reklama

Kto po in vitro?

inka26, próbowaliście proxeed plus ? podobno jest dobry. Zawsze pozostaje pobranie nasienia biopsją.

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką
22: inka26 - podglądanie pęcherzyków
23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa
30: dorotav - kontrola u gina

reklama
Było tego dużo więc nie pamiętam czy był proxedd ,ostatnio brał profertil według mojej lekarki najlepszy. Usłyszałam dziś że przy takich wynikach musimy się spieszyć o biopsji nie wspominała, poczytam o tym.

Ann84 trzymam Kochana kciuki za twojego maluszka :) musi byc dobrze, a ty lez i postaraj sie nie denerwowac....włącz pozytywne myślenie ;)

Kasik36 cieszę się bardzo i trzymam kciuki za twoją parkę

A u mnie zaczela sie @ i jest straszna....bolesna i obfita :(
Postanowilismy z mezem ze po tej porazce odczekamy 2 cykle i sprobujemy ostatni raz. Na poczatku mowilismy do trzech razy sztuka, a tu juz niestety ilosc razy sie podwoila a my nadal sami :(

Quinnie, my jeszcze mamy rok na próby, jesteśmy w programie kliniki in vitro do skutku przez dwa lata, minął rok, 2 stymulacje, 1 crio + 1 crio odwołane, i dalej jesteśmy sami, nie wiem ile we mnie jest jeszcze siły do walki, raz czuję że nie dam rady dalej, że na co to wszystko skoro i tak nic nie wychodzi, innym razem mam jakąś wielką nadzieję, siłę do walki i nawet pomysł że jak się przez ten rok nie uda to podejdziemy do programu rządowego może załapiemy się na ostatni rok.

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - podglądanie pęcherzyków
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką
22: inka26 - podglądanie pęcherzyków
23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa
30: dorotav - kontrola u gina

Quinnie, Dorotav- dawno temu jak zaczynałam walkę to myślalam , że in vitro to ostateczność, przecież mnie to nie mogło spotkać na pewno kiedyś się uda. Nigdy nie miałam dylematów moralnych , bardziej odwlekałam decyzję bo według lekarzy przy naszych wynikach powinno się udać nawet naturalnie. Poźniej po miesiącach walki, przyszły miesiące inseminacji a miałam ich 6. Jak doszło do in vitro to nie braliśmy opcji,że może się nie udać. Głupie rozumowanie,że skoro tyle zaangażowania i kasy poszło to musi się udać. I tak mijają lata, sytuacja się nie zmienia tylko moje podejście do walki jak najbardziej. Gdy zaczynałam swoją przygodę z niepłodnością to mówiłam sobie, że jak do 40 nie urodzę to odpuszczam i nauczę się życia bez dzieci. Nic bardziej mylącego bo ja nadal chcę WALCZYĆ. Raz jest lepiej i myślę pozytywnie innym razem jestem zdołowana ale nastaje nowy dzień i wstaję z nakładem nowych sił. I tego dziewczyny WSZYSTKIM WAM ŻYCZĘ.

Witam Dziewczynyki z rana, na ten słoneczny dzień życzę Wam dużo siły i wiary!
Tak patrze na ten kalendarz to 8 dni dzieli mnie od bety ale póki @ nie przylezie to chyba na siłę będę musiała tam iść..

reklama
Ann84 trzymam Kochana kciuki za twojego maluszka :-) super beta :tak:

Kasik36
cieszę się bardzo i trzymam kciuki za twoją parkę;-) a powiedz mi boli cie brzuch i jak idziesz do wc? bo ja mam czasem takie uczucie jak by mialo by mi cos rozerwac tam... i pobolewa mnie...hmmm ale przejdzie.. encortonu nie mam na recepcje.. i co teraz? mam brac go? juz? czy olac..

Ciesze sie z waszych dobrych wizyt i pozytywnych bet ::tak:

U mnie pobrali 15 pecherzyko z czego 5 bylo nie dobrych, 6 sie zaplodnilo i dzieli sie... jednak nie liczyc sie ilosc a jakos !!

Gos, Jazzabell, Agulla - kciuki zaciśnięte za Wsze poniedziałkowe punkcje!!!:-D

gos1512 po punkcji na 2 dzien zaczelam brac lutke 200mg rano i popoludniu oraz wieczorem po 2 tabl lutki 100mg, fragmin raz dziennie, kwas foliowy, antybiotyk do skonczenia opakowania, aspiryn cardio i euthyrox 25.. biore tez nospe ..rozmawialam z lekarzem po punkci i przepisal m relanium 5 mg mam brac tydzien 1 tabl wieczorem... myslalam zeby w poludnie brac jescze lutke podjezykowo 4 tabl.. jak myslicie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry