reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
[FONT=&quot]Cześć dziewczyny

Dorotav - Kochana tak strasznie mi przykro. Nawet nie wiem jak by Cię tu pocieszyć. Strasznie to niesprawiedliwe. Mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i nie poddasz się. Pozdrawiam i tulę mocno:-([/FONT]

[FONT=&quot]Genna- dzięki za info o białkach. Zobaczymy co mój dr powie , zabiorę wyniki i do kliniki i do immunologa. Ja zawsze miałam fragmin czy fraxiparyne ale po transferze zobaczymy jak to będzie. Chyba zacznę brać już acard w razie czego.

Lilu19 – Też właśnie doczytałam że to może być niedobór wit K albo może to oznaczać prawdopodobne jakieś problemy z chyba przepływami w przyszłości. Muszę się dokładnie doszkolić zanim pójdę na wizytę żeby wiedzieć coś na ten temat. Dzięki[/FONT]

Quinnie - Kurcze nie mają kiedy tego twojego M na szkolenia wysyłać. Złośliwość losu na serio. Chyba bym na Twoim miejscu przełożyła transfer bo jak będziesz wracała sama. Samolot raczej wskazany nie jest po transferze a tyle km samemu przejechać to też dość ciężko. Jakbyś się jednak zdecydowała to ja mieszkam jakieś 20 min autem od naszej klinki także w razie czego mogę pomóc.

Byłam na USG, mam ogólnie 17 pęcherzyków z czego 7 z nich wielkości 9-10 mm, pozostałe 10 pęcherzyków wielkości od 3,8 do 6 mm.
W piątek mam mieć jeszcze podgląd a w sobotę zastrzyk na pęknięcie. Jak myślicie, jest to dobra reakcja na ten menopur w tej dawce, jaką teraz biorę czyli na zmianę 75 i 150 jm?Bo dużo z nich jest mniejszych....Przy ilu mm zalecają zastrzyk na pęknięcie?

Jo.M dziekuje :)kochana jestes i bede pamietac, tylko ze transfer mam miec miedzy 9 a 11 jutro sie dowiem a ty pewnie w pracy jestes w tym czasie.
Moj tato jest teraz u mnie wiec chyba jego wezme do towarzystwa -w nocy nie moze prowadzic wiec do Katowic jade sama ale w drodze powrotnej moze mi pomoc...jakos to bedzie....chyba. Nie mam nawet jeszcze noclegu :( wszedzie gdzie dzwonilam juz zajete, a tam gdzie wolne to cena z kosmos

Dorotka trzymam kciuki za jutrzejszy dzien

Lady za twoja blastke tez &&&&& musi zostac z toba

calineczkaa nie bylas u swojego lekarza wiec nawet nie wiadomo jak przyrastają po tej dawce menopuru,dlatego w trakcie 1DS liczyli pęcherzyki i zapisywali ilość i rozmiar, zastrzyk na pekniecie podaje się jak pęcherzyki maja ok.20mm ale to zależy od lekarza bo poziom estradiolu de facto mowi ile peherzykow jest dojrzałych, co powinno być zgodne z obrazem na usg...moim zdaniem wszystko idzie zgodnie z planem;-)

Kate, w moim 1DS lekarz policzył tylko pęcherzyki, nie zapisywał ich rozmiaru. Więc to nie ma znaczenia. No niby nie mam na co narzekać, ale tylko 7 z 17 jest względnie dobrej wielkości i chyba one będą brane pod uwagę. Reszta może trochę podrosnąć, ale nie wiem czy tak będzie. Rewelacji wielkiej nie ma, ale w sumie potrzebuję tylko i aż 6 komóreczek:-)

Calineczka mi sie wydaje ze dopieeo lekarz na wizycie powinien ustalic co dalej czy jeszcze podgladanko czy punkcja. A on juz powiedzial ze w ten dzien bedzie? Hmm

Aisa ech.. smutne to wszystko jest..:-(

A mnie cos dziwnie pobolewa brzuch, wzielam leki i leze.. :-(

reklama
Olusia, no wstępnie powiedział, że w poniedziałek punkcja, i idę standardowym schematem.
No nie wiem, wydaje mi się, że wszystkie pęcherzyki powinny być zbliżone wielkościowo, a raczej więcej powinno być tych większych niż mniejszych w ogólnej populacji pęcherzyków:-)A ja mam odwrotnie. No nic. Mam nadzieję, że w piątek się rozjaśni sytuacja, i część z nich ładnie podrośnie:-)Jeśli nie, to albo za mała dawka, albo inny lek kolejnym razem. Bo protokół raczej prawidłowy. Oby nie było kolejnej stymulki:-)

Do góry