reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Kaprycha - mieszkam niedaleko Bradford. I leczę się w Care ... ale w Manchesterze a nie w Shefield. A jakie Ty masz odczucie na temat informowania pacjenta o przebiegu leczenia? bo ja mam dziwne wrażenie, ze nic nie wiem ( bo moj lekarz/lub ktoras z pielegniarek prawie nic mi nie mówią :-(

reklama
Matylda- kochana, jezeli chodzi o informacje to nie mam zadnych zastrzezen. Przy pierwszym podejsciu, prawie o nic nie pytalam- co bylo bledem, bo pozniej informacji szukalam na internecje... Na przyklad, na forach dowiedzialam sie dziewczyny z Polski dostawaly rutynowo acard. z internetu dowiedzialam sie ze poprawia ukrwienie macicy itp. wiec bralam na wlasna reke. Jak sie okazalo zupelnie niepotrzebnie.

Tym razem magluje lekarza ile sie da. Pytalam I o aspiryne. On, pomimo mojej trombofilii i lac zdecydowanie odradzil acard czy aspiryny. Wg badan, dzieci matek ktore braly spiryne w czasie ciazy, sa narazone na schizofrenie. Zagrozenie jest na tyle duze, ze totalnie niweluje ewentualne benefity z terapii.

jezeli chodzi o pielegniarki, to wydaje mi sie czasem ze one wiedza mniej ode mnie ( a ja wiedze mam bardzo srednia na ten temat), wiec o wazniejszych rzeczach rozmawiam tylko z lekarzem.

Ostatnia edycja:
klara81 ja nie miałam na myśli ze mnie pogania, też sporo jak na dr R. rozmawiamy (bo słynie z małomówności) chodzi mi o to że czasami nie zdąże się przebrać a on już czeka na mnie przy fotelu. ja jestem zadowolona z lekarza swojego, bardziej niż z poprzedniego. a Ty u kogo się leczysz? kiedy bedziesz miała transer?
ja jeszce nie mam nic ustalonego jeśli chodzi o punkcje i transfer, dopiero w poniedziałaek miam pierwszy monitoring:) zobaczymy jak bedzie:)

monawmona jak u ciebie idzie, jesteśmy na tym samym etapie, ja biorę Gonal, dzisiaj 2 raz bedzie.

kaprycha co za suplemenciki wsuwasz? ja tylko omege i zestaw witaminek dla przyszłych mamusiek:)

Dorocica jutro będę wiedziała jak tam te moje pęcherzyki się tworzą . Martwi mnie troszkę ból podbrzusza i plamienie . Nie wiem czy tak może być w 4 dc po gonapeptylu i przy rozpoczęciu stymulacji merionalem? Może któraś z Was dziewczyny orientuje się ?Może coś się jeszcze dowiem przed nocką , bo w internecie nic na ten temat nie znalazłam . :-(

Dzieki dziewczyny ( zainteresowane wiedza ktore;-)), tzn ze moge marzyc o dzidzi znow, moj nie ma wszystkich martwych na szczescie:-) wiec jest dla nas szansa. A ta metoda z mrozeniem zajebi.... jak co to podrzuce ten pomysl w klinice. Jeszcze raz dzieki, bo tak bardzo chcialam sie mylic .

Dorocica jutro będę wiedziała jak tam te moje pęcherzyki się tworzą . Martwi mnie troszkę ból podbrzusza i plamienie . Nie wiem czy tak może być w 4 dc po gonapeptylu i przy rozpoczęciu stymulacji merionalem? Może któraś z Was dziewczyny orientuje się ?Może coś się jeszcze dowiem przed nocką , bo w internecie nic na ten temat nie znalazłam . :-(
jak zaczęłaś brać Gonapeptyl to który to był dzień twojego cyklu?

Witajcie kobietki :)

Dzis moj 13dpt.
Zamelduje sie jako pierwsza po wykonanym tescie zwanym sikaczu ;-) Zrobilam go dzis ,chwile przed 6 rano i ....................................Jestem w ciazy!!!!!! Pojawily sie II,ta druga na poczatku slaba,ale po 5 minutkach byla juz dokladnie widoczna:tak: Jestem w szoku...Ja w ciazy? Pierwsza proba i tylko jeden zarodek?:tak: Jednak cuda sie zdarzaja,a ja taki niedowiarek jestem hehe.Ale jestem szczesliwa:-) Za kilka dni zrobie jeszcze jeden test,zeby miec calkowita pewnosc.
Dziekuje laseczki za slowa wsparcia,za wszystkie kciuki i dobre slowa.Teraz mam nadzieje,ze moja dzidzia zechce zostac ze mna przez 9 miesiecy:tak:

Nadal czuje sie okresowo,brzuch pobolewa,jajniki kloja,syski bez zmian,mdlosci tez. Ale coz to za wspaniale samopoczucie:-D Teraz to ja juz tak moge do konca ciazy,byle maluch zostal ze mna:tak:

Pozdrawiam kobietki i udanej niedzieli

Ps.Moj M w szoku,teraz to go dopiero czeka hehehe

czarnykot wspaniała wiadomość :) Gratuluję serdecznie i życzę szczęśliwej ciąży ;) Bardzo się cieszę, że Ci się udało, jesteś nadzieją dla dziewczyn, które mają mało jajeczek a potem zarodków;) Jak widać wystarczy jeden ;) Jeszcze raz gratki i uważaj teraz na siebie ;)

HHHUUUURRRRAAA

czarnykot gratuluje. Wspaniała wiadomość.
Skoro Tobie się udało to my też mamy szanse....
Ale cudowna niedziela...

dorocia jeszcze nie wiem dziś mam 10 dc i jutro mam pierwsze usg. Zobaczymy jak ma się pęcherzyk. Tak na moje oko to będzie to sobota lub poniedziałek.

Ostatnia edycja:
reklama
czarny kot gratuluję, cieszę się Twoim szczęściem, bo na moim teście niestety tylko I krecha :no:. To mój 11 dpt i już żałuję że nie posłuchałam dziewczyn i zrobiłam ten test!!! Chyba zwariuje bo wynik mojej bety dopiero we wtorek

Do góry