reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Józwa, przykro mi bardzo. Trzymaj się dzielnie. Na pewno jest Ci teraz ciężko, ale nie poddawaj się. Powtórz betę i może akurat nie jest nic przesądzone. A to od stymulacji trzeba kawę odstawić? Dobrze, że mówicie, bo ja nie wiedziałam. Co prawda nie piję za dużo, ale może rzeczywiście lepiej odstawić.

reklama
Olusia – moim zdaniem bez sensu jest spotykać się Galerii Katowickiej albo Silesi. To jest centrum, w tygodniu po 16.00 Katowice tak są zakorkowane, że nie da się przejechać. Dalej proponuje spotkać się na 3 Stawach tak jak to było wcześniej ustalone :-)

majka201 – ja wiem, że trzeba wierzyć, że się uda. Ale czym bardziej poznaje się swój problem to nadzieja się obniża.
No nic zobaczymy co przyniesie ten rok. Oby był lepszy niż ten 2013r. czego życzę Tobie i wszystkim staraczkom
:tak:

Józwa – powiem Ci, że jestem zaskoczona. Miałaś taki ładny progesteron, że byłam pewna, że Ci się uda. Ale jaki masz wynik?? Może jest jeszcze nadzieja…

STYCZEŃ:

16: Cyryjanka - USG pęcherzykowe
17: dorotav -
wysoka beta
17: Niepokorna - wizyta + USG
17: Hope84 - scratching
17: Jogo - USG kontrolne
17: Minni27 - wizyta kontrolna
18: mmm… - podglądanko
20: genna - kolejna wizyta u immunologa
21: _Infinity_ - transfer blastusia :)
21: Kinga_1 - wysoki progesteron :)
21: Lilia♥ - wizyta w obecnej klinice
21: majka201 - punkcja
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
22: Bziumelka - wysoka beta
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
Madzia76 - punkcja

LUTY:

3: Lilia♥ - wizyta w innej klinice

Ostatnia edycja:
Hej! Dziękuję Wam wszystkim bardzo! Myślę jednak, że wynik jest zdecydowanie jednoznaczny: PRG: 38.53 nmol/l, BETA HCG: <0.1 mlU/ml...

Cieszę się, że w programie mamy jeszcze 2 podejścia (choć zaklinałam się, że więcej przez stymulację i punkcję przechodzić nie będę), bo nie mamy żadnych "mrozaczków".
Trzymamy się nieźle, oboje jesteśmy racjonalistami. Cieszymy się z szansy, jaką daje program rządowy, bo inazcej nigdy byśmy pewnie nie podeszli do IVF, ale więcej niż 3 razy nie będziemy próbować, także ze względu na ansze zdrowie psychiczne i wzajemne relacje.

A tymczasem, powinnam odstawić duphaston i luteinę, które miałam wciąż za 15 min? Czy przyjmowanie duphastonu wyklucza pojawienie się @?
Po 16 zadzwonię do doktora, bo na smsy nie odpowiedział.

Caly czas Was podczytuje. Przy tym podejsciu mialam zamiar sama byc ze wszystkim, ale sie nie da. Z Wami jest razniej i latwiej bo doskonale rozumiecie sytuacje w jakiej kazda z Nas sie znajduje badz znajdowala. W poniedzialek mialam transfer dwoch mrozaczkow, dzis pierwsze wyniki bo tak robia w Invikcie i bety nie ma. Kolejna weryfikacja w poniedzialek i wtedy juz cos powinno wyjsc. Zobaczymy. A nawiazujac do watku wieku, ktory ostatnimi czasy byl tu poruszany to ja w tym roku 35 lat koncze.

Jozwa - strasznie mi przykro. Powtorz jednak bete za dwa dni, cuda sie tutaj zdarzaly.

agitek to teraz powodzenia, oby maluszki sie wgryzaly w mamusie i zostaly caly czas....:-) czyli po 3 dniach beta byla 0 tak? czy jakas wieksza? a ilu dniowe mialas podane zarodki?

Lilia♥ mi w zasadzie jest obojetne gdzie sie spotkamy, wazne zebysmy sie spotkaly.... :tak:

Oj dziewczyny jak patrze na wasz wiek to twierdze ze ja to jakis wyjatek w podejsciach do in vitro. W sierpniu skoncze 25lat a moj M w marcu 29... No i tak naprawde teraz mam 12powazny miesiac staran... Tylko ze u mnie niedrozne jajowody i bardzo lepkie nasienie u eMka.... Podziwiam was ze wy macie juz tyle lat walki!!!

Jóźwa bardzo mi przykro. Zbierajcie siły na kolejne podejście. Tak odstawiasz wszystkie leki.

Anulla28 co do zużytych strzykawek to w każdej aptece powinni je przyjąć. Ja właśnie zostawiłam je w aptece.

Dziewczyny co do kawy jeśli nie pijecie jej hektolitrami to nie trzeba z niej rezygnować. Ja kawe piję cały czas, bardzo słabą i z mlekiem, a czasem nawet dwie dziennie. Podczas transfery pytałam pielęgniarkę o kawę i powiedziałą, że jeśli mam się stresować, że nie mogę wypić ulubionego napoju to lepiej nie rezygnować z niego. Wiadomo wszystko w granicach rozsądku.

Józwa przykro mi z powodu negatywnego wyniku, dobrze że są jeszcze te dwa podejścia musi się przecież udać!

Właśnie wyczytałam popijając 3 kawę dzisiaj, co piszecie o odstawieniu kawy po stymulacji i nie na żart mnie to zmartwiło, bo kawa jest moim jedynym nałogiem i właśnie koło 3 dziennie wypijam. Czy coś jeszcze powinnam wiedzieć czego przy podejściu do in vitro się nie powinno??

reklama
agitek - jesteśmy równolatkami :-) Trzymam kciuki za Twoje bąbelki :tak:

Olusia - chciałabym już się z Wami spotkać, bo sie umawiamy i umawiamy i nic z tego narazie nie wychodzi :-)

STYCZEŃ:

16: Cyryjanka - USG pęcherzykowe
17: dorotav
- wysokabeta
17: Niepokorna - wizyta + USG
17: Hope84 - scratching
17: Jogo - USG kontrolne
17: Minni27 - wizyta kontrolna
18: mmm… - podglądanko
20: genna - kolejna wizyta u immunologa
20: agitek - II weryfikacja
21: _Infinity_ - transfer blastusia :)