reklama

Kto po in vitro?

Genna a Ty jakie masz wskazania do clexane? Bo niezbyt się na tym znam, coś wspominałaś chyba o jakimś białku (S lub C) ale pewna nie jestem. Ja mam oba białka ok więc tak naprawdę nie wiem czy powinnam to sama brać. A od Lawendowego mogę odkupić clexane tylko chyba są różne dawki, nie wiem jakie ona ma, zaraz do niej napiszę. Poczekam do 15-tej jak nie zadzwonią to spróbuję sama do nich zadzwonić tylko, że to często graniczy z cudem. W najgorszym wypadku napiszę sms'a do mojego doktorka.

Lolitka sorry, że tak Cię bombarduję pytaniami :sorry2: ale transfer planowany na środę więc chiałabym zrobić wszystko co mogę. Czy clexane trzeba jakoś specjalnie przechowywać? Bo u nas straszne upały i trochę się boję przez neta zamawiać. Dawki też są chyba różne, jak nie ma specjalnych wskazań to jaką bezpiecznie wziąć?

Edit: No zadzwonili nareszcie i tak: pobrano 7 kumulusów, z czego było 5 komórek (1 pusta, 2 dojrzałe, 2 mocno niedojrzałe), dzisiaj czyli w 3-ciej dobie jedna jest klasy 8A a druga 8B. Jutro jeszcze zadzwonią czy dalej wszystko ok i transfer na srodę na godzinę 14:00 :-)

Ostatnia edycja:
reklama
jazzabell, gos kciuki za seksik na szkiełku:-) dobrze że już jesteście po...:tak:

Kola- ja miałam usuwanego nie mięśniaka ale polipa z macicy przez histeroskopie... ale to nie to samo... naprawdę nie mogą przez laparo? jaki duży on jest?

Ann84 chodzi mi o otwór gębowy :) hahaniesteyy tych tabletek nie da sie wymiennie do rożnych otworów :P dla bezpiecEnstwa maluszka zwiększ progesteron juz obojętnie gdzie , znam przypadek ze dziewczyna nie posłuchała mnie , wolała lekarza no i wyładowała w szpitalu z
Krwawieniem prE niski progesteron , pamiętaj ze tego nie można prEdawkowac wiec śmiało bierz tenmprogesteron jakikolwiek mas w domq
Kasik ja mam, miałam dawkę 0,4 i racEj taką dają
, lawendowy chyba tez taki ma bo chciałam od niej ale akurat dotastalqm receptę na refundacje
Kasik
Tak ja biorę ze względu na białko C i S ale lawendowy ma ze względu na jakąś mutacje .

Kasik ciesze sie ze nadal jest wsYstko ok, z tego co piszesz to mógł doktorek przedłużyć ci stymulke o 1-2 dni to moze więcej byłoby dojrzałych?

Ostatnia edycja:
Ann przede wszytskim gratuluje...mieśniak ma niecałe 5 cm jest w ścianie. Dok z kliniki uważa zeby go usunac poprzez laparotomie, bo jak to określił potem mi dobrze zszyją macicie a lapraskopie wynokać na takim i w tym miejscu to tez duza sztuka. A w szpitalu wyobraźcie sobie że kazali mi wyjść na korytarz i samej podjać decyzje, bo oni już wiele ciaż widziali przy takich miesniaakch i są donoszone a poza tym nie dają gwarancji ze odrośnie albo zrosty beda...zwariuje

Kasik: clexane 0.4 albo fragmin 5000 jest ok. Nie patrz na bialka nie bialka. Bierz i juz:) bierze sie to profilaktycznie gdyz testy na krzepliwosc i klopoty z nia zwiazane nie zawsze wychodza ok (nie zawsze pokazuja czy jest problem). Clexane czy fragmin musi byc w lodowce ale jak polezy na poczvie 1 dzien to sie nic nie stanie

Genna: zbyt duze stezenie progesteronu jest nielorzystne. Nieprawda ze nie mozna przedawkowac. Tak samo jak dluzsze niz trzeba przyjmowanie moze ( choc nie musi) byc niekorzystne

Lolitka na poczcie jak przeleży to pewnie nic się nie stanie ale cały dzień w busie poczty polskiej w 30 stopniowym upale na zewnątrz już może zaszkodzić :-( Skontaktuje się z Lawendowym, może mi odsprzeda albo lekarza poproszę to mi przepisze po transferze.

Genna ostatnio tak miałam, że miałam 3 duże pęcherzyki i 2 małe i doktorek mi przedłużył stymulację o 2 dni a i tak nic z nich nie było i były tylko 3 dojrzałe. Teraz wszystkie były równe i estradiol też wskazywał na to, że są gotowe przy tej ilości więc nie sądzę, żeby te 2 dni dodatkowej stymulacji coś pomogło. Jeszcze nie daj Boże te gotowe już by były przejrzałe i dopiero by się narobiło. Widać taki mój urok, że mogę mieć max 3 komórki.

reklama
Dziewczynki: sorry. Wprowadzilam w blad. Faktucznie i clexane i fragmin trzymalam w szafce. Chyba do 25 stopni mozna przechowywac. Pokrecilo mi sie:) choc w lodowce trzeba trzymac przy upalach jak teraz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry