reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny

Jo.M. - przykro mi, że urlop się nie udał tak jak byś chciała :-(

inka - niestety jakość nasienia spada po odmrożeniu. Rozmawiałam kiedyś na ten temat z dr.

Ja też się leczę w Provicie. Jestem pacjentką dr Tomanka. Podobno dobry fachowiec w tej dziedzinie. Dr jest bardzo kontaktowy i cierpliwy, zawsze odpowie na moje pytanie i czuję się na wizycie bardzo swobodnie. Jak mam wątpliwości mogę się z nim skontaktować też telefonicznie.

reklama
Asia79 moj M mial ostatnie badanie robione w 2011 fsh i mial ok 20 a teraz tzn w 2013 mial robiona biopsje ale nie mial juz robionych badan hormonalnych i znalezli :) ja uwazam ze trzeba wszystkiego sprobowac bo moze akurat, a moj to bardzo dobrze zniosl 2 biopsje, nawet teraz po pierwszym nieudanym in vitro chce miec zrobione jeszcze raz zeby tkanka byla swieza, nie zamrozona :) a Wy podchodzicie do insyminacji?

Inseminacji mieliśmy 6 i ostatnia była z ciąża biochemiczna.
To mojego T. fsh 2 x większe i dlatego szanse na plemniki są zerowe. Wierzę, że uda mi sie teraz zajść w ciążę a jak nie to nie bedę mogła juz sobie pozwolic na kolejna komercyjna próbe i wtedy bedę kombinować.
W ogóle czytałam gdzieś, że po biopsji facet musi się oszczędzać i nie moze dzwigac ciężarów przez dlugi czas. Mój ma prace fizyczną więc nie wiem jak długo nie mógłby pracować.

Aisa79 ja tez mialam duzo IUI i jedna zakonczyla sie sukcesem ale moje szczescie nie trwalo dlugo.... :-(

Atena trzymam kciuki za twojego jedynego i najwazniejszego jedynaka... musi sie udac !! i na pewno dotrwa do mrozenia :tak:

Dziewczyny jak sie liczy wiek ciazy? od 1 dc? czy od punkcji?

Atena trzymam kciuki za Twojego jedynaczka

Olusia, teraz po dlugim czasie od inseminacji myslę sobie, że w moim i mojego T. przypadku szkoda było tracić czas i pieniądze na inseminacje, które i tak daja niewielkie szanse na ciąże. Z drugiej strony miałam nadzieję, że nie bede musiała miec in vitro, którego bałam się i ciągle sie boję.

Atena trzymam kciuki za Twojego JEDYNAKA!

Olusia wiek ciąży chyba liczy się od 1 dc, tak przynajmniej wskazuje większość kalkulatorów :) u mnie wychodzi dzisiaj 4t2d a mówią na to 5 tydzień, ale pojęcia zielonego nie mam czy dobrze myślę bo ogólnie w tematach ciążowych jestem żółtodziobem. Zbyt długo siedziałam w niepłodności i leczeniu i nawet do głowy mi takie rzeczy nie przychodziły :)

Dziewczynki proszę Was o kciuki za jutrzejszą 3 betę :)))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry