reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatuszek, nie wiem, jak jest w Poznaniu, ale w 3mieście jest problem z lekami do stymulacji.
Bo albo ich nie ma, albo są pojedyncze sztuki, które są o wiele droższe od tych sprzedawanych w klinikach. Ogólne założenie programu zabrania klinikom handlowania lekami. Ale kliniki maja to gdzieś i dalej zarabiają na pacjentach.
Ja zaopatrywałam się w Wawie. Apteka przy Invimedzie i przy Novum bez problemu sprzedaje leki do stymulacji.
Tylko trzeba mieć receptę.

reklama
Dziewczyny. Dzwoniłam do swojej kloiniki , pielęgniarka z rejestracji powiedział mi żeby czekać do poniedziałku i wówczas zrobić jeszcze raz bete. Więc tak uczynię. ale i tak jestem przyłamana :-( Mam jeszcze dwie zamrożone blastocystki, ale nie wiem kiedy po nie wrócę. Nie mam ju z kasy ani nie jestem gotowa na to psychicznie.

zula strasznie mi przykro:( mam nadzieje ze spedzisz miło czas na urlopie i ten brzuszek ci nie będzie tak bardzo przeszkadzał . Ja byłam w maju na Cyprze (a w marcu poronilam) i była tam laska na takim etapie ciąży na którym ja bym wówczas była to powiem ci ze za każdym razem jak ja widziałam to popadalam w zadume. Mój mąż to widział i tez widziałam ze nie jest mu łatwo. Ale generalnie było super a my się jeszcze swoich brzuszkow doczekamy i tez ktoś spogladnie na nas z zazdroscia:) Ja badania robiłam w Wawie a prowadzi mnie dr Dubrawski.
dzidzius ​ja bym jeszcze krzyzyka nie stawiała bo coś mi się wydaje ze w pon to będzie już beta u ciebie ze 70 albo wiecej:)

Lawendowy Fraxiparine 0,4 kosztuje 79 zł, ale zula też dobrze mówi - dawka 0,3 kosztuje 60,14. Ja mam dawkę 0,6 i płacę 122,97. Clexane wychodzi zawsze parę groszy drożej. Ciekawa jestem tylko różnicy między enoksaparyną a nadroparyną. Pewnie jakbym poszukała to bym znalazła. Ale coś mi się zdaje że różnice są podobne tak jak w estrofemie i progynovie, czy luteiną a lutinusem.

zula - ale z tego co pamiętam to miałaś testować 12.08. Na Twoim miejscu powtórzyłam bym betkę w poniedziałek.

Dziewczyny właśnie wróciłam z kolonoskopii. Nie pobierali wycinka, więc wszystko OK, a to oznacza, że mogę przygotowywać się do crio. Wizytę w tej sprawie mam 10 września. JAKA JESTEM SZCZĘŚLIWA :-D:-D:-D Dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Pozdrawiam Was bardzo gorąco.

reklama
Do góry