reklama

Kto po in vitro?

Tak, Olusia teraz kupuję się na dole a aptece. Chciałabym jak najwięcej przyoszczędzić jeśli jest to możliwe. Jak nie uniknę płacenia za histero to chociaż za leki zapłacę mniej:sorry2:

reklama
GizaS- Kochana łaski Ci nie robia... wcale nie masz obowiazku kupowac u nich. Ja tez kupilam pierwsze sztuki w klinice i tez w Provicie wogole nie daja wtedy recept tylko karte stymulujaca sie przedstawia, ale lekarza musisz poprosic prosto z mostu o taka recepte- i tak leki sa na 100% wiec naprawde nie ma sie jak tlumaczyc, ze wypisac nie moze.

Nie wiem niestety ile kosztuje 900 j.m. musisz przedzownic, ja bralam tylko opakowania po 300 j.m. i 900 j.m., cetrocide nie mialam - czy to jest na wyciszenie bo ja mialam inny lek i on byl po 37 czy 39zł w tej aptece tylko nazwy juz nie kojarze:zawstydzona/y: - dobra przypomnialam sobie to byl gonapeptyl! i bralam po pol ampulki dziennie - tak tak zeby za szybko do owu nie doszlo tylko zeby spokojnie pecherzyki urlosy

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Rzadko się odzywam ale namiętnie Was czytam ;-) Zwłaszcza tematy immunologiczne zachłannie podczytuję
Oktavi ja również bardzo dziękuje Ci za post (czytałam w pracy :blink:). Brakuje mi opinii mądrego księdza w temacie invitro ale wiem, że muszę trafić na właściwego, bo księża tak jak każdy, są po prostu różni i mają różny stopień wrażliwości. Mój ulubiony ksiądz jest teraz egzorcystą i często podróżuje, więc i kontakt się urwał. Gdy kiedyś jednemu księdzu wspomniałam o naszym problemie, jako drogę wskazał jedynie adopcję, więc wiem, że z nim już nie pogadam. Inny za to ksiądz podczas kolędy ok mies temu sam zapytał o dzieci, powiedziałam, że Bóg coś nie chce dać. Tak jak u Kasik poprosił nas do sypialni, poświęcił sypialnię, pomodlił się i wygonił złe duchy, więc egzorcyzmy mamy za sobą ;-) Następnie prędko opuścił mieszkanie, może z pośpiechu, może nie chciał poruszać dalej tematu. Również obiecywałam sobie, ale i z lekarzem o tym rozmawiałam, aby nie mieć za wiele zarodków. Ale tu problem rozwiązał się sam, bo żadna komórka nie zapłodniła się :-(
Oktavi czy i ja mogę prosić o tyt książki na priv?
Dorotav mocno kciuki trzymam za powodzenie

Sabaw przykro mi. Infinity pięknie napisała: „trzeba wierzyć że się uda, każdy ma tylko swój czas”. Tego się trzymajmy

Gizas jeśli będę potrzebowała zrobić histeroskopię na NFZ zadzwonię do szpitala i zapytam co muszę mieć by mi to zrobili na NFZ. Mój dr kiedyś mówił, że może być nawet skierowanie od niego tj. z prywatnej kliniki i mogę iść do dowolnego szpitala

Kiedyś też pisałyście o wymaganych badaniach przed ivf refundowanym. Mój dr powiedział, że zaleca się toxo, różyczkę itp oraz usg piersi. Powiedział, że nie może mnie do tego zmusić, że rządowy program nie refunduje tego, że mogłabym na niego naskarżyć, po prostu fajnie by było bym zrobiła.

22 stycznia mam wizytę w klinice i porozmawiam z dr M, może da mi skierowanie na NFZ:sorry2:7 stycznia mam jeszcze wizytę u dr w Cz-wie takiego stacjonarnego w ramach pakietu PZU, będę dopiero drugi raz u niego ale z nim nie zagadam o histero bo pracuję w szpitalu gdzie spartaczyli moją operację w 2009 roku i powiedziałam że juz nigdy tam moja noga nie postąpi:no:Ale wymogę na nim grzecznie skierowania na niektóre badania które mam właśnie w ramach pakietu medycznego PZU, zrobię Toxo, cytomegalię, różyczkę, białko C, białko S, p/ciała p/jądrowe ANA 1, p/ciała p/kardiolipinowe ACA IgM i IgG znowu hormony podstawowe czyli FSH, LH i estradiol no i co tam jeszcze wypatrzę z tego co mi przysługuje i zrobię coś płatnego. A 15 stycznia mam wizytę u endo to też poproszę o nowe badania tarczycowe

Jak histero trzeba po @ to chyba zrobię dopiero w połowie lutego czyli procedura na marzec, ale co ma być to będzie:dry:

Zula tak mam wszystkie ujemne. Tak z ciekawostek lekarz mi mowil ze jest jakas nowa metoda leczenia dopiero co weszla w Polsce. Dotychczas stosowano ja w Niemczech i Włoszech. Ale zeby ja zastosowac musi miec zgode komisji lekarskiej.nie wiem wiecej na ten temat bo u mnie narazie jest za pozno na to ale ty mozesz byc zainteresowana. Ja sie zdecydowałam na szczepienie we wtorek. A teraz lece na bete.
Mini super wiesci czekamy na suwaczek.

Zula tak mam wszystkie ujemne. Tak z ciekawostek lekarz mi mowil ze jest jakas nowa metoda leczenia dopiero co weszla w Polsce. Dotychczas stosowano ja w Niemczech i Włoszech. Ale zeby ja zastosowac musi miec zgode komisji lekarskiej.nie wiem wiecej na ten temat bo u mnie narazie jest za pozno na to ale ty mozesz byc zainteresowana. Ja sie zdecydowałam na szczepienie we wtorek. A teraz lece na bete.
Mini super wiesci czekamy na suwaczek.

Trzymamy kciuki za kolejna weryfikacje :)

reklama
Kola2, Twój wynik AMH jest bardzo dobry. :tak:

Madzi i Piotr, gratuluję bijącego serduszka, piękna muzyka dla uszu :-)

GizaS, jak najbardziej histero możesz zrobić na NFZ, weź skierowanie od doktorka, oblicz kiedy będziesz miała miesiączkę i zapisz się do wybranego szpitala. Na wszystkie zabiegi typu HSG, histro, usunięcie torbieli, panel hormonalny dostawałam z Invimedu skierowanie do szpitala. :cool2:

Jogo, beta będzie piękna, okrąglutka jak pączuś :tak:

Dziewczyny dziękuję za wszystkie piękne słowa, kciuki, tyle ich jest, że Tym razem na pewno się uda. Nie ma innej opcji !! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry