reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

wiesz vane szl....g mnie trafia jak sobie pomyślę ile musimy przejść żeby być ze swoją upragnioną fasolką - i potem żeby się jej doczekać. dlaczego niektóre laski maja to bez stresu i jeszcze narzekają :wściekła/y: cho....ka jasna :wściekła/y: Trochę mnie poniosło , wiem , przepraszam ale sama sie nie tak dawno stresowałam okrutnie i nie życzę nikomu :-(
Tylko tak w duchu sobie powtarzam że wyjątkowe jesteśmy i nasze dzieciaczki też takie będą ;-)

reklama
bzzz - mam identyczne zdanie. Tak sobie myslalam, ze jak zajde w ciaze to bedzie juz tylko z gorki. A jednak tak nie jest, ciagle martwie sie o to i owo. Moj lekarz - madry czlowiek - powiedzial, ze cieszyc bedziemy sie dopiero po urodzeniu dziecka. Swieta prawda. Ale mimo tego biadolenia mam przeczucie,ze my-kobiteki i nasze ( obecne/przyszle Maluszki ) zaliczamy sie do WYJATKOWYCH.

dorocica
ja mialam criotransfer 16dc to zalezy od endometrium i w jakim czasie masz owulke... u mnie patrzyli tylko na endo bo podchodzilam na cyklu bezowulacyjnym

Ostatnia edycja:
czesc dorocica, ja mialam stymulacje progynova 2mg od drugiego dnia cyklu i 15 dnia mialam usg-kontrola endo i wtedy ewentualnie jeszcze pare dni zaleznie od wielkosci endo, mialam 2 criotransfery i za kazdym razem bylo tak samo z tym ze za drugim -udanym transferem mrozaczkow ze wzgledu na takie sobie endo bralam pastylki wiesiolka i siemie lniane i chyba pomoglo bo endo bylo w sam raz a transfer mialam 17 dnia cyklu

Asiiek Po 16 dniach wyprodukowałam 14 pęcherzyków, w których było 8 komórek. Zapłodniły się wszystkie, 2 zarodki nie przetrwały do 3-ciego dnia, 3 podali w trzecim dniu po punkcji, 1 nie przetrwał hodowli do 5-tego dnia a 2 zamroziliśmy. Czyli jakichś rewelacji nie było.
Lekarz mówił, że mozliwe, że słaba "jakość" zarodków wynikała ze zbyt długiej stymulacji i gorszych parametrów komórek.
Czyli teraz ma być dobrze;-)

No to melduję się z drugim wynikiem betki - 14 dpt 279,2 mlu/ml - trochę sie martwię, że mało przyrosło przez 2 dni , bo bardzo bym chciała, żeby były bliźniaki. Ale nie marudze więcej, tylko się cieszę i już. Padam na nos, bo od 3 rano jestem na nogach i zrobiłam samochodem prawie 700 km, a pogoda taka, że prowadzenie auta to jak rosyjska ruletka.

Dziewczynki zafasolkowane - pobolewa mnie brzuch, chwilami dość mocno, ale krótkotrwale - jest sie czym martwic? Mojego gina z kliniki nie ma, jest na urlopie, dopiero w poniedziałek zadzwonie i będe sie umawiać na usg - to pierwsze to kiedy może być? No i oczywiście głupie pytanie, pewnie sto razy odpowiadałyście, jak sie liczy te tygodnie - od punkcji czy plus 2 tygodnie?

No to melduję się z drugim wynikiem betki - 14 dpt 279,2 mlu/ml - trochę sie martwię, że mało przyrosło przez 2 dni , bo bardzo bym chciała, żeby były bliźniaki. Ale nie marudze więcej, tylko się cieszę i już. Padam na nos, bo od 3 rano jestem na nogach i zrobiłam samochodem prawie 700 km, a pogoda taka, że prowadzenie auta to jak rosyjska ruletka.

myślę że przyrost jak najbardziej ok i nie ma się czym martwić, a brzuch pobolewa bo sie tam w środku wszystko rozciąga ;-)

reklama
Do góry