reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Czesc Dziewczynki!
Ja ostatnio siedze cicho bo narazie planuje wyluzowac.... Jutro lecimy do Grecji :)
No I Dzis dostalam tel od lekarza..... I wlasnie zaproponowala nam teraz krotki protokol.... Z innym lekiem. Zdarzymy przed swietami... Nie wiem co robic .... Moj jest za.... Co myslicie?

reklama
Hej dziewczyny,
Po konsultacji lekarka zaproponowala stymulację. Stwierdziła, że decyzja o KD to jeszcze za wcześnie.
Uznała, że w przeprowadzonych stymulacjach nie było uchybień. Po prostu program MZ nie jest dla mojego organizmu.
Ona zaproponowala krótki protokół z wprowadzeniem jeszcze Clostylbegyt. Bo widać, że źle reaguje na gonadotropiny. Chyba, bo możliwe, że nazwę przekręcilam, hehe. Do tego jeszcze zrobić ICSI, aktywację komórek i embrioskop.
Co do moich zamrożonych komórek, to też nie widzi w tym sensu.
Na koniec dodała, że musi skonsultować to z szefowa, bo jesteśmy "oryginalnym" przypadkiem. Dlaczego ja to wciąż słyszę?!?! Choć raz chciałabym być normalnym przypadkiem  I ma do mnie zadzwonić na dniach.

Musimy pomyśleć co robić dalej. Generalnie i tak przed wejściem nowej ustawy oni nie mogą zaczynać nowych procedur, nawet komercyjnych.
Więc i tak do mniej więcej połowy listopada mamy wolne.
No i musielibyśmy powtórzyć badania zakaźne, posiewy.

Ostatnia edycja:
Hess kiedyś na clo się robiło stymulacje:-p czyli będzie mniej zastrzyków. Komórek tez mniej, ale pewnie lepszej jakości. A brałaś kiedyś clo? bo go bierze się do cykli 'naturalnych". Super, ze dają szanse bez KD:-)

kate, no to już ładna waga :)) uważaj na Was, niech jeszcze trochę poczeka sobie, a jak nie to niech wszystko będzie dobrze :)))

najki, melissa, 3mam kciuki cały czas!

anika, nie strasz kochana :)

Hess, ta.. żeby choć raz nie słyszeć, że się jest ewenementem.. my wszystkie nim jesteśmy :) tylko wiem, że to wkurza i dołuje, jeśłi już jesteś tym szczególnym przypadkiem to niech znajdą sposób! :) I znajdą na pewno :) powodzenia :)

Ja dziś 6 dzień stymulacji, a ja nic nie czuje i się trochę martwię.. ostatnio w sumie też nic specjalnego nie czułam, ale jestem ciekawa czy coś ich jest tam więcej skoro teraz przy max dawce nic nie czuję.... brzuch normalny, nic nie czuć eh :( Byle do piątku..

Ostatnia edycja:
moniusia czyli piątek to będzie sądny dzień na forum:-p ja na początku nic nie czułam a w 7DS nie byłam w stanie iść do pracy bo brzuch urósł i komóry mało uszami nie wychodziły.

anika ja jestem zestresowana musze w dwupaku przetrwać jeszcze 1,5tygodnia. A potem wrzucę na luz jak będę się kurczyć to już mogę:-p byleby do 36tc czyli byleby do 26.10. A mąż zauważył, ze 30ego są imieniny Przemka może chce w swoje własne imieniny się urodzić:-p

Kropka no to już Wasza decyzja :) ja zawsze szłam krótkim i bardzo mnie to cieszyło :)

Hess noo to otrzymałaś garść konkretów...nic tylko działać :)

moniusia ja też nie za bardzo odczuwałam co się dzieje...a tym razem się zestresowałam bo....jak zwykle ja........pomyliłam dawkowanie leków i myślałam, że nic tam nie zadziała a się okazało, że transfer był wcześniej niż zakładałam, tak ładnie endo poszło :)

No ja tez bym chciała krótkim ale chodzi o to ze mam endometriozę.....
Lekarka stwierdziła ze nie był mi potrzebny długi .... Miałam wmiare jajeczek tylko ze niedojrzaly? Juz dokladnei nie pamietam co mowila...

reklama
Do góry