reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny żeby nie było tak kolorowo, to ten szpital o którym piszą Esiek i Lenkabar też jest normalnym miejskim szpitalem tyle tylko ze pracują w nim nasi lekarze z kliniki i specjalizuje sie w leczeniu niepłodnosci i powiem Wam że też mamy do niego kawałek bo jest w sąsiedniej miejscowości jakieś 30 km od nas, ale jak cos sie dzieje to jedziemy tam w ciemno, ja to jak krwotoku dostałam to nawet na izbę nie poszłąm tylko od razu na czwarte piętro jechałam, co prawda była to niedziela godz. 20 wiec mi sie udało.

reklama
Oddzwonił mój doktorek w sprawie wyników i mówi, że mimo, że wyniki w normie to jednak przy ivf przyjmuje się, że %komórek NK powinin być do 15 a ja mam 21
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
Muszę sobie załatwić receptę na Pabi-dexamethason 0,5 mg i brać przez miesiąc po 1 tabletce rano. Jutro spróbuję iść do stacjonarnego gina, może mi wypisze, jak się nie uda mam dzwonić do doktorka. Po miesiącu mam powtórzyć badania.​

Anulla mój doktorek widzi tu przyczynę w braku implantacji ale sądząc po wynikach to chyba nie tędy droga bo tragiczne nie są :-(Zalecają po 3 nieduanych ivf. Ja co prawda miałam 2 a tylko 1 transfer więc to mógł być czysty przypadek a nie konkretny powód.

Jo.M., hasimota się nie leczy, najważniejszy jest poziom tsh ft3, ft4, ja też mam wynik powyżej do tego całego burdelu na kółkach mam graves-basedowa, więc niezły pasztet.

Asitka, kochana chyba Ci się pomyliło z Jo.M. ona pisała o swoich wynikach, :-)

montana8, ja robiłam NK z panelem subpopulacji limfocytów za 100zł (+8zł za morfologie) w WCO Poznań, Kasik pisała że swoje robiła w Invikcie i płaciła 200 co do testu CBA ja nie robiłam ale znalazłam w necie i kosztuje 520zł http://larmed.com.pl/wp-content/uploads/2010/09/cennik_badan_specjalistycznych.pdf

lenkabar, kobieto leż plackiem jak doktor zalecił, a nie szalej po domu :-) a teraz tak poważnie, oszczędzaj się, odpoczywaj a ja trzymam kciuki by wszystko było dobrze, a będzie !!

Pyscek, ja już Tobie to pisałam wczoraj, dziewczyny zresztą również, testy nie zawsze wychodzą, więc może skądś kaskę wynajdziesz, albo za parę dni zrób znowu test, tylko nie odstawiaj leków. Jakaś szansa jest.

Anulla, ja miałam zlecone badanie NK po 3 procedurach ( 2IVF+1CRIO) przez immunologa

Kasik36, ten lek ma obniżyć NK ? kiedy ja robiłam to badanie, któraś z dziewczyn, tylko nie pamiętam która, pisała o Colostrum, ten lek też mi polecały panie z Pracowni Cytometrii gdzie robiłam to badanie. Ja mam odwrotną sytuację, mam je poniżej normy tylko 4%. A ja życzę Tobie by lek zadziałał i żeby to było powodem nieudanego ivf, trzymam kciuki by w genetyce było wszystko oki

Dorotav ja mam niby w normie, są podane obok wyników ale doktorek twierdzi, że przy ivf najlpeiej jak jest mniej niż 15. Ostatnio w ogólę nie zapłaciłam za subpopulacje limfocytów w Invikcie bo miałam na skierowaniu, że płaci Ministerstwo :-) Ale teraz mam brać leki przez 30 dni i zrobić ponownie badania, nie mam skierowania więc już będę musiała płacić. Ciekawe czy trzeba zrobić całość subpopulacji czy tylko NK (CD3-CD16+/CD56+)?

Przed chwilą rozmawiałam z bratową (lekarzem) i mówiła, że to steryd i boi się mi go przepisać :-( Muszę iść jutro do stacjonarnego gina, może on mi wypisze

Kasik36, pamiętam że pisałaś o niespodziance w recepcji :-), ale chyba też pisałyśmy za nim je zrobiłaś o tym że kosztują 200 zł, Montanna się pytała a ja jej tak napisałam, a może źle ?

reklama
Dorotav nie wiem ile dokładnie kosztują badania bo nie pytałam już w recepcji skoro były za free ;-) Lekarz mówił, że około 200 zł. ale chyba Heiza wspominała, że 280 zł. Nie wiesz czy można zrobić tylko NK (CD3-CD16+/CD56+)?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry