reklama

Kto po in vitro?

Dlugowłosa - przykro mi, naprawdę wierzyłam, że się uda :( Przytulam.... Nie poddawaj się kochana, odpocznij, odreaguj, daj sobie trochę czasu, ale się nie poddawaj...
Calineczka - 3 zarodeczki to już coś :) oby 3 cudnie się rozwijały a w poniedziałek jeden został z Tobą na jak najdłużej :)
Kate - wpiszesz mnie na 25 listopada na podglądanie maluszka? Mam nadzieję, że nadrobi wtedy troszkę....

reklama
Kate mój pierwszy transfer robił mi inny lekarz niż prowadzący, w dokumentacji zaznaczył ten transfer jako trudny. Kolejny transfer robił mi już mój lekarz i stwierdził, że łatwa nie jestem ale też nie trudna i zaznaczył mi transfer jako średni. Ostatni też przeprowadzał mój gin i ten już był łatwy. Wszystkie transfery są dla mnie bezbolesne.
Ale teraz przed crio miała wrażenie, że zalewa mnie śluz a przy transferze okazało się że mam go mało. Ja już sama nic nie wiem. Jednak nie wydaje mi się, że winą nieudanego podejścia byłby przeprowadzony transfer. Chyba mam jeszcze resztki zaufania do tych panów w białych kitlach i wydaje mi się, że im też w głównej mierze zależy na sukcesie i wynikach. Może jestem zbyt naiwna i się mylę.
A może to tylko łut szczęścia?
No bo jak wyjaśnić przypadek mojej koleżanki z tej samej kliniki, która miała 2 komórki ze stymulacji, obie się zapłodniły, transferowali jej 1 i wczoraj urodziła zdrowego synka? Pierwsza stymulacja, pierwszy transfer, ciąża i poród w terminie? Ta sama klinika, ten sam lekarz... No science fiction. Ale widziałam na własne oczy...

Migotka ale wam nie pomogli jak do tej pory :-( teoria o szczesciu lub jego braku mi się podoba :-) czyli trzeba dać czasowi czas ;-)

LISTOPAD:

14: Olusia - podglądanie bliźniaków
14: GizaS - wizyta w trakcie antyków
14: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
14: coleta - podglądanie pęcherzyków

17: djazzpora - punkcja
17: kasik36 - wizyta u immunologa
17: calineczkaa - udany transfer
17: gos1512 - podglądanie pecherzyków
17: Milkaa1989 - udany transfer
18: kate_p7 - wizyta kontrolna
19: djazzpora - transfer
19: justys8782 - wysoka beta!
19: mcmaja - wysoka beta!
20: Quinnie - wysoka beta!
21: kwiatuszekq - wysoka beta!
24: liskka – podglądanie płci
25: Asia_77 - wizyta kontrolna
25: Sykatynka - podglądanie maluszka
26: Aisa79 - wizyta u genetyka
27: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzacego
27: kasik36 - usg połówkowe
30: Olusia - usg połówkowe
Komóreczka - criotransfer
andzia.m - stymulacja
mmm... - wizyta przed stymulacją
mizanka1 - wizyta przed stymulacją

GRUDZIEŃ

01: inka26 - wizyta u immunologa
02: Kasik36 - wizyta z juniorem
02: Yplocka1 - wizyta wstępna
04: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
16: Asia_77 - punkcja
17: Agulla84 - genetyk
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
GizaS - udana stymulacja

Dlugowlosa, wspolczuje. Wiem co to znaczy widziec taka bete i to kilkukrotnie ale... nie poddawaj sie. Ja w koncu zobaczylam upragniona wysoka bete i dzis nasz babel jest juz z nami. Trzeba walczyc!

Swoja droga wydawalo mi sie, ze do ivf przy staraniach o drugie dziecko podchodzi sie spokojniej... nic z tego, nerwy, emocje i strach (?) wiekszy...

Dzwoniłam do Kliniki. Wynik bety poniżej 2. Napisałam do mojego doktorka czy mogę odstawić leki i kiedy powinnam zgłosić się do niego by zacząć kolejną procedurę. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj odpisze.

dlugowlosa przykro mi, wiem co czujesz, dzisiaj się wypłacz jeżeli Ci to pomaga, napij się wina, odreaguj. Ale nie poddawaj się proszę, walcz, bo naprawdę warto :tak:

calineczka 3 zarodeczki to bardzo ładny wynik, oby wszystkie dotrwały do blastki :tak::-)

migotka przykro mi ale tak jak kiedyś pisałaś - chyba lepiej zobaczyć taką betę niż poronić więc może akurat ten zarodek nie był TYM :-(

Ostatnia edycja:
dlugowlosa i migotka bardzo mi przykro,wiem co czujecie,dzisiaj wypłaczcie się,odreagujcie, napijcie się winka. Ale bardzo Was proszę nie poddawajcie się i walczcie dalej,a zobaczycie ,że następnym razem maluszki zostana z Wami na 9 miesięcy :-) :-):-)

reklama
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty (za swoją też, hehe):
14: Olusia - podglądanie bliźniaków
14: GizaS - wizyta w trakcie antyków
14: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
14: coleta - podglądanie pęcherzyków

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry