reklama

Kto po in vitro?

reklama
Agulla- mialam l4 od punkcji aż do bety. Czyli od 2.01-16.01 no i wczoraj mi sie l4 konczylo wiec dzis jechałam do kliniki i po l4 i po recepty. Bo wszystkie leki mi sie skonczyly.

dziewczyny a na jakim poziomie powinien byc progesteron?

Witam
Pobrano mi 5 komóreczek, mają dzwonić jutro i powiedzieć jak się zapłodniły i kiedy transfer. Bardzo szybko dziś poszło, pół godziny znieczulenie, punkcja i zupełne dojście do siebie:sorry2:jeszcze byłam przed czasem w klinice a para co miała miec punkcję przed nami się spoxniła więc wskoczyłam na jej miejsce i o 10:30 już wyszłam z kliniki. Mój dr przyjmował od 11 położe powiedziały że mogę poczekać ale już poszłam do dr Cz. Dostałam lutinus i na moje pytanie dlaczego nie luteina powiedziała że odeszli od luteiny bo podrażnia i się nie wchłania tak dobrze jak lutinus... ale ta cena za 21 tabletek co starczy mi na 3,5 dnia 170 zł:eek: czyli dziś na leki po transferze wydałam 1000 zł:dry: Dr pytała czy chcę embryogel, potwierdziłam. Czyli mam 3-2 lutinusa od jutra, od transferu dojdzie jeszcze duphaston. Zamus na 5 dni, fragmin 5000 i relanium.
Jak będzie pozytywna beta to wtedy poprosze o zamianę lutinusa na luteinę, bo miesieczna dawka lutinusa by mnie kosztowała 1530 plus fragmin 330. A ludzie postronni mowią że takie ivf tanie, że leki refundowane:confused: moze i refundowane ale co drugi
A od lutego zaczyna nam się rata hipoteczna:sorry:
Wszystko dla uprafnionego celu, jak będzie trzeba to i tyle będę wydawać. Teraz tylko czekanie na telefon co z zarodkami a później dłuuugie 12 dni:sorry2:

Kiki nie było mnie już w klinice jak Ty przyszłaś;-)co do prg to nie pomogę ale ja pamietam że jak robiłam betę to miałam około 60 i dziewczyny mówiły że super wynik, szkoda że beta była 0

Lutinus mam 3x2 po w dawce 100, właśnie zajadam ananasa, popije olejem lnianym a na koniec szklanka Inofemu:tak:Dr Cz powiedziała że odeszli od luteiny, bo inne kliniki tez tak zrobiły:eek:to samo powiedziała kobietka w aptece a mi się wydaję że to chodzi o $$$ bo jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o $$$. Leki typu menopur i gonal tez podrożały jak została wprowadzona refunadacja:dry: Gonal F 900 z 1100 zł do ponad 1300:shocked2:luteina do dawki 100 też jest refundowana to oni dają lutinus pełnopłatny. Ale nie narzekam bo nigdy nie miałam tej formy progesteronu a kiedyś czytałam że faktycznie jest lepszy niż luteina:blink:Co do zastrzyków heparynowch to mam na 100%, pomimo że mam dwie mutacje w genie MTHFR ale homocystine mam w normie to nie przysługuje mi refunadacja

Agulla84 Co do lutinusa to faktycznie lepiej się wchłania, mniejsze podrażnienia, jest po prostu lepszy. Mi doktorek po transferze kazał go wykupić, a potem miało się zmienić na luteinę. A tak w ogóle pod kalendarzem pomyliłam nika, zamiast Anulla84 powinno być Agulla84:-p

coleta ja też już chciałabym mieć to za sobą, oczywiście z wynikiem pozytywnym:tak:A ty już na antykach? Żeby się czymś zająć rozpisałam sobie tydzień po tygodniu jak "rozkładać" witaminki, tak żeby się nawzajem nie znosiły. Będę się skupiać na suplementacji, może czas szybciej zleci:-p A ty też chyba już drugi raz startujesz? :happy2:

GizaS gratuję, widzę że się postarałaś:-)3mam kciuki za efekty i z niecierpliwością czekam na relacje. A o której mają dzwonić?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przy drugiej próbie prosiłam o innego lekarza by wypisał mi rozpiske ale usłyszyalm ze pani dr.CZ mnie przyjmie ciekawe jakbym nie była w programie czy też nie miałabym wyboru ?:-/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry