reklama

Kto po in vitro?

reklama
Leczę się w Gamecie Kielce, zakwalifikowałam się do programu rządowego. Miałam tylko 3 komórki, z czego zapłodniły się 2. Obie blastocysty. Jeśli crio nie przyniesie dobrej nowiny zaczynam stymulację od nowa.
Olusia wygląda na to, że będziemy razem testować

Martaczi na bete chcialam isc 6 grudnia bo to beda 2 tyg.. ale zrobie wczesniej bo od razu zrobie progesteron i estradiol... a w zasadzie po co robi sie estradiol? bo progesteron zeby zobaczyc czy nie dolozyc lutki sobie.... jaki powinien byc wynik by ewentualna ciaza sie rozwijala?

Siaga witaj... trzymam kciuki za transfer i za wysoka bete :-) he he to super... razem zawsze razniej :-D

Mini gratulacje... beta ladnie przyrasta :tak:

Witam dziewczyny. Jestem w trakcie kwalifikacji do programu IVF. ostatnio odebrałam swoje wyniki AMH i niestety wynik kiepski 0,8 ng/ml. :no:
powiedzcie mi czy któraś z Was przy podobnym wyniku podchodziła do IVF i z jakim skutkiem. Czasem myślę, aby te całe starania strzelić w kąt bo i tak z tego nic nie będzie, ale zaraz później myślę sobie, że może jednak dać sobie szansę. Jestem trochę podłamana.

Minni - !!!

Olusia - to ja już zaciskać kciukasy za jutro !!!

nika13 - im niższe AMH tym ciężej wystumlować komórki do wzrostu. Jak jest bardzo niskie to do rządowego In-vitro nawet nie kwalifikują bo i tak nie ma szans na stymulacje. Co do Twojego to chyba podchodziły dziewczyny z nizszym i cos tam im rosło... Ja mam AMH 1,4 i było ciężko - urosło tylko 7 komórek z czego tylko 3 były dojrzałe.

Nika In vitro jest właśnie dla ludzi, którzy mają jakiś problem z poczęciem. Wielu parom to się prędzej czy później udaje, więc trzeba zacisnąć zęby, czasem popłakać sobie i NIE WOLNO się poddawać! Niskie AMH to sygnał, że nie ma czasu do stracenia. Głowa do góry.

reklama
Nika ja ma 0,5 i nie mam problemu ze stymulacją. Do programu trzeba mieć nie niższe niż 0,5.
Możesz mieć sporo komórek, tylko trzeba wybrać odpowiedni cykl, zbadać ile pęcherzyków masz 1 dnia cyklu i wybrać ten cykl, kiedy będziesz miała dużo. Ja też się przejmowałam moim amh ale byłam u kilku lekarzy i wiem, że nie jest to az tak wielki problem, tylko trzeba się śpieszyć. Kwestia jeszcze tego ile masz lat. Zapytaj doktora o dhea.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry