reklama

Kto po in vitro?

Gizas oby to nie bylo nic powaznego ale jak bedzie mocno bolalo to jedz na IP bo z wyrostkiem nie ma zartow, moja pracownica malo sie nie przekrecila bo jej niby guzy znalezli na usg a to byl rozlany wyrostek i zapalenie otrzewnej sie wdalo.

Sykatynka homocysteina rzeczywiscie wysoka ale bez badania mutacji genu nic nie mozna powiedziec. Na reszcie badan sie nie znam ale sa prawie w normie wiec chyba nie jest zle.

reklama
A powiedzcie mi czy clexane lub fraxi może zaszkodzić jak się nie ma podwyższonej homocysteiny czy jakiś mutacji? Można ją brać na zasadzie jak nie pomoże to nie zaszkodzi?

asia - ja czytałam, że jak nie ma potrzeby, to lepiej unikać i nie stosować niepotrzebnych lekarstw, w tym heparyny, że stosuje się ją tylko wtedy, kiedy ewentualne korzyści (czyli np. utrzymanie zagrożonej poziomem homocysteiny ciąży) są wyższe niż ew. zagrożenia (np. podobno przyjmowanie heparyny zwiększa ryzyko krwotoku przy CC)...

Kasik - niezależnie od mutacji wysoka homocysteina zwiększa ryzyko poronienia o 35%... badanie mutacji mam i tak zamówione, zestaw już czeka aż do niego napluję, ale to chyba na odwrót - wykrycie mutacji może sugerować wysoką homocysteinę, a jak mam już wysoką homocysteinę, to te mutacje sa chyba drugorzędne...
W każdym razie jestem zła bardzo na Pałkę - nalegałam na te cholerne zastrzyki. Nie mogę mieć pewności, że one by uratowały sytuację, ale jeśli wszystko rozwijało się prawidłowo a nagle coś się stało, to jak najbardziej mogły to być jakieś historie zakrzepowe spowodowane homocysteiną... Ale nic, obiecałam sobie nie patrzeć w przeszłość tylko w przyszłość...

Kate zapomnialam powiedziec zebys mnie dopisala 15 grudnia.. echo serduszek maluszkow:tak:

p.s mozesz skreslic Agulle z 17 z wizyty u genetyka bo juz miala... :tak:

sykatynka... :* tule

reklama
Dziewczynki, mam pytanie do tych z Was, które robiły panele wysyłkowe z Invicty.
W poniedziałek wyjeżdżam i chciałabym zostawić to do wysłania mojej mamie. Tyle że nie wiem, czy jak "napluję" jutro wieczorem a wysłane będzie w poniedziałek, to nic się nie stanie? Czy powinnam wysłać od razu po "napluciu"?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry