reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, mam do Was pytanie - biorę 3x4 Luteiny dopochwowej - w pracy tej dawki w środku dnia nie bardzo mam jak sobie podać - czy myślicie że jak wezmę tą jedną dawkę, też 4tab. ale Luteiny podjęzykowej to będzie problem? Chciałabym tak zrobić te ostatnie 3 dni przed transferem, później już brałabym tak jak lekarz zalecił. Niby dawka ta sama - 50mg. ale zaczęłam się zastanawiać czy jest jakiś powód że dają dopochwową zazwyczaj? - inaczej się wchłania, działa? ....:unsure:

mmm u mnie @ przychodziła bardzo różnie - lekarz zawsze mówił że powinna być do 10 dni po odstawieniu ale mi się zdarzało dostać zarówno jeszcze w trakcie brania jak i po kilkunastu dniach (ostatnio 16) ...

niepokorna ma lekarz mówił i mam to nawet zapisane na karcie transferu że przed zabiegiem mam nie aplikować bezpośrednio Luteiny - myślę że chodzi o to aby nie robić tego na 1-2h przed

zuzia ja mam zalecenie aby przyjąć Relanim 1h przed zabiegiem(+ dwa kolejne dni 2x1) + Piroxicam 1h przed transferem, od 5 dnia przed transferem zaczęłam również brak 3x4 Luteiny i 3x1 Duphaston, te same dawki będą po transferze. W zależności od rodzaju cyklu na którym się podchodzi, wieku zarodków schemat/ilość leków może być jednak inny ...

Jogo, Keki
trzymam kciuki - dbajcie o siebie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Jogo – ale silny ten Twój zarodek, super :-)

Lotinda – powodzenia na wizycie.

labo75 – jutro Twój wielki dzień, powodzenia :tak:

Zuzia2011, Niepokorna – powodzenia na jutrzejszych transferkach :-)

Trochę mnie zmartwiłyście swoimi wypowiedziami. Tak mi się wydaje, że mi dr powiedział, że mam sobie zapodać luteinę rano i teraz nie wiem co zrobić, ponieważ pamiętam to jak przez mgłę. Transfer mam na 9.45 i jak wezmę rano to się pewnie do transferu nie rozpuści…

GRUDZIEŃ:

16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: labo75 - USG serduszkowe
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer :)
16: Zuzia2011 - udany transferek dwóch maluszków
16: Niepokorna - udany transfer

17: yplocka1 - wysoki przyrost bety
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
18: genna - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
18: elleni - udany transfer
19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Infinity - ja od dnia punkcji czyli piatku mam 3×1 Duphaston i 3×2 Luteine transfer mam po poludniu wiec z rana chyba moge zaaplikowac luteine ? Tyle ze kiedy aplikowalam wieczorna to jeszcze popoludniowa sie nie rozpuscila wiec w sumie nie wiem...

Ja mam na 15.00 transfer i poranną mam wziąć normalnie a ta popołudniową dopiero po transferze. Myślę że chodzi o to aby nie było całych tabletek - wiadomo że jakieś pozostałości zawsze będą przy aplikacji co kilka godzin - z tego co zrozumiałam to nie jest problem. Mi się wydaje że po 2-3 h jest już rozpuszczona ale wiadomo - ciężko sprawdzić :-D

Resztę leków mam brać normalne - tylko z tą luteiną było zaznaczone żeby nie brać przed samym zabiegiem.
I tak na marginesie - mi się wydaje że w zależności od kliniki/lekarza mogą być różne praktyki z tymi lekami - nie wszystkie mamy te same leki i schematy ich podawania ...

Ostatnia edycja:
Ja mam na 15.00 transfer i poranną mam wziąć normalnie a ta popołudniową dopiero po transferze. Myślę że chodzi o to aby nie było całych tabletek - wiadomo że jakieś pozostałości zawsze będą przy aplikacji co kilka godzin - z tego co zrozumiałam to nie jest problem. Mi się wydaje że po 2-3 h jest już rozpuszczona ale wiadomo - ciężko sprawdzić :-D

Hehe mi sie udalo sprawdzic i moja nie byla rozpuszczona do konca po 6 h :)

To może każdy ma inaczej bo ja po 6h na pewno już nie miałam tabletki jako takiej a rozpuszczona postać (półpłynna że tak powiem, bez zbędnych szczegółów ;-)) jest nawet po 8h jak aplikuje kolejną dawkę ...

Niepokorna lilia Zuzia &&& za jutro i zobaczycie 10 mc czekania na crio plus 9mc ciazy i będziecie mamusiami:))) lilia ja miałam transfer o 11 i progesteron wzięłam pierwszy po transferze ale jesli chcesz to weź dziś zamiast jutro rano. Czekam jutro z niecierpliwością na relacje. Ale będzie się działo przy koncu starego roku mam nadzieje same dobre rzeczy.
labo ale ci fajnie ze jutro już serduszko usłyszysz :))) uściski
p.s ja przed transferem zapodalam sobie syropek na uspokojenie (coś jak relanium ale słabsze)

reklama
Do góry