reklama

Kto po in vitro?

A ja mam do Was pytanie, czy jak się ma umowę o pracę na czas nieokreślony, to L4 w ciąży i macieżyński jest liczony ze średniej z ostatnich 12 miesięcy czy na podstawie tego, co poda zakład pracy w senie jaka jest podstawa pensji?
i jeszcze się zastanawiam jak się liczy średnią czy od całości wypłacanego wynagrodzenia, czy od podstawy?

reklama
Bzibziok ja nie ksiegowa ale wydaje mi sie ze Twoje dochody z ostatnich 12 miesiecy (wszystkie z np. premiamai, trzynastkami itd., nagrodami) ale mówie tak mi sie wydaje ja niedługo bedę szłą u mnie do kadr sie o to spytać bo jak by jestem teraz na czasie.

Zula sikaniec nie wyjdzie raczej to za wcześnie, ty chcesz jednak lanie, mi w 10dpt 3-dniowego nie wyszedł a beta juz była

Przedyskutuję to z księgową, ale w tej chwili nie mogę odstąpić na 30 dni, bo to by było równoznaczne z zawieszeniem działalności, a ja zatrudniam ludzi.. i zrobiłby się z tego taki bigos, że głowa mała :tak: może w okresie wakacyjnym to się uda załatwić. Tak czy inaczej dziękuję za podpowiedzi :)

Madzia, gdyby znajomi powiedzieli Ci jak to w praktyce wygląda byłabym bardzo wdzięczna. Ale nie ma wielkiego pośpiechu, bo tak jak mówię do 15.06 nie mogę odstąpić od chorobowego

Ostatnia edycja:
Esiek a jak zrobić w przypadku kiedy jest się na etacie i działalności a chciałoby się dostawać więcej kasy na L4 i macierzyńskim? Gdybym teoretycznie zwolniła się z firmy, w której pracuję a po miesiącu zatrudniliby mnie ponownie na inne stanowisko z dużo większą pensją to wówczas liczyłoby się to większe? A przez ten miesiąc musiałabym płacić składki ZUS od działalności a później zaprzestać czy jak?

Kasik, Twoje pytanie to już wyższy poziom abstrakcji, ale skoro jest tak że liczą średnią z ostatnich 12 miesięcy, to nagła zmiana wynagrodzenia nie wiele zmieni średnią.

reklama
MARZEC
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

28: Quinnie - wizyta dot. adopcji komórek
28: Esiek - spotkanie z dzidzią
29: Bziumelka - podglądanko
31: kwiatuszekq20 - wizyta kontrolna
31: majka201 - badanie prenatalne

KWIECIEŃ
1: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
1: Lilia - wizyta dot. ustalenia dalszego planu działania
2: Esiek - pierwsze spotkanie z dzidzią