reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!
A nie pisałam czasem , żeby praca sie nie przejmować i wszystko się ułoży? ;) to wszystko nagroda za tyle czasu starań;)

reklama
Mi moja lekarka też kazała do 8tyg zejść z estrofemu. Ja nie wiem- co klinika to inaczej. Ja się boję tego odstawienia 🙄 a z drugiej strony mówią, że z estrofemu powinno się schodzić szybciej niż progesteronu- prog do 12tyg, ale estrofem wcześniej...
No właśnie też tak słyszałam.

Dziewczyny powiedzcie ?! Któraś schodziła tak ?

W niedzielę to będzie 19dpt.. W Polskiej klinice która jest najbliżej w niedziele przyjmują.. Ale to będzie za szybko na serduszko. Pęcherzyk już musi być... boję się śmiertelnie.. kolejna niedziela to urodziny męża w dodatku !
Kochana będzie wszystko dobrze, idziemy łeb w łeb z beta, wizytami i usg wiec zawsze wypatruje Twoich postów, kibicuje i trzymam kciuki :) koniecznie dawaj znać jakie to uczucie zobaczyć kropka na ekranie! Potem ja w poniedziałek :) a następnie razem będziemy czekać do wizyty serduszkowej ❤️❤️

PEWNIE TAK.Ale MASZ TEN STAN.Pewnie,że się zamartwiasz.Ale przynajmniej masz o kogo.
NO nic każda z NAS ma swoje zmartwienia i problemy.Ja zwyczajnie-w związku z tym ,że mój MAŁŻ nie wierzy w nic-wolę byc optymistką😉
Rozchwianie emocjonalne zwalam na hormony😘
I masz tyle energii i wiary i siły, mimo ze sama tak długo walczysz żeby pozytywnie wspierac innych 💞

Mi doktor mówił, ze estrofem i progesteron będę brała gdzieś do 18tygodnia... co lekarz to inaczej chyba
Progesteron to jeszcze bym zrozumiała (ja mam brać normalnie do 15.02 - czyli 14 tc, a pózniej zacząć schodzić) ale estrofem tak długo ?
Przelecialam forum ciężarówek po in vitro u tak dziewczyny piszą, że około 9-10 tc

A nie pisałam czasem , żeby praca sie nie przejmować i wszystko się ułoży? ;) to wszystko nagroda za tyle czasu starań;)
Haha.. Teraz najważniejsze serduszko! Wiesz moi hiszpanscy szefowie że swoim latynowskim temperamentem to jedno, a HR jeszcze to drugie ale co ma być to będzie! Na razie trzęse gaciami na myśl o USG że strachu :eek::eek:

Kochana będzie wszystko dobrze, idziemy łeb w łeb z beta, wizytami i usg wiec zawsze wypatruje Twoich postów, kibicuje i trzymam kciuki :) koniecznie dawaj znać jakie to uczucie zobaczyć kropka na ekranie! Potem ja w poniedziałek :) a następnie razem będziemy czekać do wizyty serduszkowej ❤❤
Jasne! Pamiętam, Ty miałaś transfer chyba dzień szybciej tak? 23.12 ? A nie pisałaś czasami że 2 kropki już widziałaś??

Haha.. Teraz najważniejsze serduszko! Wiesz moi hiszpanscy szefowie że swoim latynowskim temperamentem to jedno, a HR jeszcze to drugie ale co ma być to będzie! Na razie trzęse gaciami na myśl o USG że strachu :eek::eek:
Nie dziwię się. Ale to już tuż tuż ;) Będzie gitara, zobaczysz ;) ja ciągle trzymam kciuki. Za wszystkie !

reklama
A nie wiesz jakim szła protokołem? Dziekuje za odpowiedz ;)

Z tego co kojarzę to krótki z antagonista, ale ja już zbyt młoda nie jestem, więc pamięć też może mnie mylić 😂

Dziewczyny, nie ogarniam tego wyniku biocenozy. Jest prawidłowy czy nie? Zobacz załącznik 1065801

Bardzo dobry. Nie martwimy się!

Powiem Ci szczerze ,że jak tu jestem( a niestety jestem już trochu) to nie kojarzę takiej sytuacji 🤔🤔🤔
Chyba ,że coś nie pamiętam... @Netiaskichen, @Aduś16 ,@ilmenau -coś kojarzycie?

Si, seniorita, były przypadki pęknięcia.
Czasem lekarze wolą poświęcić jeden duży pęcherzyka, żeby poczekać na kilka równej wielkości.

Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!

Jak jesteś taka zajebista to co się dziwisz 😁

Do góry