrogestan 200 i besins. Stresuje się czy nie za szybko będzie w piątek ale Liczę że okno implantacyjne tam sięgnie.. Jak myślicie?

reklama
Dziewczyny, który dzień przed transferem uznają Wasi lekarze za dzień 0 ? Bo mój nie dzień owulacji a piku lh, a właściwie wzrostu progesteronu powyżej 0,8.. stąd dziś miałam owulację, pod koniec niedzieli prog ok 0.8 i dzień transferu (blatsocysty) wyznaczony na najbliższy piatek. Lekarz stwierdził że pon może okazać się za późno. Prog z dziś 1.29, endo trojlinijn3 10mm. Poradźcie! Co myślicie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry