reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kate- jesli pozwolisz dopisze sie do kalendarza

GRUDZIEŃ:

23: liskka - usg połówkowe
23: justys8782 - usg kontrolne
23: inka26 - wysoka beta!

27: kikifish87- podglądanie pęcherzyków
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
Andziulek - stymulacja

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
05: Olusia - podglądanie maluszków
07: dominikak86 - wizyta kwalifikacyjna
12: Aisa79 - usg połówkowe
12: Olusia - echo serduszek
15: Hess - wizyta kwalifikacyjna
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja
Asia_77 - udana stymulacja

I ja się odzywam;-)
Tydzień temu miałam mały wypadek, potracił mnie samochód, ale wyszłam z tego cało i jestem zdrowa. Nie mniej jednak byłam trochę potłuczona i musiałam swoje odsiedzieć w domku.
Wyniki kariotypu już mam i jest prawidłowy;-)Całe szczęście. Te moje mutacje już mnie nie martwią, co ma być to będzie, suplemtentuję się i nic poza tym zrobić narazie nie mogę.
Byłam zapisać się na histeroskopię do Szpitala Bródnowskiego, a tam mówią mi, że termin na marzec;-(Muszę zaraz podzwonić i popytać, gdzie mogę ją wcześniej wykonać.
Poza tym, jakoś rzadziej zaglądam na forum, bo tak jak Hess, nie mam narazie o czym pisać. I też muszę wziąść trochę na wstrzymanie i zrobić mały restart przed kolejnym podejściem.
Wszystkim życzę Wesołych Świat:-)

Inka - kciuki za betę!!! oby już coś się pokazało :)
Justys i Lisska - kciuki za usg! Justys - od razu poprosimy o raporcik!
Calineczka - jeszcze na dodatek ten wypadek się przypałętał... dobrze, że nic się poważnego nie stało, ale uważaj na siebie kochana :) powiedz mi, ile ty czekałaś na wyniki mutacji? Wyniki miałaś podane w na koncie online? Bo ja już czekam ponad dwa tygodnie i nic nie ma :( a już bym chciała wiedzieć....

Ja wczoraj znowu miałam jakiegoś doła, wróciły do mnie wszystkie te myśli... na dodatek dopóki nie pojawi się @ to stresuję się, czy wszystko jest ok... Niby lekarka powiedziała, że powodem do obaw mogą być gorączka, mocne bóle brzucha (powiedziała, że to taki ból, że nie będę miała wątpliwości) i brzydki zapach wydzieliny... Tych objawów nie mam, ale co mnie tam gdzieś w brzuchu zakłuje to się boję czy to już nie jakieś zakażenie albo cóś...
Ale muszę wierzyć, że będzie dobrze :)
I nowy rok kochane będzie należał do nas!!! :)

O... Calineczka, ty jakimś cudotwórcą jesteś ;) jak tylko napisałam do ciebie z pytaniem o wyniki mutacji, to od razu mi się pojawiły wyniki ;)
No więc... mutacja jest, ale chyba nie jest tak źle jak podejrzewałam, bo jest tylko jedna - w genie MTHFR A1298C (mam A/C). W wyniku napisano, że "nieznacznie wzrosło ryzyko łagodnej hiperhomocysteinemii". W zaleceniach wszystko to, co i tak już wdrożyłam - witaminy z grupy B i kwas foliowy, do tego ruch, duże ilości płynów, nie palić papierosów i unikać alkoholu. Czy to odnosi się też do czerwonego wina, które ponoć poprawia krążenie? :) To jedyny alkohol, jaki piję, ale nie ukrywam - bardzo je lubię :)

reklama
Sykatynka, wyniki mutacji były po jakiś 10 dniach, tylko ja miałam pobieraną krew w labo....a kariotyp równo 3 tyg.
Mam nadzieję, że ten rok będzie dla Nas łaskawszy i będziemy w tej upragnionej ciąży;-)

Do góry