reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik, trzymam kciuki za Wasze dwa maluchy, niech pięknie rosną, jeden niech zostanie z mamusią, a drugi czeka na lodowisku. Plan B nie będzie potrzebny.

Atena, kolejne podejście nie będzie potrzebne bo to będzie szczęśliwe, za jakiś czas wrócisz po rodzeństwo

Ann, leż, odpoczywaj i wierz, ja wierzę w Waszego maluszka, jest silny i da radę. Trzymam kciukiole bardzo mocno zaciśnięte. Na forum były takie przypadki jak Twoje, poza tym po ivf dużo jest krwiaczków które się oczyszczają, że już nie wspomnę że są przypadki gdy w czasie ciąży może występować miesiączka, mam koleżankę w pracy która @ miała do 4 miesiąca.

alternatywa, jak ma się udać to się uda a jak nie to choćbyśmy stanęły na rzęsach, chuchały, dmuchały na siebie to i tak nie zatrzymamy tego co ma się stać. Wiem że nie masz ochoty na żadne imprezki, ale musisz znaleźć w sobie i na zewnątrz wśród ludzi siły do dalszej walki.

gos, trzymam kciuki już mocno zaciśnięte. Po punkcji brałam: duphaston 3x1, antybiotyk przez 2 dni 2x1, magnez 3x1, kwas foliowy 1xz, femibion 1xz, aspifox 1x1 (acard) po transferze doszła luteina 3x100mg.

agulla, super, pęchole nie rosną w jakość i w siłę

Juhasek, kiedy testujesz o nie mam Ciebie w kalendarzu

Asitka, a co u Ciebie ? jak się czujecie ?

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
29: alternatywa - wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
Po dzisiejszej wizycie -4 pęcherzyki 18-20 mm. Estradiol nie wiem :) miałam dowiedzieć się tel. ale ...niespodziewana wizyta rodziny i zapomniałam zadzwonić :(. Ale sądzę że na pewno OK :)
Punkcja poniedziałek godz. 9.00. Ovitrelle dzisiaj o 21.00.
Dzisiaj rano brałam jeszcze ostatnią dawkę Orgalutram (na zapomieganie pęknięcia). Czyli jutro bez zastrzyków. Mam nadzieję że bez Orgalutranu same nie pękną ??
Od dnia punkcji mam brać Prolutex (progesteron w zastrzykach) -kosztowała mnie 500 zł na 14 dni :(

Powiedzcie ile czasu po punkcji przebywa się w klinice?

jazabell, piękne pęcherzyki, niech rosną. Masz zastrzyki z prg koszt nie fajny ale może za to lepiej się wchłaniają i nie podrażniają Ja po punkcji leżałam godzinę w pokoju, potem była wizyta u doktorka.

LIPIEC

21: Ann84 - wysoka beta !!
21: gos1512 - punkcja
21: Jazzabell - punkcja
22: Agulla84 - punkcja
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa

Kochane, leże i odpoczywam. nie badałam progesteronu bo dzisiejsza beta miała być tylko formalnością porażki więc szkoda mi było płacić jeszcze za progesteron. a tu ZONK:szok: mina laborantki jak się zalałam łzami i rzuciłam na nią - bezcenna:-D
Progesteron zrobię na pewno w poniedziałek. cały czas plamię, jak się podcieram to jest krew ale mam wrażenie że nie taka miesiączkowa. Brzuch nie boli.
Dziękuję za słowa wsparcia:-)
Genna - mamy identyczne wyniki bety z 8dpt, Mam nadzieję, że w pon dorównam do Twojego wyniku z 10dpt:tak:
Gos, Jazzabell, Agulla - kciuki zaciśnięte za Wsze poniedziałkowe punkcje!!!
Kasik - masz dwa dzielne maluchy, dadzą rade!
Juhasek - spokojnych dni do bety życzę i kinderniespodzianki na koniec:-)
Aisa, Alternatywa- za wizyty &&&&&&&&&&

Proszę napiszcie mi jak powinna przyrastać beta po 48 i 72 godzinach - procentowo

reklama
agulla84 jesteśmy na podobnym etapie :) ja też miałam dziś usg kolejne w wtorek to mój 7dc.
Ann84 na pewno będzie ok, trzymam kciuki. :)

Odebrałam dziś wyniki męża ,załamka znów spadek .Najgorsze że nie wiadomo co jest przyczyną ciągłego spadku ilości i jakości plemników próbowaliśmy już wszystkiego żeby polepszyć wyniki :( eh płakać się chce, pewnie znów nic z tego nie będzie.

Do góry