reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dariaa16 Ogólnie są dzieci na forum z zarodków 1BB. Czy zarodki dobre czy słabe okaże się przy becie i dalszych etapach ciąży, bo nawet 4BB może się nie zaimplantować, bo my nie wiemy jakie DNA jest w tych zarodkach. Ja miałam morule i beta już była w 6dpt, a czasem lepsze zarodki są podawane i bety pozytywnej nie ma. Jedna z dziewczyn miała podane dwie morule i była ciąża bliźniacza, więc nie ma reguł, a morule są wolniejsze o pare godzin od blastek. Po prostu ja nie mówię, że się nie uda. Post był do sykatynki i wyjaśniałam jej dlaczego podano Ci dwa zarodki, a nie jeden. W PL w procedurach komercyjnych można podać maksymalnie dwa zarodki(nie ważne jakiej klasy), jednak lekarz ma obowiązek poinformować Cię o ryzyku ciąży mnogiej, jeżeli takowe istnieje, a to nie są przelewki . W MZ te obostrzenia są jeszcze ostrzejsze.
Np. podanie zarodków 4BB obu na raz to minimalnie 50% prawdopodobieństwa ciąży mnogiej, ogólnie współczynnik implantacji "czwórek" jest ok.50%-60%. A moruli/1BB ok.20-30% czyli 1 kobieta na 4 zajdzie w ciąże, a prawdopodbieństwo ciąży mnogiej przy tych zarodkach jest stosunkowo niskie, wiec można ryzykować podanie dwóch. Oczywiście możesz być tym 5% gdzie zaimplantuja się oba i urodzisz dwójkę zdrowych dzieci, ale to nie jest realne ryzyko. Czy rozjaśniłam Ci trochę mój tok myślenia?

Myślę ze troszkę tak ale nie wierZę w moje szczęście niestety...

Nie wiem gdzie mieszkasz Ale duzo mi progesteron 8% nie mowi bo i u mnie w Norwegii i w pl sa wiesz, pięćdziesiątki i setki :)
Ja brałam 3x100 po transferze.

A ile masz lat??:D
A lekarze nie domniemywali czemu wam nie wychodziło? Moze po prostu wrogi śluz a teraz juz bedzie pieknie :)

Pozostałe wyniki jak tarczyca czy estradiol w normie ??

dla przypomnienia kochana :p a poniej gdy odp powiedzialas ze masz tyle samo hihi :p . to bylo na poczatku mojego pojawienia sie tu :-D

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Wydaje sie jakby to byly wieki :p

Wydaje sie jakby to byly wieki :p

Heheheh no od razu wiedziałam ze wy z AnneMarie z folksdojczów :D Ahahahahah

Strasznie szybko mija jak jest sie obserwatorem ale pamietam czekanie na wszystko ... Ciagle czekanie na rozpoczecie stymulacji na koniec stymulacji na punkcję telefon z labo na transfer i najdłuższe dwa tygodnie zycia .... Transfer-->test ... I do serduszkowej i do kolejnej i do drugiego trymestru... Hahahah teraz jestem spokojniejsza duzo, ostatni raz w zeszła srode slyszalalm malucha i położnej teraz czekam na termin połówkowego potem koniec sieprnia rodzinny i pierwszy tydzien wrzesnia pl :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry