reklama

Kto po in vitro?

reklama
ciekawe co tam u Olusi... któraś miała jakieś wieści? Wiem, że po cesarce to ciężko z łóżka samej zejść, nie mówiąc już o pielęgnacji dwóch maluchów. Pewnie po prostu nie ma czasu/ siły/ ma inne priorytety :-) niż nadawanie na forum. Mam tylko nadzieję, że wszystko jest ok.

mam pytanie o progesteron. Wczoraj miałam robione badanie i wyszedł mi 320. Dzis patrzę na normy i mnie on dosłownie zalewa... albo ja czegoś nie rozumiem. Jaki powinien być poziom w pierwszych tygodniach? Orientujecie się?

[h=3]Poziom progesteronu - normy[/h]
  • 1-28 ng/ml - po owulacji
  • 9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
  • 17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
  • 55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

Ah no i betę mi wczoraj zrobili w klinice - tak dla własnych akt - i miałam 76,7 (9dpt). Jutro znów zrobię by już właściwy przyrost zobaczyć (po 48h, a nie po 24h).

Szkrabek progesteron masz bardzo wysoki ale moze akurat podczas wyrzutu badalas. Zeby wynik byl miarodajny powinno sie zrobic badanie kilka razy dziennie. A lekarz nie zmniejszyl Ci lutki? W sumie lepiej, zeby byl za wysoki niz za niski ale jak zmniejszysz dawki lutki bedzie ok.

Szkrabku ja na normach się nie znam, ale faktycznie wysoki i z tego co słyszałam lepiej w tą stronę.
Ja w piątek miałam ponad 200.
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale po dupchastonie plamienia minęły.....

Szkrabek, taki wysoki prg masz bo pewnie miałaś jego wyrzut w czasie pobrania, ja miałam 400, żeby dokładnie go sprawdzić trzeba by było zbadać kilka razy dziennie, ale o tym już pisałyśmy. Lutke bierz tak jak masz zalecone, nic nie zmieniaj. Gratuluję bety, pięknie rośnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry