reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny ja za lutinusa w aptece płace 109zl(100mg), są apteki które mają podpisaną umowę z kliniką i tam są najtańsze leki do stymulacji i po transferze...

Asia_77
Czy ty bierzesz acard? leki które dostałaś mają na celu zwiększyć krzepliwość krwi, więc albo puregon/ menopur wpłynął na krzepliwość krwi, albo acard. Szczerze myślę, że skoro endo ma 10mm jak na ten dzień cyklu, to chyba coś spierniczyli ze stymulacją. Jeśli endometrium już przyrosło do 10mm to nie jest dobrze, a jakie było przed stymu? bo to który DS?.

reklama
Ja też Lutinus kupuję w aptece po 109 zł :) ale do kolejnych transferów jednak poproszę o Luteine, mi 3 razy Lutinus nie pomógł, więc chyba nie ma aż tak ogromnego znaczenia. A jeśli lepiej się wchłania to wezmę większą dawkę tego co się gorzej wchłania. I pomimo tego że kosztuje 109 zł to dla mnie to też ogromna kwota bo wykupiłam ponad 10 opakowan...
Asia a cyclonamine weź jak najszybciej, to zatrzyma Ci krwotok. W takiej sytuacji to Twoje zdrowie jest najważniejsze a nie stymulacja... Ja cyclonamine stosowałam przy krwawieniu czynnościowym jak okazało się że mam ogromną torbiel.

kate dziś to mój 3ds , a 4dc. Nie biore acardu , ale miałam zamiar....

Rozmawiałam przed chwilą z koleżanką i lekko mówiąc wyśmiała mnie :zawstydzona/y: Stwierdziła ,że tak wygląda obfita miesiączka i nie mam co panikować . Te leki co mi przepisał lekarz ona bierze co miesiąć od 1dc przez 3 dni i brała przez 3 miesiące ciąży , bo miała jakieś plamienia .

Fakt ,że zawsze moja @ trwała 3 dni do 4 , gdzie wieczorem nie było po niej śladu....
Nie wiem jakie miałam endo w 2dc ....jakoś nie zapytałam.

Postanowiłam,że narazie leków nie wykupuję , bo mam aptekę całodobową blisko domu, a od godziny mam krwawienia ledwo , ledwo....

I tak jeśli nie będzie powtórki z rozrywki to jutro nie jadę do kliniki , bo i tak to nic nie zmieni . We wtorek i tak mam wizytę.

Kate mam niskie dawki menopur 150 a puregon 50 ....

ciekawe czy ma na to wpływ moje AMH , które w ciągu dwóch miesięcy prawie podwoiło swoją wartość???

Ostatnia edycja:
Asia_77 ja zgadzam się z Migotką, ze powinnaś wziąć ten lek. Co do koleżanki, zanim wygłosiła swoje zdanie w majtki Ci zajrzała? Między krwotokiem macicznym a obfitą miesiączką jest nieduża różnica. A mianowicie gdy są skrzepy mamy do czynienia z krwotokiem, gdy zmienia się podpaskę co 1-2h to jest krwotok a nie obfita miesiączka. Brać czy nie brać leków, to moim zdaniem najmniejszy problem. Zatem, żeby jutro jakoś się wszystko pozytywnie wyjaśniło. Wiem, że bardzo zależy Ci na tej stymulacji, ale "tańczysz na ostrzu noża":tak:

Zuzu trzymam kciuki za jutrzejsza bete !!:tak:

Kiki za jutrzejsza wysoka bete !!;-)

Asia
moim zdaniem bierz te leki ktore przepisal tobie lekarz..... aktory masz dc? ze masz @ i skrzepy... ja bralam puregon do IUI i nie mialam takiego problemu nigdy...jelsi bierzesz acard to mysle ze powinnas odstawic na jakis czas...jedz koniecznie jutro do swojej kliniki i poradz sie lekarza... zdrowie twoje wazniejsze jest !:tak:

inka26 a co to za badania i na co? i kto te badanie ma zrobic?:tak:

olusiu ​dziś mam 4 dc

Boję się tylko że te leki wstrzymają nie tylko krwawienie ale i złuszczanie się endo . :-(

Boję się strasznie ,że znów przerwie mi stymulację i to drugą z kolei. Zostanie mi jeszcze jeszcze jedna refundowana i koniec. Dla mnie niestety koszt stymulacji bez dofinansowania jest nie do przeskoczenia :-(

Ostatnia edycja:
Asia_77 - dobrze, że krwawienie ustało, ale idź do lekarza na wszelki wypadek. Mnie się sporadycznie (i przy 1@ po stymulce) zdażyły takie obfite miesiączki. Co pół godziny musiałam ganiać do toalety i zmieniać podpaskę, a często mi się przelewała i po nogach mi ciekło, albo majtki i spodnie mi przemiękały :/. Ale to trwało 1-2 dni i wracało do normy.

Trzymam kciuki za jutrzejsze szczęściary:
19: Zuzu8 - wysoka beta!
19: Jolka1979 - wysoka beta!
19: kikifish - trzecia wysoka beta!
19: GizaS - udany transfer

Asia_77 no cóż,jest ryzyko jest zabawa:-p pij dużo, i kup żelazo, żebyś anemii się nie nabawiła:-p A zobaczymy co Ci lekarz jutro powie.

Olusia " badanie polimorfizmu ApaI w genie IGF2 - badanie u partnerów Pacjentek z samoistnymi poronieniami" to badanie genetyczne ale właśnie nie wiem kiedy i komu zalecane dlatego zapytałam.

wyczytałam o tym na forum Novum
"Mam 31 lat i niskie parametry nasienia. Jesteśmy po 4 zabiegach in vitro, 2 z nich skończyły się poronieniem. Zlecono mi konsultację genetyczną. Genetyk zlecił dodatkowe badania. Wykryto u mnie mutacje APAI w genie igf2 w układzie heterozygotycznym. Genetyk powiedział, ze ta mutacja odpowiada za poronienia mojej partnerki."

Ostatnia edycja:
reklama
kate, chciałabym już zacząć stymulację od następnego cyklu, ale jeszcze nie podjęłam decyzji co do szpitala, w środę mam wizytę u doktorka więc się jego poradzę, jak nie w lutym to w marcu na pewno, pod warunkiem, że nic mi się nie przypląta, od wczoraj mam ostre zapalenie pęcherze z krwiomoczem, bo u mnie to nigdy różowo nie może być, stale pod górkę, jak nie urok to sracz...a. Święta wielkanocne w ciąży ? jestem jak najbardziej za.

Asia, jak nie chcesz jutro jechać do kliniki to może chociaż zadzwoń do lekarki i powiedz jej co się u Ciebie działo, może będzie chciała zmienić dawki leków albo zastąpić lek. Rozumiem, że nie chcesz przerwać stymulacji ale jeśli któryś lek trzeba by było odstawić a zjawisz się za późno to też może być ryzyko przerwania, bo będzie już za późno, tym bardziej ze idziesz krótkim protokołem.

Olusia, kiedy powtarzasz cukier ?

Do góry