reklama

Kto po in vitro?

ona u mnie lekarz kazał na czwartek też powtórzyć betę i progesteron, nie wiem do końca po co tą betę ale zrobię ... ja czekałam 4 lata i też ciężko mi uwierzyć i boję się cieszyć - mam jakiś głupie myśli że spotka mnie coś złego - na forum niestety czytałam różne historie :baffled: dlatego czekam z utęsknieniem na tą wizytę - ten widok mam nadzieję mnie uspokoi ...

Esiek suwaczek pierwsza klasa :-D mam dokładnie ten sam ale na razie na pulpicie u siebie żeby nie zapeszyć :tak: a z tą cierpliwością to trudno u mnie bo wraz z pozytywną betą jakieś wizje straszne mnie prześladują :zawstydzona/y: może widok maleństwa i serduszka coś zmieni :-)

Ostatnia edycja:
reklama
esiek gratulacje to czekamy do 21 listopada hehe na dzidzie :-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak:super wiadomosc a powiedz na ktorej wizycie sie dowiedzialas na kiedy mniej wiecej bedziesz miala termin? i jak oni wogole licza te tygodnie ciazy od punkcji?

Ona - oni liczą to tak - wbijają w USG datę transferu i odejmują ile dni mial zarodek. Czyli np. ja miałam transfef 5 dniowego zarodka 4 marca to mi wpisali jako datę poczęcia 28.02.2014. i na podstawie tej daty już USG wyświetla datę proodu no i u mnie podaje 21.112014. A gdybym liczyla regułą od miesiączki ostatniej to wychodzi mi 19.11.2014, także rożnica żadna. To według USG będzie się jeszcze zmieniać w trakcie ciąży, USG też pokazuje jak duża jest dzidzia i na taki to dzień i tydzień ciąży jest i wtedy widzą czy się zgadza :)

Co do tygodni - nie umiem tego dokladnie wytłuamczyć, szczególnie jak ktos miał dlugi protokół. Umiem tylko tak jak u mnie - po transferze na cyklu naturalnym. Może ktoś inny Ci odpisze. :)

ona dokładnie, tygodnie liczymy od 1 dnia ostatniej miesiączki - od 6t1d mówi się że jesteśmy w 7 tygodniu. Sama ciąża realnie trwa ok. 5 tygodni ale lekarze posługują się tym pierwszym wyliczeniem.
Na priv wysłałam Ci cała rozpiskę bo jest za duża żeby tu wkleić ;-)

Wypowiedź lekarza z Novum:
Lista pytań - novum

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry