reklama

Kto po in vitro?

Witam,
przede wszystkim Ann - wielkie gratulacje, bardzo się cieszę. Uważajcie teraz na siebie. Takie wiadomosci z rana bardzo lubię :-D

gos1512, Jazzabell - trzymam kciuki za dzisiaj
Kasik - za zarodeczki Twoje tez mocno trzymam kciuki
Juhasek jak samopoczucie?
Dorota - mam nadzieję, że piesek sie znajdzie
Olusia, Lilia jak u Was?

U mnie @ ostatecznie przylazła w sobotę wiec jutro na wizycie bedzie 4 dc. Mam stresa i nie mogę sie juz doczekać. Ale co ma byc to będzie. Może jutro zacznę brac antyki. Miłego dnia :-)

reklama
Kasik: masz zestaw ok. A lekarze przepisuja rozne leki bo sa rozne kliniki, zasiedziale czasem towarzystwo co nie patrzy co sie na swiecie dzieje, sa rozne uklady z firmami farmaceutycznymi itd.....
Jestes w moim wieku:) ale dha nie musisz brac choc mozesz. Odstaw tez bromergon jesli mialas dlugi protokol... I mozesz spokojnie odstawic omege i Q10. Ja bym tylko dodala magnez i clexane a reszte masz cacy

Ann: duphaston wychodzi w krwi. Dopochwowa nie wychodzi bo od razu przenika przez scianki macicy. Powinnas zwiekszyc profestron bo masz troche za niski. Kup se dopochwowy 100. Lepiej sie wchlania

Ostatnia edycja:
Lolitka Ty się chociaż z ciążą wyrobiłaś do 40-tki a ja nie wiadomo ;-):-D Clexane nie mam przepisane a to dosyć inwazyjny lek i na dodatek na receptę więc raczej tego nie przeskoczę, doktorek nawet mówił, że acesan (odpowiednik acardu) mogę brać ale nie muszę bo przy tej mutacji genu powinnien wystarczyć prewenit i kwas foliowy. Ale ja chcę więc biorę. Z DHEA też się doktorek zastanawiał, ja postanowiłam brać do transferu, od punkcji do transferu zmniejszyłam sobie na 50 dziennie. Chociaż są przecież preparaty dla ciężarówek z DHEA więc raczej nie zaszkodzi. Miałam krótki protokół i doktorek mówił, że bromergon mam brać do pozytywnej bety. A magnez jaki najlepiej brać bo w aptekach jest tego tyle, że szok. Właśnie wzięłam ostatnią tabletkę omega-3 bo skończyło się opakowanie więc nie będę już kupowała.

Ostatnia edycja:
Kasik: dhea nie zaszkodzi napewno. A bromergon mozesz brac przy krotkim. Tylko przy dlugim nie ma sensu. Clexane tez nie mialam przepisane: kupilam na necie ale u ciebie juz za pozno. Co do magnezu.... Kurde, nie pamietam nazw dobrych. A nie mieszkam w pl i nie moge teraz sprawdzic. Wazne zeby bylo z wit b6. I zwykle te tanie maja niska wchlanialnosc. Ale nie doradze teraz ktore konkretnie....

Do 40tki sie wyrobisz:) wierz tylko i miej nadzieje... A u mnie drugi synek w drodze tylko dlatego ze nie sluchalam lekarzy i robilam swoje. Lekarza polecam sluchac ale nie wierzyc slepo co mowi....

Lolitka - Dziękuję Ci za odpowiedź.

Lilia - Ja jadę w piątek. Mam jeszcze oczywiście tyle spraw na głowie a do tego ten upał także zdechnąć idzie:baffled:. Dziś mam immunologa - kontrolną wizytę i tak mi się nie chce jechać , że szok. Postaram się zajrzeć jeszcze przed wyjazdem do Was. Lilia a Ty kiedy i gdzie się wybierasz?

Oktavi -Dzięki za info o dhea. Ja biorę jakieś 3 miesiące tylko 1 raz dziennie ale wydaje mi się że warto bo troszkę podskoczyło mi amh więc zadziałało. Teraz zwiększę sobie dawkę przed kolejną stymulacją.

Ostatnia edycja:
JoM: nie ma nic na swiecie co podwyzsza amh czy obniza fsh. Oba czynniki oceniaja rezerwe jajnikowa i zaden lek jej podwyzszyc nie moze. Roznice w wartosciach to po prostu bledy statystyczne oraz zwykle naturalne wahania bo poziom hormonow sie waha z godziny na godzine. Natomiast ilosc komorek sie nie zmienia, moze sie tylko zmniejszyc

Lolitka a clexane nie jest ważna dopiero po transferze? Bo jeżeli tak to może poproszę doktorka, żeby mi przepisał. Ja też mam ograniczone zaufanie do lekarzy, wiem, że oni tak jak każdy człowiek może mieć gorszy dzień, iść schematem lub po prostu się pomylić, ludzka rzecz. Jak to mówią nie myli się tylko ten kto nic nie robi ;-) Może kupię Chela mag b6, ma 100 mg magnezu i 2,1 mg wit B6.

JoM tak jak napisała Lolitka niestety nic nie podwyższy AMH, może tylko zwiększyć jakość komórek. A Twoje lepsze wyniki to pewnie generacja badania, kiedyś było I generacji i było niższe a teraz są II i są wyższe. :-)

Ostatnia edycja:
Kasik: tak tak. Clexane albo fragmin po transferze. Myslalam ze juz jestes po. Zamow se na necie bo jest tego sporo.
Co do magnezu ja tez mialam cos z chela... Tylko jakies wieksze wartosci do 500 czy cos takiego

reklama
Kasik ten hela mag b6 spokojnie możesz brać, ja tez brałam taki rozpuszczalna na wieczór magnez forte u ma 375 magnezu :) ja zastrzyki z clexane za pierwszym razem
Zaczynałam po transferze tzn w dniu transferu wiecOrem wiec możesz spróbować , wtedy jeszxE nie wiedziałam ze musE je brać dostałam tylko tak zapobiegawczo , antyrządowych zacElam brać 4-5 dni przed transferem , ale
Miałam Crio wie nie wiem jak to sie ma , spróbować możesz , tylko pewnie dostaniesz receptę na 100% bo nie masz wskazań, clexane na 10dni to ok 120zl a Fraxiparyna chyba tańsza . Kasik a moze zadzwoń do Inviky , zapomnieli o tobie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry