reklama

Kto po in vitro?

dzięki dziewczyny za odpowiedź :)

lolitka
ja się szybko stymuluję, przy pierwszym razie miałam stymulację 10 dni i miałam 20 komórek, dzisiaj już mnie strasznie bolą jajniki a dopiero wzięłam 4 zastrzyki, więc czuję że za tydzień punkcja

reklama
wera
aha - fajnie wiec ze sie szybko stymulujesz. zmniejszyli Ci teraz dawke w stosunku do ostatniego? mialas wczesniej krotki czy dlugi (przy dlugim jesli sie patrzy na statystyki stymulka trwa srednio 1.5 dnia dluzej - to ale to tylko statystyki i kazdy inaczej moze reagowac))

a tak a propo dlugosci stymulacji wogole -z racji ze jestem z deka weteranka to moge tylko powiedziec ze u mnie za kazdym razem stymulka trwa inaczej.... i to przy tym samym protokole (srednio 14, ale mialam i 13 i 15 dni) wiec jak widac, zawsze wsio moze byc inaczej niz poprzednio

Ostatnia edycja:
wera mocno trzymam kciuki za Ciebie, teraz już się musi udać ;) JA byłam wczoraj na wizycie u mojego lek zrobił mi usg i lipa owulacja się nie pokazała, endo cienkie także crio dopiero w przyszłym cyklu. Pytałam go o przeprowadzenie crio na cyklu bezowul. ale on mi powiedział że osobiście nie preferuje tego woli wywołać owulacje lekami . Przepisał mi clostylbegyt i progynove i kazał zgłosić mi się w 13 dc na usg. Jak myślisz wera czy uda się po tym clo wywołać owulkę?? już sama nie wiem co mam myśleć. pozdrawiam cię

lolitka
za pierwszym razem miałam dawkę 150 j i krótki protokół, teraz mam dawkę 125 j i długi protokół, wiem że za każdym razem inaczej się reaguje i różnie może trwać stymulacja, za pierwszym razem miałam małą hiperstymulację, bo jestem bardzo szczupła, ważę 48 kg, teraz lekarz też nie obiecuje że nie będzie hiper mimo mniejszej dawki.......tylko kurcze mnie już mocno bolą jajniki

ewka
to dobrze, ze ci wywoła owulację, a brałaś kiedyś clo ?? powinnaś mieć po tym owulację chyba że ciężko się stymulujesz, ale lekarz sam dobierze ci dawkę, ja kiedyś brałam zawsze po 1 tabletce i dobrze na to reagowałam, powodzenia życzę :), uda się nam :)

wera
ano... niska waga to duze ryzyko hiperki. 20 pecherzy to granica hiper. ja tez bylam na granicy juz przy 16 pecherzach.
a moze warto troche przytyc jesli mozesz? jakiego masz BMI? za szczuplym byc tez nie dobrze... ja jestem na granicy szczuplosci i normalnosci - BMI 19.8 i juz mysle zeby przytyc z deka

lolitka
moje BMI to 18,5, mieszczę się w dolnej granicy normy, nie mogę przytyć choćbym nie wiem jak chciała, ale jem dużo i zdrowo, a myslę że nie tyle co waga ale prawidłowa dieta jest najważniejsza.....moja mama urodziła 4 dzieci i do 30 stki miała wagę 46 kg, a jest wyższa ode mnie :) przy pierwszej stymulacji przytyłam do 50 kg, miałam nadzieję że teraz tez tak będzie, ale raczej nie, bo mimo tych samych leków nie zauważyłam żebym miała większy apetyt

reklama
Hej dziewczyny,

wlasnie sledze wasza dyskusje na temat wagi i tez sie boje hiperstymulacji, jakoze moje BMI to 18. Powiedzcie prosze co moge zrobic, zeby do tego nie doszlo. Pije duzo wody, mleko tez, jem orzechy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry