reklama

Kto po in vitro?

coleta nie wiem ile masz lat ale mój lekarz powiedział ze ok.4 to AMH jest prawidłowe wiec jak najbardziej rozumiem gina że chce długi protokół bo możesz iść krótkim i długim...:-)
a szłaś kiedykolwiek długim bo się nie dopatrzyłam?

sykatynka idz do psychologa szybciej staniesz na nogi, to jest strata dziecka a nie samochodu tylko ty jedyna wiesz co Ci w glowie siedzi i pewnie jest jeszcze wiele rzeczy których nam nie mówisz:-p
bo się wstydzisz, a tam będziesz mogla wyrzucić wszystko nawet to co głupie czy irracjonalne:-)

yoplocka jest we wtorek wizyta czy pierwsze kłocie??:-) wiidzę ze zwarta i gotowa do wlaki oby tak dalej:-)

Asia_77 jak jelitka lepiej?

calineczkaa może mam Cię wpisać gdzies na jakies badania bo kciuksy by się przydały:-)

kasik36 dzięki za rade odnośnie progesteronu panie pwoiedzialy to smao żeby zrobić:-)

Anulla84 tak czytam o tym genetyku i stwierdzam ze to jak wróżenie z fusów...jak oczy nie takie, czy uszy za wysoko czy za nisko osadzone czy usta za wąskie to wskazuję na jakieś wady genetyczne, a jak ktoś po prostu nie jest wyględny to tez ma spiepszone DNA ? to jest istny obłęd:-) nie daj się im!

Aisa79 jak humorek?? wyspałam się?

reszte nadrobe jak się ogarne bo skupic mi się ciężko...

reklama
Kate, możesz mnie wpisać na 22.12 na wizytę przed drugim podejściem u Dr. Pałki (tak ochrzcił go mój mąż:-)), mam nadzieję, że do tego czasu będę miała wyniki badań genetycznych.
P.S. Była wczoraj w aptece, chciałam się podpytać o to DHEA Eljot oraz Koenzym q10, pani aptekarka powiedziała, że dhea to prahormon i lepiej zbadać sobie jego poziom albo podpytac się lekarza, niż samemu na własną rekę próbować poprawić jakość jajec, bo jeśli on jest w normie to po co to brać?tak samo koenzym, jest w różnych dawkach 10,30,60 mg i też można go brać w określonych momentach cyklu? i trzeba uważać by nie przedawkować. Tak więc, podpytam sie jeszcze doktorka jak to jest i sama nic nie bede kombinowac.

Kate - no co ty, ja u was jak na spowiedzi! mówię wam wszystko... mężulowi też mówię wszystko... ja nie mogłabym tego w sobie trzymać...
Są takie chwile, kiedy jest już lepiej, teraz sobie pracuję, mąż robi swoje mebelki (to jego nowe hobby, wczoraj skończył szafkę pod telewizor, teraz robi stolik kawowy, podejrzewam, że tak się też wyżywa) i jest ogólnie dobrze... ale czasem czuję takie ukłucie... np. przed chwilą w tv mówili, że za 3 tygodnie święta... a ja myślałam, że w święta będzie już widać brzucholec i powiem całej rodzinie... najgorzej jest po przebudzeniu... kiedy przez chwilę nie pamiętam, a potem uświadamiam sobie co się stało...

Na wynik homocysteiny czekalam jeden dzień, koszt poniżej 50 zł dokladnie nie pamiętam:dry:
Może wczoraj spanikowalam, dobrze że zrobiłam te mutacje, bo one są odpowiedzlne za poronienia, co prawdy jeszcze nigdy moja beta nie ruszyła ale jak by się udało to moglabym skreslić swoje szczęście przez niewiedzę:dry:A tak będę już przygotowana, wiem że od początku do końca clexane, oraz aktywny kwas foliowy i witaminy grupy B a także częsta kontrola homocysteiny.
Czytałam dużo wczoraj aż mnie głowa i oczy bolą że podwyżeszenie homocysteiny ma duży wpływ na przebieg ciąży i jest przyczyną wielu poronień:-( Póki co mam wszytsko w normie ale musze się kontrolować. Będę też szukała hematologa na NFZ

Kate czekam z niecierpliwoscia na Twoje wyniki, plamisz jeszcze? A jezeli tak to na brazowo czy zywa krew?

Calineczka DHEA Eljot dobrze brac przy kiepskiej rezerwie jajnikowej a Q10 bralam 300 mg (kupowalam w necie) bo te dawki o ktorych piszesz sa kosmetyczne a my potrzebujemy konskich ;)

Sykatynka a skąd podejrzenie że masz mutacje lub problem z homocysteiną? Może to być powodem odejścia twojego Aniołka ale niekoniecznie. Jeżeli masz moźliwość to zrób sobie ten pakiet z niepłodności żenskiej z in victy póki jest promocja i kosztuje tylko 200 zł. By przy crio być spokojnym że zrobiłaś wszystko co w tej kwsetii

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry