reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
Czyli są silne i dadzą radę!!

Dziewczyny stał się cud. Z bardzo słabych zarodków w 3 dobie hodowania, dotrwały do blastocysty dwa. Nie są może super jakości ale są. Podali mi obydwa: 4cb i 4bc.

Ponoć ważniejsza jest ta druga litera w oznaczeniu (dotyczy trafektodermy) i dlatego ten 4cb jest lepszy.

Powiedzieli, że w sumie 4bc nie jest zbyt mocny więc raczej nie chcą go mrozić.

Podali mi więc obydwa[emoji3]
No i widzisz😊Super!!! Teraz trzymamy kciuki!!! 😘

Jaki piękny estradiol 😳 ja to miałam 1200 co wskazywało na 4 dojrzałe komórki, po punkcji mi powiedzieli że pobrali 7, ale co z tego skoro tylko 4 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. To u Ciebie wskazuje na ok 10 pięknych, dojrzałych jajeczek ☺ trzymam kciuki.
A co lekarze mówili odnośnie tego proga? Bo przed włączeniem progesteronu wynik chyba powinien być do 0,1 , Ty już zaczęłaś suplwmentowac? Choć może to jeszcze taka dopuszczalna granica, nie jestem pewna :)
Dotyczałam internety piszą, że progesteron nie powinien być większy niż 1, więc chyba nie jest źle, ale powiedzcie jak u was było??

Ja też się na nich zdecydowałam, głównie ze względu na ten program i zależało mi na dobrym specjaliście, wcześniej uciekliśmy z Macierzyństwa. Minus jest taki, że lekarz prowadzący przyjmuje najczęściej raz w tygodniu, jeśli zależy Ci na wizycie u konkretnej osoby, trzeba czasem przejechać się do Katowic. Na szczęście to nie jest daleko, a w razie potrzeby dr kierował mnie ze wskazaniami do innego lekarza, który akurat był w Krakowie. Plusem jest to, że wszystkie wizyty w trakcie całego programu są w cenie - jak ostatnio patrzyłam to wydałabym na same wizyty masę pieniędzy, a będę podchodzić dopiero do drugiej stymulacji. W cenie też badania progesteronu, estradiolu, 2x beta po transferze. Wymazy i badania przed punkcją płaciłam dodatkowo. Dodatkowo płatne jest mrożenie zarodków, hodowla zarodków do 5 doby (to trochę minus jak dla mnie, bo w innych klinikach to standard). Pierwszy transfer po punkcji był w cenie, kolejne transfery płatne. Ogólnie póki co dla mnie na plus, mam zaufanie do lekarza, wiem, że zajmuje się też trudnymi przypadkami (dr Mercik, widziałam, że kilka dziewczyn z forum do niego chodzi), mam nadzieję, że nam pomoże
Mrozeniie hodowla transfer? Ile kosztują? Ile dochodzi do tej kwoty podstawowej jeszcze?

Niewiem lekarz na to uwagi żadnej nie zwrócił. W necie pisze, że max 1 a ja mam dzisiaj 0,3 punkcja w sb a transfer czwartek myślicie, że mam się czym martwić

@bazylia128 jednak transfer mam w poniedziałek, weź tam mnie wpisz. Na kontroli byłam u innego lekarza i jebany źle mi wyznaczył datę 😡 A przed chwilą dzwoniła moja lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć w sobotę bo to za szybko i będę miała w poniedziałek podanego 6-dniowego zarodka, bo mam takiego zamrożonego.
Kurdę, wkurzyłam się bo co to kuźwa za podejście tego lekarza u którego byłam w zastępstwie😡😡😡
Byle tylko zrobić transfer, zarobić kasę i pozbyć się pacjentki😡

reklama
Do góry