reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam. Dzisiaj zostaliśmy zaklasyfikowani do programy in vitro. Będę szła krótkim protokołem, możecie mi coś o nim napisać?

Ja tez podobno idę krótkim protokołem chociaż byłam najpierw na antkach... No to tak u mnie jak do tej pory wyglada to tak:
1dc cetrotide 0.25
2dc cetrotide 0.25
3dc cetrotide 0.25
4dc gonal 150 i merional 75
5dc gonal 150 i merional 75
6dc gonal 150 i merional 75
7dc gonal 150
8dc gonal 150
9dc gonal 150
10dc pierwsze usg
Co dalej zobaczymy jutro....

Ja tez igieł nie lubię i się boje ale to nie jest wcale złe i bolące.... Dasz rade:) Pierwszy jest najgorszy.
A w jakiej klinice się leczysz??

Dziewczyny co jest lepsze podanie 2 dniowego zarodka czy 3 dniowego... ja nie mowie tutaj o blastusiach bo wiadomo ze one najlepsze sa... ponoc....

Mnie tez to ciekawi... Bo moze bede musiala podjac taka decyzje.

Ostatnia edycja:
reklama
W gamecie Kielce, pewnie będę miała podobnie bo dr mówił o 10 dniach stymulacji. teraz tylko @ muszę wywołać i przyjść w trakcie po leki

U mnie pierwszy dzien stymulacji zaczal sie 4dc bo ten cetrotide to jest antagonista.... Według rozpiski gonalu już nie dostane ewentualnie merional i fostimon... Licze ze punkcja będzie sroda/czwartek.
Aha narazie na leki wydalam 1670zl

Trzymajcie jutro kciuki bo bedzie moje pierwsze podgladanko:)

mmm u mnie wiecej poszlo kasy na zastrzyki bo to jest zalezne od wagi i od tego jak bedziesz reagowala na zastrzyki i jaka dawke ci dadza, Ja swoje waze i mnie wynioslo ok 4 tys

Ja tez go jeszcze napewno dostane, mój doktorek ma chyba jakąś inna metodę bo wszędzie jest napisane ze cetrotide bierze sie później no ale cóż ufam mu:)

mmm... jaka masz rezerwe jajnikowa?? Bo ilosc lekow zalezy najczesciej od tego.

a wiesz, że nawet nie wiem? zrobiłam badanie i poprostu jest w moich papierach w klinice. a dziś byłam w takim szoku, że do wigilii dr chce zrobić punkcję, ze nawet o to nie spytałam

mmm ja wydałam na wszystkie leki niecałe 2000 zł. Dawki miałam niewielkie, bo lekarz był ostrożny (z racji mojego wysokiego amh 10,9). Dobrze jest szukać najtańszej apteki w okolicy, bo różnice w cenach potrafią być kolosalne.

reklama
To prawda gonal kupilam za 1080zl a w innych aptekach byl nawet po 1600/1700zl, u mnie, jesli oczywiscie jutro bedzie wszystko ok, to licze na leki do 2.5tys. Jutro policze reszte.

Do góry