reklama

Kto po in vitro?

Asia jak pech to pech:dry:jak krwotok się skończył to dobrze, może nie bierz acardu do zakończenia @
Inka mówisz że dr M wypisuję na Utrogestan 100 receptę? Jakby wypisał na kilka opakowań to spokojnie oplaca mi się po nie jechać do Czech. A to jest odpowiednik Lutinusa?

reklama
Gizas pewnie tobie tez bez problemu wypisze utrogestan sa 100 lub 200. To tez progesteron czyli to samo co lutinus czy luteina. Przy pierwszym udanym in vitro je bralam bo tam klinika miala umowe z apteka i je sprowadzali.

Inka Ty też jesteś z gyncentrum? mówisz że nawet można kupić ten lek na dole w aptece? to byłoby super:tak:a już wkręciłam M na wycieczkę do Pragi:-p
Kiki wczoraj po narkozie czułam się najlepiej z 5 punkcji, w gyn był inny anestezjolog niż wcześniej. W poprzednich punkcjach usypiała mnie kobietka a teraz taki starszy, siwy pan. I tak jak wczoraj pisałam, wszystko trwało pół godziny-wkucie welfronu, uśpienie punkcja i dosjcie do siebie:sorry2:byłam trochę śpiąca i usnęłam na drugim filmie ale lepeij takniż w domu męczyć się z myślami...
czekam na telefon co z zarodkami i kiedy transfer, niby pracują w klinice do 12 więc może jeszcze godzian niepewności a jak nie to do jutra:sorry2:

Ostatnia edycja:
Gizas tak też jestem z gyncentruum, nie kupisz ich w aptece na dole. Pisałam że w poprzedniej klinice w mysłowicach mieli umowę z apteką i tylko tam pacjentki novomediki mogły je kupić. Może u ciebie znajdzie się apteka gdzie je importują ja pytałam w kliku u siebie w rybniku to w żadnej nie ma i nie sprowadzają.

Agulla84 zwykłą receptę zrealizują, można płacić kartą to nawet nie trzeba wymieniać na korony, tylko musisz sprawdzić w swoim banku ile prowizji za przewalutowanie przlewu biorą. Ja też mam blisko to opłacało mi się tam jechać.

co do polskich recept w czechach to sytuacja wygląda tak: receptę wypisuje lekarz w polsce . Jedziesz do apteki w czechach i oni wydają Ci lek na jej podstawie i receptę też dostajesz z powrotem, bo polska recepta u nich jest nieważna , potwierdza jedynie ,że mogą Ci lek sprzedać ....wiem dziwne to , ale kilka miesięcy temu wykupowałam dla koleżanki pigułki i tak właśnie było.

Asia_77 to chyba zależy od apteki mi receptę zabrali.

agulla84 nawet jeśli podniosą cenę o kilka zł. to lepiej kupić utrogestan. Lutinus 100( 21 tabletek) to około 200zł. a utrogestan100 ma 30 tabletek w opakowaniu. Nie sadze żeby podwyżka była drastyczna ja kupowałam miesiąc temu po 35zł.

Inka26 jaka różnica, ja chyba jednak zostanę przy lutinusie po ET a potem będę kombinować. Chyba że ET będzie odwołany bo zarodków nie będzie:-p Ale dobrze wiedzieć, że zamienniki są.

Ja dzisiaj wstałam z nową energią, humor mam dobry, jestem happy :happy2: mam siłę do działania. Az posprzątam sobie mieszkanko:-) oj te hormony, znowu coś się poprzestawiało:-) Bo ani pogoda ładna, ani nie ma się z czego cieszyć. A ja mam cały czas "banana" na twarzy :-)

Jutro zobaczą wielgaśne bety Zuzu, Jolka, Kikifish:-)
GizaS wróci po szczęśliwca, który zostanie z nią na 9miesięcy:-)

STYCZEŃ

19: Zuzu8 - wysoka beta!
19: Jolka1979 - wysoka beta!
19: kikifish - trzecia wysoka beta!
19: GizaS - udany transfer

20 : Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
20: GizaS - udany transfer
21: Solostar - udany criotransfer
23: ying -ying - przygotowanie do criotransferu
23: bubu520 - wysoka beta!
24: coleta - wizyta przed stymulacyjna
26: Olusia - podglądanie maluszków