lady_in_blue
Fanka BB :)
Ja podchodzę drugi raz do transferu na Accofilu. Wcześniej transfer z Accofilem dał ciążę, mam dwuletniego synka.Dziewczyny jakie macie doświadczenia po zastrzykach z accofilu?
Został nam 1 przebadany zarodek.
Wcześniej donoszona kruszynka, następnie puste jajo i łyżeczkowanie, następnie jeden podany zarodek i ciąża bliźniacza 1 jajowa, 2 owodniowa - serduszka i niestety zatrzymane serduszka w 9 tygodniu i znowu łyżeczkowanie.
Teraz jesteśmy po biopsji endometrium i przeleczeniu zapalenia plus immunologia (ja kir bx a mąż HLA-C C2C1)
Chciałabym jak najlepiej przygotować się do tego transferu.
Immunolog zaleciła accofil, ginekolog średnio w to wierzy.
Wcześniej nie badaliśmy zarodków.
Już sama nie wiem ...
Pierwszy transfer bez Accofilu - beta nie drgnęła. Ale też w pierwszej procedurze nie badaliśmy zarodków więc nie mamy sto procent pewności, że to tylko kwestia braku Accofilu.
Na przebadanych zarodkach myślę że warto zaryzykować Accofil jeśli takie są zalecenia. Pytanie dlaczego się wahasz i nie chcesz iść w zalecenia immunologa? Bo to wiadomo indywidualna kwestia i może jakby to musisz sobie przemyśleć.
U nas niepłodność idiopatyczna, nie mamy żadnych zdiagnozowanych problemów ale ja mam kir AA (mąż ten bezpieczny halotyp). Z tego powodu to jest jedyna rzecz, której możemy się chwycić