lawendowy_sen
Fanka BB :)
Kasik, obyś nie potrzebowała. Ale gdybyś jednak, odpukać, musiała go używać, to daj znać,bo mam 3 pudełka.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jo.M dzięki za info. Badania które wymieniłaś w mojej klinice wykonywane są przed refundowanym ivf (i tak jak widzę, nie tylko w mojej klinice). Akurat te wyniki mamy ok. Teraz robiliśmy badania między innymi na przeciwciała przeciwjądrowe, przeciwplemnikowe kilka badań z "ANA" w nazwie, rozszerzone badania nasienia... nie pamiętam niestety wszystkich, a kartka z listą badań została z probówkami z krwią.Smerfeta - Ja wybrałam się do immunologa ponieważ miałam już łącznie 8 transferów ( i z moich komórek , i z dawczyni) a nigdy nie było implantacji. Od strony ginekologicznej wszystko super. Zawsze miałam ładne endo , hormony zawsze w normie , ładne zarodki mimo słabszego nasienia M. U nas okazało się , że M miał chlamydię a ja cytomegalię. Czyli 2 wirusy mające wysoki wpływ na zarodki. Obecnie jestem po prawie 6 miesięcznej kuracji antybiotykowej i w sierpniu/wrześniu chcę spróbować ostatni raz. My mieliśmy badania takie:
Ja - morfologia , chlamydia , mycoplazma , cytomegalia , przeciwciała ANA , toxoplazmoza , anty-TG , anty-TPO i jeszcze coś było ale teraz zapomniałam , M- tylko przeciwciała ANA i chlamydię. Ogólnie koszty nie małe , bo średnio na miesiąc ok 1 tyś na antybiotyki wydawaliśmy + wizyty. Nie wiem czy to leczenie w końcu przyniesie oczekiwany skutek tzn ciążę ale wiem , że zrobiłam już wszystko. Jak nie wyjdzie to chyba będzie trzeba pogodzić się z tym.
Tak jeszcze tylko dopytam, czy robiłaś może histeroskopię? Dziś na "zakwalifikowanych..." wyczytałam że dziewczynie w histero wyszło, że ma endometrium non-active. Taka info jeszcze bardziej determinuje mnie do wykonania histeroskopii (mam umówioną na 1 lipca)
gratuluję, super że się udało. Miałaś podane dwu dniowe maluchy? wiesz jakiej klasy?Było coś innego niż w poprzednich procedurach? Czy może robiłas jakieś badania i porawiłaś coś?
.
.