reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane,
Powiedzcie mi kiedy miałyście pierwsze usg po transferze? To od wyniku bety zależy czy jak się zapisać?
Zależy, co chcesz zobaczyć... Od wyniku/wzrostu bety zależy to, co i czy możesz ujrzeć + jeśli cyfry są niepokojące i mogą wskazywać np. na ciążę pozamaciczną.
Moje 1. USG: 4+5, był tylko pęcherzyk ciążowy, 2.: 6+3, było serduszko, 3 (ale pierwsze wg zasad kliniki): 9+3, był już spory dzidziuś ;-)

reklama
hej Dziewczyny 🙋‍♀️, ja dzisiaj 4 dzień stymulacji menopurem i gonalem, pierwsze podejście do ivf po 2 latach starań, diagnostyce niepłodności i nieudanym leczeniu.

Mam kilka pytań z ciekawości o wasze doświadczenia:
1) zmieniały wam się dawki leków w czasie stymulacji? Czy rozpoczynałyście i kończyłyście stymulację tymi samymi lekami?
Bez zmian. Pęcherzyki rosły OK, więc nie było potrzeby. Jedynie miałam przedłużoną stymulację o ok. 2 dni.
2) miałyście jakieś specjalne zalecenia do spożywania/nie spożywania napojów (szczególnie przy podejrzeniu wystąpienia ohss)?
Nie.
3) czy dyskomfort/ból pojawił Wam z dnia na dzień? W którym dniu stymulacji mniej więcej zaczęłyście coś czuć?
Nie czułam praktycznie nic... 🙃
4) czy dzień przed punkcją stosowałyście dietę płynną i lekkostrawną?
Nie miałam narkozy, więc w sumie nie było to konieczne. Na pewno nie płynną. Lekkostrawną - tak wyszło, bo nie miałam jakoś głowy do jedzenia ani chęci na objadanie się ;-)

Hej! Obrona zaliczona ♥️ rano miałam estradiol badany i progesteron. W jedynym jajniku praktycznie 0 wzrostu pęcherzyków, w drugim 6 pęcherzyków od 1,4 do 1,7. W poniedziałek mamy mieć punkcję. Jakie powinny być w trakcie stymulacji wyniki tego proga? Nie powinien być wyżej?

Załączniki

• IMG_2564.jpeg
    IMG_2564.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 77
Hej! Obrona zaliczona ♥️ rano miałam estradiol badany i progesteron. W jedynym jajniku praktycznie 0 wzrostu pęcherzyków, w drugim 6 pęcherzyków od 1,4 do 1,7. W poniedziałek mamy mieć punkcję. Jakie powinny być w trakcie stymulacji wyniki tego proga? Nie powinien być wyżej?
W dniu podania Ovitrelle powinien być nadal poniżej 1, żeby był możliwy transfer świeży. Także Twój wynik na razie jest akurat :-).

hej Dziewczyny 🙋‍♀️, ja dzisiaj 4 dzień stymulacji menopurem i gonalem, pierwsze podejście do ivf po 2 latach starań, diagnostyce niepłodności i nieudanym leczeniu.

Mam kilka pytań z ciekawości o wasze doświadczenia:
1) zmieniały wam się dawki leków w czasie stymulacji? Czy rozpoczynałyście i kończyłyście stymulację tymi samymi lekami?
2) miałyście jakieś specjalne zalecenia do spożywania/nie spożywania napojów (szczególnie przy podejrzeniu wystąpienia ohss)?
3) czy dyskomfort/ból pojawił Wam z dnia na dzień? W którym dniu stymulacji mniej więcej zaczęłyście coś czuć?
4) czy dzień przed punkcją stosowałyście dietę płynną i lekkostrawną?
Jak wszyscy to wszyscy 😄
1)Hmmm chyba wg rozpiski, dobrze i szybko zareagowałam na leki, pęcherzyki rosły szybko, rozpiskę chyba miałam na dłużej ale 8 dnia na wizycie kazano wszystko odstawić bo było już ponad 20 jajek i 10 dnia miałam punkcje
2)pytałam co zrobić by nie było hiperstymulacji, pić białko- jakieś z apteki ale nie mieli, i dużo wody. I tak wyszło tyle jajek że kazali odczekać jeden cykl.
3) ja bardzo dobrze to zniosłam i szybko miałam punkcję bo 10 dnia. Może jakoś 7 dnia zaczęłam czuć że jak siedziałam w pracy to mnie cisnęło w jajnikach a jak szłam na punkcje to myślałam że wybuchnę 😂
4) żadnej diety nigdy nie stosowałam aż do 1 czerwca tego roku 😄

Progesteron piękny, estradiol wysoki. Nie robią u Was punkcji w weekend, że dopiero w poniedziałek?

Progesteron piękny, estradiol wysoki. Nie robią u Was punkcji w weekend, że dopiero w poniedziałek?
Niby robią w ale w oddziale w Katowicach. Dopiero w piątek mam 2 ovitrelle przyjąć więc pewnie przeliczyła, że nie dorosną do soboty w większości te moje pęcherzyki biedne. Z tym estradiolem to miałyście kiedyś takie wyniki? Wydawało mi się że to dobrze jak duży że świadczy o dojrzałości komórek(?)
no i @QueenK gratuluję obrony!
Dziękuję ♥️ duży kamień z serca, bo już się czułam jak geriatra na tej uczelni

reklama
Niby robią w ale w oddziale w Katowicach. Dopiero w piątek mam 2 ovitrelle przyjąć więc pewnie przeliczyła, że nie dorosną do soboty w większości te moje pęcherzyki biedne. Z tym estradiolem to miałyście kiedyś takie wyniki? Wydawało mi się że to dobrze jak duży że świadczy o dojrzałości komórek(?)
Z tego co ja się orientuję to Ovitrelle robi się 36h przed punkcją. Ja przynajmniej tak miałam i wiem, że sporo dziewczyn też.
Ja miałam chyba 1700 w środę po południu, punkcję miałam w sobotę rano.
Z tego co zrozumiałam to każdy pęcherzyk wydziela estradiol, im jest większy tym więcej, więc dobrze jeśli estradiol rośnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry