reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
cześć Kochane

Kasik - gratulacje pięknych zarodeczków :-)
Olusia????
Anulla - nie brałam żadnych leków na endometriozę. aczkolwiek ona zawsze była przyczyną długiego protokołu - nawet raz brałam antykoncepcje chyba przez 2 miesiące żeby ją wyciszyć.
Co do zastrzyków to ja biorę fraxiparinę 0,3. lekarz powiedział, że w sumie nie mam wskazań, ale ja biorę... i zastanawiam się co zrobić z encortonem 10mg - też go w sumie trochę zapobiegawczo biorę o czym lekarz wie (ze względu na podniesiony antykoagulant toczniowy). To jest steryd i teraz nie wiem czy ginekolog powinien postanowić czy mam go odstawić.
macie jakieś doświadczenia z encortonem??? jakie wskazania macie do jego zażywania?

Zwiększyłam sobie ten progesteron luteiną 100 2x1 dowcipnie. Nie wiem czy to jeszcze siedzi we mnie stres, ale rano budzę się z kołataniem serca... i ledwo mogę co przełknąć. dziś podczas śniadania aż mi się niedobrze zrobiło... tak szybko mdłości????:baffled:

zastanawiam się czy iść jutro jeszcze na betę, czy się stresować....

Witajcie dziewczyny :-)

Olusia – jak się niebawem spotkamy to normalnie nie wiem co Ci zrobię :-) Ja tu się denerwuje, a Ty mnie olewasz, ile można pisać… Odezwij się proszę…

Oktavi – suwaczek Ci się nie wyświetla.

Ann84 – piękny przyrost bety. Trzymam kciuki, żeby beta dalej tak pięknie rosła :tak:

Aisa79 – dziękuję, że pytasz u mnie w porządku. Humorek lepszy, czekam na wyniki i w przyszłym tygodniu biegnę do dr po receptę na antyki i po rozpiszę na leki do stymulacji. A poza tym jestem zabiegana załatwiam ostatnie sprawy, bo już nie długo wyjeżdżam na urlop.

Jo.M. – jak po wizycie u immunologa? Gdzie się wybierasz na urlop? Ja jadę w przyszły weekend na tydzień do Włoch, a drugi tydzień spędzamy ze znajomymi w Chorwacji. Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że na urlopie nawiedzi mnie @ i tak się zastanawiam, co ja będę robiła w takim upale :baffled:

Dziewczyny czy wiecie coś na temat tego, że już przy braniu pierwszych tabletek anty krwawienie jest mniejsze? Jak mam te 3 pierwsze dni obfite i jak już mam dostać @ na urlopie to może chociaż nie będzie mnie tak zalewało. Sorki za słownictwo :zawstydzona/y:

gos1512, jazzabel – trzymam kciuki za seksik na szkiełku.

kasik – jesteśmy podobnych rozmiarów Ja mam 172 cm i 62 kg :-)

Tola32 – co u Ciebie??

Tak jak pisałam wcześniej mam bardzo ubogą listę leków które mam brać po punkcji –właściwie tylko Progesreon w zastrzykach…
Zapytałam się lekarza o jakieś leki uspakajające –bo ponoć są zalecane (czytałam że większość z Was miała przepisane Relanium) to spojrzał się na mnie jak na idiotkę.
Jak to jest z tym waszym Relanium –co lekarze mówili, dlaczego je przepisuję?

Dzwonilam wlasnie do kliniki i chce mi sie ryczec z bezsilnosci z moich 7 jajek zostalo 5 z czego 2 sie dziela czyli sa zygotami. Transfer jak cos to na czwartek mam. Masakra jakas :(

Dzwonilam wlasnie do kliniki i chce mi sie ryczec z bezsilnosci z moich 7 jajek zostalo 5 z czego 2 sie dziela czyli sa zygotami. Transfer jak cos to na czwartek mam. Masakra jakas :(

ojoj :(
masz byc silna i wierzyć że te dwa będą OK i ci je przetransferują :)
ja czekam na telefon z kliniki :)

reklama
Kasik, gratulacje i trzymam kciuki za dojrzałe macierzyństwo :)

Jazzabel, Relanium przypisuje się aby zapobiec skurczom macicy. Przyznam że w poprzedniej klinice po transferze miałam takie skurcze, że budziłam się w nocy, teraz (z Relanium) nic.

Gos1512, zostały te najsilniejsze, nie rycz! :angry:

Ann84, ja miałam luteinę 3x4 dodupnie po transferze. Po pierwszej weryfikacji, gdy beta była <1, zwiekszone do 3x4 podjęzykowo i 3x8 dodupnie. Teraz biore 3x4 i 3x6. Poziomy progesteronu mam bardzo wysokie - i troche mnie to meczy (zaparcia :) )
edit: mówie o tabletkach 50mg

A ja byłam dzis u dentysty i niestety jest jeden ząb do leczenia... Muszę porozmawiac o tym w piątek z lakarzem - co mogę zrobić w tym zakresie i kiedy. I czy moge brac znieczulenie :/

Ostatnia edycja:
Do góry