reklama

Kto po in vitro?

Sylwia1985 dziękuje bardzo za taka długa i dokładna odpowiedz. Wow ale duzo miałaś zarodków podawanych,ważne ze ten jeden z Toba został:)
Zresztą chyba dla klinik podawanie dwóch zarodków jest korzystniejsze bo większa szansa na ciąże a co za tym idzie większa szansa na poprawienie statystyk:-) Zreszta co ja wybiegam w przyszłość, jeszcze stymulacji nie zaczęłam a już myślę ile zarodków podam....

reklama
Bziumelka sądzę, że w innych okolicznościach nie podaliby mi takiej ilości. Przy ostatnim transferze zdecydowałam się na odmrożenie pozostałych 4 zarodków i ich hodowlę do blastocysty. Jeden zarodek nie ruszył po rozmrożeniu, jeden zatrzymał się na stadium 8 komórek, jeden zaczął powoli kompaktować ale nie osiągnął stadium blastocysty, a ostatni prawidłowo się rozwinął. Także na 4 zarodki i tak tylko jeden dawał szansę na ciążę. Jakbym się nie zdecydowała na podanie 4 zarodków, to pewnie pozostałe byłyby jeszcze obserwowane jeszcze przez parę dni a potem po potwierdzeniu braku rozwoju - zniszczone. Także wolałam zabrać moje maleństwa wszystkie.

I to bardzo dobrze że planujesz ile zarodków, trzeba zastanawiać się już teraz nad przebiegiem a nie podejmować decyzję w ostatniej chwili. :tak:

Fusun, Peti, Martaczi WIELKIE GRATULACJE przyszła już Wasza pora ;-)

Ja się ostatnio mało odzywałam, bo po trzeciej nieudanej stymulce musiałam wykombinować skuteczniejszy dla mnie plan. Jeżdziłam po Polsce, konsultowałam, myślałam. I podjęłam decyzję: zmieniam klinikę na Novum, robię histero i będę podchodziła do in vitro na cyklach naturalnych leciutko stymulowanych. Na pełnych stymulacja i tak koniec końców mam po 2 zarodki, więc jest to dla mnie lepsze rozwiązanie.

Siaga niech mały się dobrze chwyci ;-)

Martaczi- wyspałam się, pomyślałam (bo z tym ostatnio u mnie ciężko) i prostuję swoją poranną wypowiedź o lekach.
Luteina dopochwowa 3 x 6 (a nie 3 x 4). Reszta się zgadza

lawendowy dziekuje za odpowiedz... czyli ty jak wyrownalas hemostaze to i tak bralas kwas foliowy i te zastrzyki clexane ?? moze mi tez tego faktycznie brakuje... i musze wczesniej zaczac suplementacje i heparyne od dnia stymulacji a nie po transferze... ja ostatnio po transferze dostalam acart moze to za malo bylo i powinnam wczesniej to dostawac... jutro do lekarza sie wybieram to sie dowiem co dalej ale tak sie boje nastepnej proby ze tez bedzie lipa czasem to nie mam juz sil na to wszystko... a powiedz mi jak wlaczyli ci ten kwas foliowy i te zastrzyki to dopiero wtedy udalo ci sie??? bo wczesniej tez mialas nieudany transfer ??? chyba dobrze pamietam

Cześć dziewczyny

Smerfeta - Dzięki za tekst o kawce , bardzo lubię kawę ale nawet ja 5 filiżanek dziennie nie wypijam także bez stresu można sobie 1 filiżankę dziennie zaserwować.:-)

Olusia - Weryfikację w 3dpt można robić ale tylko przy blastusiach. Ja chyba jednak też odpuszczę tą weryfikację w 3dpt bo jak znam siebie to zrobię bete i jak będzie 0,1 a może taka być na tym etapie to potem będzie mega stres. Olusia miałam się zapytać o fragmin jaką masz dawkę 2500 j czy 5000 j ?

Jutro rano po 8 mam zadzwonić i dowiem się co z zarodkami. Jeżeli będzie ok to transfer o 10

Dziewczyny tyle się u Was dzieje, że nie ogarniam ;-)

Siaga kciukasy za transfer :-)

Peti gratulację mamusiu :tak:

Martaczi betka ślicznie przyrasta :-)

Jo.M. kciukasy za udany transfer :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie cos znalazlam dzis... zastanawialam sie czemu robi sie progesteron i estradiol i tu jest wypowiedz dziewczyny.... Za każdym razem badany miałam estradiol i progesteron co jest ważne przy zagnieżdżaniu się zarodków. Jesli progesteron jest niski to lekarz zleca wieksza dawke lutki...

A ile powienien wynosic ten progesteron? skoro bierzesz leki to na pewno bedzie ciut wiekszy a ile ma go byc?

Jo.M
biore fragmin dawke 2.500 a co najwazniejsze przeszlam dzis kilka aptek i nie ma tego leku i nawet w hurtowniach, musze sie wybrac do katowic i to specjalnie... bo musze to kupic.... a mam jeszcze na chyba 4 dni.... bo wtedy mi lekarka przepisala 1 opakowanie a wczoraj znow mi dala na recepcie.... a wlasnie mialam podanego blastusia to moze sie skusze... nie wiem zobacze... a to ty masz dzwonic? oni nie zadzwonia do ciebie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry