reklama

Kto po in vitro?

reklama
calineczkaa - powodów nie zagnieżdżenia się zarodka może być wiele. Bardzo słaby zarodek, problemy nie tylko u jednego partnera, zainfekowany organizm wirusami, problemy z immunologią, problemy z macicą itp.

Ostatnia edycja:
Ladygodiva, trzymam kciukole z całych sił zaciśnięte, sikacze nie zawsze wychodzą, tylko na pamiątkę, beta będzie wysoka ! :tak:

mavi
, bardzo mi przykro, trzymaj się kochana, plan jest i następnym razem się uda. :tak:

Lilia, kciuki za dorodne pęchole :tak:

ja już po wizycie, jest pęcherzyk na swoim miejscu ma 4mm, jutro powtarzam betę, jak będzie rosła to super, jak będzie spadać no to katastrofa, wtedy odstawiam stopniowo leki i czekam na okres. Gin jest pełen optymizmu, nakazał się cieszyć i wierzyć a nie uprawiać czarnowidztwo, w piątek kolejna wizyta. Są 3 opcje, albo beta zaczęła spadać w poniedziałek, albo wynik jest błędny, albo od wczoraj do dzisiaj wystrzeliła, jutro się okaże. Stres dalej jest. I teraz zastanawiam się gdzie robić tą betę, czy u siebie tak jak do tej pory czy jechać do kliniki.

calineczka ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, jeżeli chodzi o hormony i aż się dziwie;-) na sam koniec brzuch mnie bolał i musiałam spać na boku, jeżeli masz tak dużą ilość pęcherzyków i jesteś bardzo szczupła to generalnie tak to wygląda...ale wątpię, żeby u Ciebie tak było bo nie masz w obrazie policystycznych jajników w obrazie ja mam i tu chyba pies pogrzebany bo AMH mam w normie i wszystko inne też, więc PCOS brak, następna stymulacja będzie super łagodna;-P
Co do badan dużo ich mamy i robione były przed ivf żeby rozwiać wiele wątpliwości. W Invikcie dostaliśmy AZF,CFTR, kariotypy oboje, ja AMH i inhibine, mąż test SCD i MSOME jako kwalifikacyjne, czego się nie robi w MZ bo teoretycznie gdy MSOME wyjdzie żle to powinni ludzi odrzucić, gdy kariotypy zle to PGD, wiec by rezygnowali, bo np. nie mieli by kasy na PGD. Natomiast inhibina mnie zastanawia;-P widać nie jest potrzebna. my jedzilismy o wielu klinikach zanim wybraliśmy Invicte, i najśmieszniejsze jest to ze Novum dalo nam na samym początku mnóstwo badan, po usg piersi ;-P i nie rozumieliśmy ze te badania są istotne az do teraz gdy wykonujemy z mężem ostatnie badanie z listy, choroby weneryczne;-P

Dorota jest nadzieja wiec kciuki 3mamy z Frankiem nadal :) a ete to powtarzaj w labo którym robilas poprzednio , jak tak bedziesz zmieniać co chwila to jak masz wiedziec czy dobrze przyrasta , ejjjj !!!!! Zrób tam gdzie robilas wczoraj

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry