reklama

Kto po in vitro?

Jessie - super, że eta ładnie przyrosła, oby tak dalej!!

Najki - trzymam kciuki!!!

Maadzia27 - przykro mi! Ale w ogole się nie zaplodniły, czy moze przestały sie dzielic? Suplementowałas się? Brałaś DHEA? Moze warto o tym pomyslec tym razem. To była Twoja pierwsza stymulacja? Na ogół jest to wtedy metoda prób i błedów, może za drugim razem bedzie lepiej :) U mnie było :)

Dziewczyny, będę iść krótkim protokołem :tak:. Ale lekarz w pierwszej chciał dać mi znowu długi protokół, jak mu zaczęłam mówić, że już miałam 2 razy i skutek był opłakany to zmienił zdanie. Uffff! Na usg wszystko ok. I tu moje zdziwienie - od jutra już zaczynam stymulację Menopurem, potem włączony będzie Cetroide :eek:. Myślałam, że będę musiała najpierw brać antyki.....Ale lekarz stwierdził, że nie muszę. Mam nadzieję, że wie co robi.
Pokazałam mu też wyniki mutacji i powiedział, że to nic złego, zmienił mi tylko kwas foliowy na taki w formie metylowej.

W przyszły czwartek mam wizytę w trakcie stymulacji i wizytę u anestozjologa. 2 dni wcześniej muszę zrobić do anestezjologia badania morfologii, a w dzień wizyty poziomu estriadolu i prg.

Przy III podejściu zapładniają wszystkie komórki.

Tak wiec.......WRACAM DO GRY W TEMPIE EKSPRESOWYM!!!!!

Mega :D

A jesCze niedawno gadka o jesieni MOZE zmianie kliniki .... Ja antyków nie brałam :) moze warto teraz wszystko inaczej :)

reklama
Hess pieknie zaczynasz dzialac z impetem:-) moja tez III bedzie jak dobrze pojdzie zobaczymy co bedzie pewnie tez zmiana protokołu bo u mnie dwa razy krotki byl
Madzia u mnie zaplaodnienie bylo na drugi dzien od punkcji co prawda nie doszly do blastocyty ale tak sie tez zdarza, chyba ze Ci juz embriolog powiedzial ze koniec

Hess- ciesze sie wlasnie jak na swietego mikolaja z dobrych wiesci,Wierze,ze spada ci wlasnie kamien z serca bo cos zaczyna sie w temacie dziac, Zakaz dolowania i stresowania:-):-):-):-):-) wierzymy ,ze tym razem bedzie BINGO.

inga po - no widzisz jak to jest, Ty myslisz o długim protokole, ja o krotkim. Oby te zmiany wyszły nam na dobre!!

annemarie - postaram się nie stresować :D.

Madzia - przykro mi strasznie, miałaś zwykłe in vitro czy ICSI?

Hess - ja miałam krótki protokół i od 3 dc już byłam stymulowana. Nie brałam wcześniej żadnych antyków. Może właśnie teraz będzie dobrze, zresztą co ja gadam BĘDZIE dobrze. :tak:Nie denerwuj się.

Jessie super wyniki!! PRG też jak dla mnie oczywiście bo ja do 10 nie mogłam dobiec.
Hess Ty to dopiero odpalasz chyba z 6 bieg.
Madzia kurcze, nie tak miało być!!!!:wściekła/y:Walcz dalej i jeszcze będziemy razem brzuchate :tak:

Najki????????

Swoją drogą to ciekawe jaki mi protokół poleci. Miałam długi i naprodukowałam tego (finalnie 8 zarodków). Chyba pogonie męża na badanie nasienia bo robił 4 lata temu a na bank będzie kazał robić - tak myślę.

Hess antyki się bierze, po to żeby nie było torbieli, ale i tak nie dają 100% gwarancji.Ja brałam i po hiperce torbiel była.. Krótki protokół to tez mniej komórek, więc i mniejsze prawdopodobieństwo torbieli. Super, ze krótki, ale są dwa krótkie protokoły i ty idziesz z atagonista(cetrotide) wcześniej szłaś długim z agonistą(gonapeptyl). Maja zupełnie inne działanie, będzie dobrze:-)

Madziaa jeżeli to byłoklasyczne ivf a nie ICSI, to znaczy ze albo zepsuli stymulacje, albo gamety nie sa najlepsze i zastosowanie klasycznego ivf było błędem. Uszy do góry jest mnóstwo rzeczy które mogą sprawę poprawić:
- zmiana protokołu, bo był źle dobrany, albo stymulacja nieudolnie przeprowadzona.
- zastosowanie ICSI, albo nawet IMSI, FAMSI, separacji itp...jeżeli plemniki slabe.
- jeżeli komórki słabe, aktywacja oocytów, suplementacja DHEA, no i w/w metody:-)
pierwsze ivf jest jak gra wstępna.
Była jedna dziewczyna na forum gdzie miała pierwsza próbe w ogóle bez efektu, zarodki padały, jeden który został słaby ciąży brak. Potem zmiana protokołu, dieta bez cukrowa-bezglutenowa, witaminki i na 5 komórek 4 zarodki najwyższej klasy, wszystkie cztery!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry