reklama

Kto po in vitro?

Aisa bardzo ładnie jest, poza tym mi lekarz mowil w sobote ze wiecej niż 10 komorek to nie będzie, a było 17, wiec jeszcze trochę sytulacja może się zmienić, po nnastepne ja bym do końca nie sugerowała się tym co mówi ta Pani przez duże P bo chyba trochę za słabo to jej wyszla stymulacja;-P a tak serio jakość i ilość komórek zależy od prowadzonej stymulacji, wiec zle dawki leków, same leki mogłybyć nie dla Ciebie.. btw czytałam artykul w którym porównywali statystyki pacjentek stymulowanych menopurem i jakims tańszym odpowiednikiem, i nie zgadniesz co, z artykulu menopur jest lepszy;-P co do komorek to nie ma co się rozpisywać będą piękne zarodeczki;-)

dorotav w pracy jakos było, zagonili do roboty i czułam ze nie daje rady ale jakos było... gorsze jest to ze mój mąż stwierdził, że on nie jest w stanie ta drogą dłużej isc, jest nie zgodna z jego przekonaniami..wiec chyba już w ogole wszystko się rozsypie..

Ostatnia edycja:
reklama
Kate, na forum widać, że dziewczyny które wcześniej brały inne zastrzyki niż menopur, miały sporo komórek, ale słabszej jakości. Potem jak lekarze zmienili na menopur - okazało się że komórki i potem zarodki są całkiem niezłe:) Współczuję Ci, że jeszcze na drodze stanęły przekonania męża. Niestety in vitro to jest decyzja dwojga ludzi i jak komuś to przeszkadza to jestspory problem. Musicie na spokojnie o tym porozmawiać, wypisać za i przeciw i podjąć decyzję. Może porozmawiajcie z lekarzem o wątpliwościach męża - może on przekona Twojego mężczyznę? Trudne decyzje przed Wami i trzymam kciuki żebyście podjęli taką, która zadowoli was oboje.
Aisa, jeszcze 4 dni stymulacji, to tak jak pisze Kate - wszystko może się zmienić:)

Asia 77 ja rozmawialam z dr o embrio gen i tak mi szczerze powiedziala ze to jest dopiero w fazie badan...i nie ma zadnych dowodow na skutecznosc. Dlugo juz czekasz? Ja tez jestem w Provicie zapisana do AZ.. Czekam juz 7miesiecy.

anulla rozmawialiśmy z psychologiem i mamy problem, delikatnie mówiąc..nie mam na to siły;-(mam dość okłamywania siebie, ze może zmieni zdanie, bo zmieni tak ja teraz na chwile..

Kate, faceci potrzebują więcej czasu do przemyślenia różnych spraw, a tym bardziej takich. Oni nie kierują się emocjami jak kobiety. i też to jest wtedy trudniejsze. Na pewno nie powinnaś na niego naciskać bo to może przynieść to odwrotny skutek i wtedy się zaprze na dobre. Macie mrozaczki?

aisa mamy zamrzoone komórki, mój mąż jest przeciwnikiem mrozenia zarodkow, wiec to był nasz kompromis..wiec teraz od nowa i zcy się zaplodnia itp.. bo za każdym razem zapladniac mamy tylko dwie..

Czyli cała stymulacja miałaby być od początku? A co z mrozaczkami się stanie. Kurczę, to lepiej żeby Ciebie obciążać znowu? No nie kumam. przepraszam, że się tak wypytuję, probuje zrozumieć

zrobiliśmy tak ze stymulacja miałam 17 komorek zalodnilismy tylko dwie a reszta zamrozona i teraz będziemy musieli rozmrozić dwie i znowu czy się zaplodnia? czy przetrwają? i kurcze czego nie kumam jak to jest z tymi facetami, bo ja jestem zdrowa a to mój maz czuje się przymuszany do ivf?to mi na tym bardziej zależy? czy to nie powinnobyc na odwrot?

Olusia nie wiem, może akceptacja tego stanu...

Ostatnia edycja:
reklama
Kate, jeśli macie taki problem, to chyba rzeczywiście najlepiej zapładniać tylko 2 komórki. Ale przed kolejną stymulacją może odczekajcie trochę. Dajcie sobie czas na przemyślenie i może dojdziecie do wspólnych decyzji. Ja swojemu też długo wszystko tłumaczyłam, tylko akurat u nas nie wchodzą w grę względy ideologiczne. Faceci dłużej dojrzewają do pewnych decyzji i muszą to przemyśleć. Może potrzebuje trochę więcej czasu? Mój potrzebował. Daliśmy sobie trochę czasu, nie naciskałam, spokojnie tłumaczyłam i zrozumiał i wspiera mnie jak może. Może trochę czasu Wam potrzeba. Bo wiem, że 2 komórki do zapłodnienia sa ok, ale pewnie byś chciała więcej i czy nie miałabyś do siebie wyrzutów, że nie zapładnialiście więcej? Decyzje są trudne i życzę Wam wytrwałości w ich podejmowaniu:)

ja uciekam, bo jutro o 5 rano wstaję. Proszę trzymajcie kciuki za mojego słabeuszka. Może ostatni będą pierwszymi :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry