reklama

Kto po in vitro?

Inka takie cos znalazlam... : Poronienia – badanie u partnerów Pacjentek z samoistnymi poronieniami: badanie polimorfizmu ApaI w genie IGF2 u mężczyzn – 305 zł:tak:, nie wiem czy nie chodzi tutaj o to czy u mezczyzny nie ma jakiegos czynnika ktory powoduje ze sie u kobiety nie przyjmuje zarodek itp..

Dorotka... w czwartek i piatek powtarzalam glukoze.. a wiec wczwartek mialam z palca 95 a z zyly 95... a w piatek z palca mialam 92 a z zyly 93.. wiec zadz do gina i mam spokoj...oczywiscie mam sobie kontrolowac cukier i przyjsc do niego za tydzien na wizyte z wynikami...:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
zwykłe badanie glukozy i insuliny wystarczy żeby stwierdzić jakieś nieprawidłowości czy lepiej zrobić krzywą ? Nigdy nie miałam tych badań a mam pcos to może warto zrobić ? Bez skierowania to zrobię ?

dorotka gdyby założyć, że statystyka zadziałała na twoją niekorzyść, to nie ma co czekać tylko stymulacja i trzeba próbować, bo u nas różnie to z tym "czasem" jest. A to torbiel, a to przeziębienie, a to cokolwiek co zabierze nam kolejny miesiąc, albo dwa. Jak doktorek wypisał raz skierowanie to może wypisze drugi raz jeśli w ogóle będzie taka potrzeba, ale szczerze sama nie wiem co lepsze. Bo pójdziesz na badania i sumienie będzie czyste, dodatkowo spokojniejsza będziesz. Bądź, tu mądry..;-)

inka26 jak się czegoś dowiesz o tej mutacji to pisz więcej, bo ciekawe to to..:tak:

A ja sobie avatara wrzuciłam:-p kiedyś zamienię na takiego z brzuszkiem:-)
Ostatnio zainteresowałam się morwą białą, niby wyrównuje poziom cukru we krwi jest też dostępna w tabletkach, nie działa na pewno aż tak silnie jak lek na receptę, ale jest to dość ciekawa opcja:-p obniżając poziom cukru we krwi, powoduję pośrednio mniejszy wyrzut insuliny...

kate, ta morwa biała bardzo ładnie działa, mój tato, który ma początek cukrzycy łyka ją i cukier ładnie mu się unormował, jest jeszcze w wersji herbacianej ale nie wiem jak smakuje. Lubię Cię i te Twoje statystyki, wiesz ?? Do podjęcia decyzji mam jeszcze trochę czasu, kilka wersji mam już zaplanowanych jak to ja, zobaczę też co mi doktorek na wizycie powie.

inka, w moim labo chcą skierowanie na glukozę po obciążeniu.

Dziewczyny ja za namową znajomej która też ma dodatkowe kilogramy zrobiłam badania cukier na czczo 71 insulina 19 (przy normie 26 )i wtedy usłyszałam ze to stanowczo za dużo przy in vitro powinni być 10. Zbijanie insuliny z ruchem i dieta trwa podobno pół roku. Więc jutro umawiamy sue do endokrynologa - ginekologa i biorę się za to przed kolejną stymulacja musze zrobić z tym porządek. Podobno ta lekarka jest fajna ale z biczem stoi nad grubymi pacjentami a ja potrzebuje kogoś takiego. Rok temu byłam schudłam 28 kg i pomału systematycznie wracam do wagi wiec czas oprzytomniec.

dorotka :-):-) ja mam w domu wersje herbaciną, zalewam dwie łyżeczki wrzątkiem i wypijam. Ja tam lubię ten smak. Dzięki za informacje, będę pić cały czas:-) to się może schudnie trochę. Bo po tej stymulacji rozszerzam się jak zaraza, trochę schudłam, ale to i tak nie jest to co przedtem.

asia- kochana ty to masz przeboje. rozumie twoje obawy, juz jedna stymulacja przerwana i wsumie jezeli krwotok sie nie utrzymuje to mysle ze przez ten 1 dzien nic sie nie stanie jak nie wezmiesz cyklonaminy. jezeli masz jutro wizyte to wtedy to skonsultujesz z dr z kliniki co dalej i czy masz brac te leki. Oczywiscie to tylko moje zdanie a ty podejmujesz decyzje;-)

gizas czy ja minelam gdzies wpis o twoich zarodkach??????? dzwonili do ciebie??? jak tam sytuacja sie klaruje??

dorota tez bym nie wiedziala jaka decyzje podjac czy szpital i badania czy stymulacja. A moze porozmawiaj z dr powiedz jakie badania masz juz zrobione a jakie oni planuja ci zrobic? czy jest sens sie kłasc do szpitala??

olusia jak sie dzis czujesz??

inka- a czy uwazasz ze ten utrogestan czy jak to sie nazywa jest dobry, czy jest to cos podobnego do lutinusa?? mniej wypływa??, szczerze ja sobie chwaliłam lutinus, gdyby nie cena (169zl) w aptece na dole to pewnie dalej bym go miala. Zle sie czuje z luteina bo strasznie wypływa. to zastanawiam sie czy jezeli bedzie mi dane to czy nie sprobowac tego utrogestanu

nie wiem czy ktos widział moj wczesniejszy wpis o tsh i podjełam decyzje ze bede brała 100x 125 mg naprzemiennie mimo ze dr kazal 125 mg. Boje sie ze mam te tsh zbyt niskie(0,076) i bede miec przelom tarczycowy.

dzis mam ciezki dzien.płacze co chwile. mysle o jutrze. strasznie sie boje tego przyrostu w 14 dpt. On mi sie tylko kojarzy z ostatnim pomiarem w 14dpt kiedy dr wtedy zgasił nasz entuzjazm. boje sie ze jutro historia sie powtorzy. Mimo ze sobie tłumacze ze juz jest lepiej w przyrostach bety niz ostatnio ale nie umie sie opanowac.

Ostatnia edycja:
kiki spokojnej nocy i pięknej bety
Asia ale pod górkę:( mam nadzieje że krawawienie ustało
gizas kciukasy zaciśniete za transfer !!
kate morwa biała, muszę zbadać i ja cukier i insuline, do stymulacji podchodzimy w lutym ale dla własnej wiedzy zrobię bo i tak zapewne w tak krótkim czasie nic się nie da zrobic

DZiewczyny kciuki zaciśniete za piękne bety !!
i spokojnej nocy, przespanej nocy !!

reklama
Jolka czasem potrzeba kogoś takiego nad sobą, ja nie mam problemów z wagą. Podziwiam ludzi którzy potrafią schudnąć 20 kg, ja mam problem zzucic 4kg. To wymaga mega samodyscypliny i zaparcia:-p

Dorotka taa moje statystyki:-p oby działały na naszą korzyść. A ty już gotowa startować? jak tam nastroję u Ciebie? musisz teraz startować, bo mamy być w ciąży na Święta:tak:

Kiki będzie dobrze, beta jest piękna. Czasem w życiu zdarzają się tragedie, ale ty nie masz na nie monopolu:-p i tego będę się trzymać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry