reklama

Kto po in vitro?

I po histeroskopii. Nie bylo źle, uśpili mnie, tylko anestezjolog miala problem z wkuciem się i i padło na dłoń a teraz jest nabrzmiała:baffled:
Wszytsko w porządku jeśli chodzi o macicę a jestem biedniejsza o 1100 zł:dry:
Przy niskim AMH wskazany jest krótki protokół, przy endometriozie długi. U mnie przy wcześniejszych krótkich protokołach jeśli chodzi o ilośc komórek to była względna, endo było super, estradiol też więc nie ma sensu stosować estrofemu w moim przypadku. Dlatego decyzja odnośnie długiego protokołu
sorry2.gif.pagespeed.ce.dMWp-sxVei.gif
Trochę się to wydłuży w czasie, bo @ będę mieć za +- 3 tyg, później 3 tyg antyków plus oczekiwanie na @ z 4-5 dni i chyba dopiero stymulacja ale jestem zielona w przypadku długiego protokołu. Więc może któraś mi powie ile to trwa w czasie
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif

Odebrałam dziś wynik TSH i mam 1,66

reklama
GizaS, najważniejsze że wszystko w porządku, wynik TSH też jest dobry, miałam podobny i dr powiedział że ok, co do długiego protokołu to ja niby taki miałam ale różnił się od krótkiego tym że przez miesiąc przed brałam antyki, potem ok 12 dni stymulacji i punkcja, więc nie wiem czy właściwie to był długi protokół.

mmm, ja luteine dopiero zaczęłam brać po transferze.

Trochę mnie nie było... Musieliśmy podjąć wiele trudnych decyzji... Nie wiem, czy słusznie zdecydowaliśmy, ale nie należy się oglądać wstecz.

Gratuluję Wszystkim, którym się udało :) Oby beta rosła, rosła, rosła :) Trzymam kciuki za Te, które sa w trakcie Ważnych Rzeczy (testowania, stymulacji, czekania....)

Kiedyś pytałam o acard - do kiedy się stosuje, ale oczywiście nie zapytałam OD KIEDY i w jakich dawkach. Możecie mi powiedzieć? I jeszcze chciałam zapytac o słynne relanium - przy pierwszym ivf nikt mi nie zaproponował. Czy Wy same prosicie lekarza, czy też on sam wypisuje?

mmm ja aplikowałam luteinę.
przy moim pierwszym invitro przy transferze nie wzięłam lutinusa i doktor o\powiedział że to źle i teraz pamiętałam o tym i poszłam ze wszystkimi lekami tak jak mam je brać.

reklama
GizaS - super, że jesteś już po. Ja miałam robioną histeroskopię w ramiach zleceniach ( bez płacenia) w szpitalu. A odnośnie długiego protokołu to właśnie różni się tym, że bierzesz antyki właśnie i niczym więcej.

mmm... - kochana jakby coś było nie tak na pewno daliby ci znać.Ale nie ma opcji, żebyś nie miała zarodków, bo pamiętam, że miałaś sporo komórek.

alternatywa - tak jak mmm... mówi, acard bierze się po punkcji, nie wcześniej.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry