reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy jest duże prawdopodobieństwo, że będę potrzebowała bo wyszła mi mutacja w genie MTHFR, co prawda pani immunolog twierdzi, że skoro mam przy tym dobrą homocysteinę to jest ok ale ja się jeszcze w tym nie za bardzo orientuję. Teraz zbijam komórki nk encortonem i 23 wizyta. A Ty z jakiego powodu brałaś?

Lawendowy ja używam clexane ;) ale nie wiem czy będę jeszcze używać okaże sie po teście juz niedługo :) jeżeli okaże sie ze tak to ja chętna będę :)

Ostatnia edycja:
Smerfeta - Ja wybrałam się do immunologa ponieważ miałam już łącznie 8 transferów ( i z moich komórek , i z dawczyni) a nigdy nie było implantacji. Od strony ginekologicznej wszystko super. Zawsze miałam ładne endo , hormony zawsze w normie , ładne zarodki mimo słabszego nasienia M. U nas okazało się , że M miał chlamydię a ja cytomegalię. Czyli 2 wirusy mające wysoki wpływ na zarodki. Obecnie jestem po prawie 6 miesięcznej kuracji antybiotykowej i w sierpniu/wrześniu chcę spróbować ostatni raz. My mieliśmy badania takie:
Ja - morfologia , chlamydia , mycoplazma , cytomegalia , przeciwciała ANA , toxoplazmoza , anty-TG , anty-TPO i jeszcze coś było ale teraz zapomniałam , M- tylko przeciwciała ANA i chlamydię. Ogólnie koszty nie małe , bo średnio na miesiąc ok 1 tyś na antybiotyki wydawaliśmy + wizyty. Nie wiem czy to leczenie w końcu przyniesie oczekiwany skutek tzn ciążę ale wiem , że zrobiłam już wszystko. Jak nie wyjdzie to chyba będzie trzeba pogodzić się z tym.
Jo.M dzięki za info. Badania które wymieniłaś w mojej klinice wykonywane są przed refundowanym ivf (i tak jak widzę, nie tylko w mojej klinice). Akurat te wyniki mamy ok. Teraz robiliśmy badania między innymi na przeciwciała przeciwjądrowe, przeciwplemnikowe kilka badań z "ANA" w nazwie, rozszerzone badania nasienia... nie pamiętam niestety wszystkich, a kartka z listą badań została z probówkami z krwią.

Niestety prawda jest taka że tych badań mogłybyśmy zrobić tysiące i może jeszcze "coś" by się znalazło, ale też trzeba mieć na to tysiące złotych i dużo sił i cierpliwości :zawstydzona/y: Tak jeszcze tylko dopytam, czy robiłaś może histeroskopię? Dziś na "zakwalifikowanych..." wyczytałam że dziewczynie w histero wyszło, że ma endometrium non-active. Taka info jeszcze bardziej determinuje mnie do wykonania histeroskopii (mam umówioną na 1 lipca)

smerfeta...ale musisz sie upomnieć przed histero ze chcesz badanie hist-pat. ja mialam zrobioną histero..czekałam na wyniki..napisałam w koncu do lekarki..a ona mi na to ze macica była ok wiec nie było hist-patu:angry:
rozumiesz..płacisz taką kasę..i nie zrobią tego co powinni...

Zula dopiero teraz doczytałam że jesteś w ciązy i z tego co zrozumiała bliźniaki:tak:gratuluję, super że się udało. Miałaś podane dwu dniowe maluchy? wiesz jakiej klasy?Było coś innego niż w poprzednich procedurach? Czy może robiłas jakieś badania i porawiłaś coś?
Jeszcze raz gratuluję i zycze spokojnej ciązy:tak:

reklama
O rany ile tu nowych nicków :szok:.

Dziewczyny ja mam też do oddania clexane tylko że w dawce 0,8, estrofem, progynova i parę innych leków (musiałabym przejrzeć apteczkę). Także jakby co proszę o priv i jakbym nie odpisywała parę dni to trzeba poczekać, różnie teraz bywa z moją aktywnością na forum :tak:.

Trzymam kciuki za Wszystkie staraczki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry