reklama

Kto po in vitro?

reklama
eweli i czarny kot dbajcie o siebie i Wasze maleństwa dziewczyny . Ja dopiero zacznę schizować :-)Wczoraj 8dc byłam na kolejnym kontrolnym usg i badaniu estradiolu oraz progesteronu. Pozostało 20 pęcherzyków wielkości 15-17 mm , kolejne dawki merionalu ponownie obniżone.Endo 9 mm i śluz. Lekarz martwi się u mnie wysokim prawdopodobieństwem hiper i kazał mi się dwa razy dziennie ważyć i zapisywać wagę . Na razie rano niższa a wieczorem troszkę wyższa ale to chyba normalne , dzisiaj znowu rano spadła waga więc jest ok. Piję dużo wody i liczę ile razy chodzę do wc ( dochodzi do 15 razy na dobe ) . Estradiol na wczorajszy dzień miałam 2456 a progesteron 0,8 . Doktorkowi podobają się te wyniki . Jutro znowu jadę na usg kontrolne i wszystkie badania potrzebne przed punkcją . Jutro wieczorem zastrzyk na pęknięcie a w niedzielę rano punkcja. jeśli chodzi o fizyczne odczucia , to jajniki cały czas bolą , ale to chyba normalne przy takiej ilości pęcherzyków. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny bardzo cieplutko , udanego wiosennego dnia życzę. Monika

Ostatnia edycja:
zgłaszam się z wynikiem betki
Beta HCG total w 14 dpt 104.02!!!!!!
a w poniedziałek było 23.22 więc przyrost ogromniasty!!!
Tak się cieszę, bo wreszcie sie troszkę uspokoiłam:)

wszystkim ogromne dzięki za kciuki i wsparcie w chwilach zwątpienia:)

super eweli!!!!! moje gratki :-):-):-) Miałas podane dwa zarodki czy jeden?

eweli i czarny kot dbajcie o siebie i Wasze maleństwa dziewczyny . Ja dopiero zacznę schizować :-)Wczoraj 8dc byłam na kolejnym kontrolnym usg i badaniu estradiolu oraz progesteronu. Pozostało 20 pęcherzyków wielkości 15-17 mm , kolejne dawki merionalu ponownie obniżone.Endo 9 mm i śluz. Lekarz martwi się u mnie wysokim prawdopodobieństwem hiper i kazał mi się dwa razy dziennie ważyć i zapisywać wagę . Na razie rano niższa a wieczorem troszkę wyższa ale to chyba normalne , dzisiaj znowu rano spadła waga więc jest ok. Piję dużo wody i liczę ile razy chodzę do wc ( dochodzi do 15 razy na dobe ) . Estradiol na wczorajszy dzień miałam 2456 a progesteron 0,8 . Doktorkowi podobają się te wyniki . Jutro znowu jadę na usg kontrolne i wszystkie badania potrzebne przed punkcją . Jutro wieczorem zastrzyk na pęknięcie a w niedzielę rano punkcja. jeśli chodzi o fizyczne odczucia , to jajniki cały czas bolą , ale to chyba normalne przy takiej ilości pęcherzyków. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny bardzo cieplutko , udanego wiosennego dnia życzę. Monika

dzięki kochana!!! Nie martw się tak tą hiperką, ja w 8dc miałam już widocznych 28 pęcherzyków o wielkości 18 - 21mm a w 10dc brałam zastrzyk na pęknięcie. w dniu tego zastrzyku estradiol miałam 8000, więc troszkę się nacierpiałam po punkcji, ale jak widać było warto!!! Lekarz mówił, że jak zajdę w ciążę, to wzrastające hcg znowu może mi zacząć stymulować jajniki i wywołać u mnie hiperkę, na szczęście jak do tej pory to się nie stało. Zyczę żebyś nie musiała aż tak cierpieć i żeby się wszystko udało!!!!
Mi w końcu pobrali 31 pęcherzyków

eweli1982-> gratuluje rosnacej betki i oby rosla dalej jak szalona. Nie wiedzialam, ze mialas az 31 pecherzykow-> wow, ale duzo. Z ciekawosci spytam-> ile siezaplodnilo i ile macie mrozaczkow?

Eweli1982 dziękuję podniosłaś mnie na duchu . No to niezła kokoszka z Ciebie jak 31 pęcherzyków miałaś :-)a powiedz mi ile jajeczek było z tych pęcherzyków po punkcji . Jeszcze raz gratuluję i dbajcie o siebie. :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry