• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak nie zareagowałaś? Wcześniej przy IUI miałam Menopur, teraz zamienili właśnie na Puregon. Ponoć silniejszy.
Ja po tym obrodzilam w jaja jak kwoka na wielkanoc. Pobrali 20, nie ssali drobnicy (lacznie35+ bylo). Z pobranych 17 nadawalo sie do zaplodnienia, wiec 11 zamrozilam. Ale ja bylam przestymulowana i musial organizm odpoczac przed transferem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Boję się wynikow. Boję się, że wyjdzie coś nie tak, ze jesteśmy nosicielami jakiejś aberacji a jak próbuje coś znaleźć na ten temat - co dalej to nic nie jest napisane. Ale widzę, że sama nic nie znajde. Zostaje mi czekanie na wyniki ;(
W przypadku jesli bylibyscie nosicielami jakichs chorob czeka was wizyta u genetyka. Omowicie wyniki i zdecydujecie czy decydujecie sie na in vitro.

Sama procedura przebiega dokladnie tak jak w innych przypadkach, mozesz byc jednak bardziej stymulowana, zeby otrzymac wiecej jajeczek. Notmalnie w Polsce jest obostrzenie o mozliwosci jednorazowego zaplodnienia max 6 komorek, ale w przypadku mozliwosci.wad genetycznych mozna zaplodnic wiecej. Zapewne bedzie robione badanie genetyczne zarodkow. Material do badan pobiera sie w 5tej dobie po zaplodnieniu, nie wczesniej. Wszystkie zarodki sie mrozi i czeka na wyniki, ktore zarodki nie maja wad genetycznych. Decydujecie z lekarzem czy transfer bedzie jednego czy dwoch i jak sie zagniezdza.to jestes w ciazy ze zdrowym bobasem. Plusem badan genetycznych jest plec dziecka, wiec od razu bedziesz wiedziala czy chlopak czy baba.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczaki i jakie dawki właściwie powinnam brać, aby było dobrze... Też mnie się zdaje, że to za dużo.
Kurczaki i jakie dawki właściwie powinnam brać, aby było dobrze... Też mnie się zdaje, że to za dużo.
Powinnaś brać takie jakie przepisał Ci lekarz... A jak Ci się nie podobają to z nim porozmawiać.
Dla mnie Twój lekarz idzie na rekord świata :laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry