reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tola32, pierwszą no-spę wzięłam rano, przed transferem a teraz biorę 3*2 ( na tyle pozwoliła lekarka) i nie mam tak jak poprzednio skurczów, ale nie wiem czy to zasługa leków czy po prostu nic się nie dzieje. No cóż, ponieważ wcześniej przy skurczach nie wyszło to zakładam, że teraz coś się zmieniło;-). A i jeszcze biorą magne B6 max 2*1.

Co do leków z progesteronem to kiedyś mi lekarz tłumaczył, że leki z naturalnym progesteronem (np. lutinus) wychodzą w badaniach krwi, a leki z syntetycznym (np. luteina) nie wychodzą w badaniach. Może z tego biorą się te niezgodności, że często bierzemy i taki i taki:-)

Dziewczyny mam wiadomosc od Molly. Prosila, zeby Wam przekazac, cytuje: "W poniedzialek 12.05 zrobili mi cesarke, urodzilam chlopca 1950. Problem w tym, ze stan jego jest bardzo ciezki :(. Jest pod respiratorem, bardzo ciezko chory. Ma bardzo powazne zapalenie pluc. Stan krytyczny. WALCZY O ZYCIE. Prosze o modlitwe. Dziekuje. Molla"

Co do leków z progesteronem to kiedyś mi lekarz tłumaczył, że leki z naturalnym progesteronem (np. lutinus) wychodzą w badaniach krwi, a leki z syntetycznym (np. luteina) nie wychodzą w badaniach. Może z tego biorą się te niezgodności, że często bierzemy i taki i taki:-)

luteina jest progesteronem naturalnym- duphaston jest syntetycznym.

Dziewczyny mam wiadomosc od Molly. Prosila, zeby Wam przekazac, cytuje: "W poniedzialek 12.05 zrobili mi cesarke, urodzilam chlopca 1950. Problem w tym, ze stan jego jest bardzo ciezki :(. Jest pod respiratorem, bardzo ciezko chory. Ma bardzo powazne zapalenie pluc. Stan krytyczny. WALCZY O ZYCIE. Prosze o modlitwe. Dziekuje. Molla"
O Matko!!! Molla zdrowia dla Synka!!! Niech Bozia ma go w opiece!!!!!!

Co do tego progesteronu to widze, że chyba teorii brak bo każda ma inaczej. A co w tym wszystkim najważniejsze progesteron jest zmienny w ciągu dnia i podobno miarodajne jego zmierzenie to min. trzy razy pobór krwi w ciągu dnia... Ja biore go myslę że dużo, czy więcej ma sens?? Nie wydaje mi się, zresztą sam wysoki PRG nie chroni od poronień... Zresztą na novum na tej liście pytań znalazłam pytanie że dziewczyna miała poziom PRG w ciąży na cyklu sztucznym tylko 0,2 i lekarz napisał odpowiedź że właśnie tak to może być po crio i trzeba brać zalecone dawki i się nie przejmować...

Co do brania lutki to trzeba zacząć brać w dzień 0 czyli jak transferuje się blastke to bierze się 6 dni...

Boże co to za złe wieści najpierw Fusun teraz Molla ale mam nadzieję że ta historia skończy się inaczej i Molla będzie mieć pięknego i zdrowego synka...

Bziumelka – to masz niezłą gromadkę, super. Gratuluję pięknego przyrostu.

Anulla28 – ja mam kumpele, która od lat ma kota i jak zaszła w ciąże to co miesiąc badała sobie toxo i nigdy jej nic nie wyszło.

Molla - ​całym sercem i modlitwą jestem z Tobą i z Twoim maluszkiem. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Balbinka...i luteina i utrogestan sa naturalnym prg. Nie wytwarzanym anir nie syntetycznym tylko naturalnym. Syntetycznym jest DUPHASTON.

Molla...pracowalam na OIOMie noworodka... jest szansa...duza..wywalczy to zycie. Ma dobra wage... mocno o Was mysle :***

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry